親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有無人知點由大板去東京 ?

本人想係大板玩3日之後去東京,可以用乜野交通工具呢 ?
有無人知...我想知幾 $,時間要幾耐 ?急急急,我想
3月起程啦....

複式洋房

Re: 有無人知點由大板去東京 ?

可參考:
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006101801678

翡翠宮

我上次搭 JAL 補多 $6xx 搭內陸機過東京, 時間大約
1個鐘, 可能因為內陸機場問題, check-in 同拎行李既
時間好快, 唔駛等咁濟 ......

子爵府

吾該呀,咁你係吾係自由行,大板有乜好玩地方介紹呀,
我 Plan 行程係大板3日,跟住去東京3日,係東京我會去
埋輕井....

翡翠宮

j.wong,
我上次去係自由行架, 去左8日, 3晚大阪, 4晚東京,
大阪我去左伊勢神宮同 rinkyu outlet, 其餘時間响
心齋橋同地下街 shopping ........

子爵府

楊桃,你所講既伊勢神宮同 rinkyu outlet 多吾多野睇架,
同係邊到,其實我去大板主要去環球影城同心齊橋,而且我
會留3日應該都可以去下其仔地方.

子爵府

Sagloria 你比我既資料好有用,Thanks !!!

男爵府

或者可以搭新幹線のぞみ(Nozomi )都係2個半小時左右. 8510yen.

翡翠宮

j.wong,
伊勢神宮有分外宮同內宮, 勁大, 我之前跟團已經行過,
上次再特登去都係想再行下隔離果條類似古典街既地
方, 果度勁多野睇, 又多野食喎, 同埋果度有間專賣招
財貓既舖頭, 佢地有隻款同平時見到既唔同, 我好鍾意
架, 另外有我最鍾意食既伊勢名物 "赤福" ......

rinkyu outlet 主要係 shopping 囉, 我覺得值得去呀,
好多舖頭架, 同埋 food court 啲野好好食架 .....

子爵府

新幹線,你既見意都幾好,起碼吾洗就住時間,想幾點去東京
都得.....

子爵府

楊桃,聽你咁講真係要去一趟,可吾可以教我點去呀 ?

翡翠宮

你指神宮定 outlet 先 ???

j.wong 寫道:
楊桃,聽你咁講真係要去一趟,可吾可以教我點去呀 ?

子爵府

新幹線 寫道:
或者可以搭新幹線のぞみ(Nozomi )都係2個半小時左右. 8510yen.

我想問下點解我上次搭個時要13240yea既 係咪我俾多左錢呀? :-(

翡翠宮

其實我都想問呀, 記得當時 check 過話搭新幹線貴啲,
所以我最終揀左平啲搭內陸機過東京架 ......

mlkk 寫道:
我想問下點解我上次搭個時要13240yea既 係咪我俾多左錢呀? :-(

子爵府

楊桃,我兩到都想去.... :-P

男爵府

唔好意思, 打留左料金, 即係 14,050円 (運賃 : 8,510円 料金 : 5,540円). 你亦可以上日本既航空公司網訂內陸機會平D. 如果你係搭CX, JAL OR ANA去日本通常都會有優惠搭內陸機. check下agent.

mlkk 寫道:
[quote]
新幹線 寫道:

我想問下點解我上次搭個時要13240yea既 係咪我俾多左錢呀? :-( [/quote]

翡翠宮

j.wong,

伊勢神宮
搭 JR 响鶴橋站轉近鉄線去伊勢三重市, 出左站後附近再
轉三重巴士去神宮, 你要揀去外宮定內宮, 唔同出口架,
基本上到站後就會有牌指示架啦, 我講果條古典街係响
內宮附近架 .......
(車費幾費架, 大約總共每人HK$400)

rinyku outlet
搭 JR 向關西機場方向, 有個站直接叫 rinkyu town 架,
機場前大約1-2個站左右, 行10-15分鐘左右就到, 又
係有哂指示牌教你去架 ....... (車費每人 yen970)

翡翠宮

CX 冇內陸機優惠架 .......

新幹線 寫道:
如果你係搭CX, JAL OR ANA去日本通常都會有優惠搭內陸機

男爵府

CX 內陸o個段可以搭JAL, 連國際線一齊出既的話, 通常都會平D. 但冇ANA同JALl咁平.
楊桃 寫道:

CX 冇內陸機優惠架 .......

子爵府

楊桃,我想問伊勢神宮同rinyku outlet,你覺得邊到多d野睇
呀 ?

首頁

尾頁

跳至