用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁

淘寶交流 今日: 298|主題: 38037

go 第一次淘寶順豐快遞激S

複式洋房

國民生產總值:378

第一次淘寶店主發順豐速遞到付件,我住旺角,今朝順豐打電話叫我去門巿自提我問怎解唔送貨,距話送貨加收18元

王國熱話
peppa pig toy from Amazon
ROBI
想問下有無用過Kids\' Treasury $52xx 果套教材
有冇人用your baby can read 教學dvd

大宅

國民生產總值:2397

熱血勳章

回覆:第一次淘寶順豐快遞激S

你話加$18咁佢送唔送先

大宅

國民生產總值:2397

熱血勳章

好過我又話送又話唔送最後又送,玩野

大宅

國民生產總值:1280

咁衰,好彩我國際轉運無揾順豐

複式洋房

回覆 ELWEV 的帖子

笫一次淘,請問國際貨運怎樣要求賣家用呢間?

男爵府

國民生產總值:7885

馬年勳章

之前用過一次順丰,入庫出庫慢到死,以後唔會再用

子爵府

國民生產總值:13006

可能 順豐以為妳唔知有附加費呀

複式洋房

回覆 小雞脾媽媽 的帖子

咁你依家用乜速遞?THX

男爵府

國民生產總值:7885

馬年勳章

引用:回覆+小雞脾媽媽+的帖子咁你依家用乜速遞?T

原帖由 cally_yu 於 13-11-13 發表
回覆 小雞脾媽媽 的帖子

咁你依家用乜速遞?THX
双十一試4px,入庫快過順丰好多,未集晒架但入庫快過順丰好多

大宅

國民生產總值:1280

回覆:cally_yu 的帖子

我都系第一次用國際轉運,用4px,唔使同賣家講用國際轉運的,落單既時候,用返自己香港地址就會彈出國際轉運,然後點入去揀自己想要的速遞公司就OK,等緊收貨拆禮物

大宅

國民生產總值:4523

我第一次都係4px,好快!不過依家用優速,試過平&快,客服超好,好幫到我解決問題呀!
仲要上次個哥哥仔忘記收我附加費,放低左件貨就雞咁腳走左

男爵府

國民生產總值:8833

BK Milk勳章 畀面勳章

順豐門市近我屋企,唯有揀佢。so far我覺得ok。 我下次買得少就試下第二間,體驗下先。

男爵府

國民生產總值:5714

馬年勳章 睛靈勳章

引用:第一次淘寶店主發順豐速遞到付件,我住旺角

原帖由 cally_yu 於 13-11-13 發表
第一次淘寶店主發順豐速遞到付件,我住旺角,今朝順豐打電話叫我去門巿自提我問怎解唔送貨, ...
我買o個陣千叮萬囑話送到上屋企, 點知順豐一打黎就話而家放左件貨o係門市, 晏d會收到短訊就可以攞, 咁我話唔係送上門咩? 佢話送上門要加錢, 大圍都話係偏遠地區, 好似要 $30附加費, 咁都唔緊要, 我話無問題, 佢話3日後先送黎.....好彩唔係重野, 我話唔使喇咁, 我自己落門市攞啦

而家順豐好似好唔願意送上門咁

伯爵府

國民生產總值:16719

好媽媽勳章

順豐一向5願做住宅件,一來老細覺麻煩,2來請唔到人。大陸順豐速遞員有成8萬人工一個月,香港順豐2萬到。又跑都暈,邊個願做。(順豐速遞員同我講)

湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

大宅

國民生產總值:2206

佢幫你慳錢都要鬧

大宅

國民生產總值:2206

cally_yu 發表於 13-11-13 19:18
回覆 ELWEV 的帖子

笫一次淘,請問國際貨運怎樣要求賣家用呢間?
唔需要同賣家講,結算後自己揀國際轉運就有得揀

男爵府

國民生產總值:6859

引用:Quote:原帖由+cally_yu+於+13-11-13+發表第

原帖由 kam825 於 13-11-14 發表
我買o個陣千叮萬囑話送到上屋企, 點知順豐一打黎就話而家放左件貨o係門市, 晏d會收到短訊就可以攞, 咁我話 ...
你同賣家講冇用,你有單號打去cs order 先有用。

公爵府

國民生產總值:29043

環保接龍勳章

大宅

國民生產總值:1056

引用:順豐一向5願做住宅件,一來老細覺麻煩,2來

原帖由 venus228 於 13-11-14 發表
順豐一向5願做住宅件,一來老細覺麻煩,2來請唔到人。大陸順豐速遞員有成8萬人工一個月,香港順豐2萬到。又 ...
人工8萬一個月

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎