自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: LCD 電視邊隻牌子好 ???

doll

但我上sharp 既web site 看返d 資料, ax 係新產品, 反而bx 吾係wor...............其他既野無分別

對我黎講, 我真係好小看tv, 有一部係樹就已經夠, 如果吾是部samsung 失失地, 我都吾會買住, 科技既野, 又係永遠點都追吾上, 除非好有$, 所以ax 同bx 價$ 差成2,000元, 我又覺得無必要比多2,000元去買個環回立體聲 & 乜乜色差線law

大宅

Dear all,

Thank you for your comment.....

Went to boardway last Sat, the salesman highly recommend "LG" - 37" new model to us (new arrival - only 2 weeks), after discount, $11,xxx........but somesone said "LG" just so so wor

大宅

小草, hinhinmummy and doll,

睇完你哋既意見, 似乎 "Sharp" 唔錯喎

大宅

>hinhinmummy

係呢~其實個price又reasonable,個spec又ok
咩model都無咩所謂呢~
我都見sharp個site係寫new
不過個sales哥哥咁講咋
lee d新科技真係無得追呢...

>2hmama
LG好似好就好在平囉
我記得果時響fortress
一字排開咁睇同一個畫面
見LG d色又好似麻麻地咁
通常比個budget問d sales咩機好
佢地都第一個講sharp,第二就講samsung呢
放廳睇買個大牌就好d
同埋買得萬幾蚊部電視,唔好為左少少貪平d果部
一定要係自己滿意至好~~~

我果時試左睇dvd同埋tv
因為d fd話佢平時demo果d畫面,係專for果個tv 0既
所以其實都難知道靚唔靚架
要試就要試dvd

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果唔追款,其實 Sharp 一 d 舊小小既 model 都唔會太貴~

男爵府

hi, i mean model no. not brand name and where do you buy the tv?
hinhinmummy 寫道:
[quote]
bobolam 寫道:
hi, which model and where to buy?
[quote]
岩岩落左order, sharp 32 吋, 7980.............. 我問過d 男同事, 話sharp 最好wor
[/quote]

呵呵 我寫到明係sharp wor

[/quote]

侯爵府

BOBOLAM

O........SORRY

CLICK HERE

我買左32ax5h, 另一個媽咪買左32bx??

我係pccw 買, 因為我懶, 吾想四圍夾價, pccw 可以打個電話去就落到order, 做埋分期, 你如果想平, 試下去教協果d 地方應該會平d, 看返d message, 我應該係買貴左

大宅

doll,

Your baby is so cute !!!

Thank you for your suggestion and the "tips" about testing the TV !!!

doll 寫道:
>2hmama
LG好似好就好在平囉
我記得果時響fortress
一字排開咁睇同一個畫面
見LG d色又好似麻麻地咁
通常比個budget問d sales咩機好
佢地都第一個講sharp,第二就講samsung呢
放廳睇買個大牌就好d
同埋買得萬幾蚊部電視,唔好為左少少貪平d果部
一定要係自己滿意至好~~~

我果時試左睇dvd同埋tv
因為d fd話佢平時demo果d畫面,係專for果個tv 0既
所以其實都難知道靚唔靚架
要試就要試dvd

複式洋房

Sharp Aqua AX series 37" only 9990 in Jusco.

大宅

Do you know this is new or old model ???

Pasqurell 寫道:
Sharp Aqua AX series 37" only 9990 in Jusco.

大宅

真係未睇到.
而且我都係剛買左2個星期, 希望最新呢個model好d啦.
咁佢又有3年warranty.

同一時間我都買左部LG 20吋 $2000係房睇. 平平地.
吾係太差. 2-3年咪再換過.

太貴真係有咩問題時重慘.
買電器好講彩數, 同一牌子同一model. 人地用得好地地; 我朋友3個月就壞. 佢咪話人地個牌子吾好.
始終都係電子嘢. 你間屋既環境, 濕度, 使用方法都有影響.

而家d製造商吾會做得好長壽. 吾壞點有人買新既.
我阿媽個年代就話咩係長壽電器.

所以係可接受程度及預算2-3年使用率, 而衡量$.

純熟個人買電器意見. 身邊太多朋友做過或現職賣電器.
街客行入嚟一定介紹最新(貴)吾得先至一路介紹平d. 吾係邊有佣金.

[quote]

係, so我問過d 人既意見, 先敢買sharp, 我依家用緊samsung, 都未夠兩年, 時黑白, 時彩色, 而我同事又係用緊samsung, 還衰到有聲無影..............

windytan..................你一定未看我呢段message啦.............

[/quote]

別墅

SHARP SHARP SHARP.....no need to say....as they are the NO.1 Sales in HK and their panels are good with quality.....!
http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

大宅

My colleague suggest Samsung (full 高清) ?-( ?-( any comment ????

子爵府

之前想買lcd tv, 都係係sharp 同samsung 作選擇. 但係后來有人有部大電視 (old 款)唔要, 所以我要左, 就無買lu.
唔知亞女幾時先會叮一聲

侯爵府

windytam

甘我部samsung都未過保養, 我都會call 維修上黎看乜事架啦

諗住整返好, 就比d 小朋友/我用黎打機用, 我都覺得電器既野吾駛買甘貴, so 先買部平d 既law

WindyTan 寫道:
真係未睇到.
而且我都係剛買左2個星期, 希望最新呢個model好d啦.
咁佢又有3年warranty.

同一時間我都買左部LG 20吋 $2000係房睇. 平平地.
吾係太差. 2-3年咪再換過.

太貴真係有咩問題時重慘.
買電器好講彩數, 同一牌子同一model. 人地用得好地地; 我朋友3個月就壞. 佢咪話人地個牌子吾好.
始終都係電子嘢. 你間屋既環境, 濕度, 使用方法都有影響.

而家d製造商吾會做得好長壽. 吾壞點有人買新既.
我阿媽個年代就話咩係長壽電器.

所以係可接受程度及預算2-3年使用率, 而衡量$.

純熟個人買電器意見. 身邊太多朋友做過或現職賣電器.
街客行入嚟一定介紹最新(貴)吾得先至一路介紹平d. 吾係邊有佣金.

[quote]
[quote]

係, so我問過d 人既意見, 先敢買sharp, 我依家用緊samsung, 都未夠兩年, 時黑白, 時彩色, 而我同事又係用緊samsung, 還衰到有聲無影..............

windytan..................你一定未看我呢段message啦.............

[/quote][/quote]

首頁

尾頁

跳至