親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

7月份暑假想去日本, 行程暫定如下:

22/July 香港-札幌
30/July 札幌/大板
4/Aug 大板/香港

請大家比D 意見和指引.

多謝大家.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:7月份去日本, 香港/札幌/大板/香港, 邊間airlines 最經濟?

Jal/Ana, 價錢會平過cx, 又可以停大阪

大宅

引用:7月份暑假想去日本,+行程暫定如下:22/July+

原帖由 波子媽 於 13-12-11 發表

Try peach airline
I am going to Osaka this coming sat saw the time and price seems very good

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:7月份暑假想去日本,+行程暫定如下:22/July+

原帖由 波子媽 於 13-12-11 發表

訂左機票未?我重未搵到平飛

子爵府

畀面勳章

回覆 wingyee_ma 的帖子

仲未訂, 目前只是search 緊, 問過兩間AGENT, 報價成人要成$82XX + TAX, 小童要 $6XXX + TAX, 香港/札幌, 大板/香港係坐CX, 中間札幌-大板坐JAL. 價錢都好貴下.

我亦睇過PEACH, 考慮緊香港/大板/香港, 再買多一段DOMESTIC FLIGHT 大板/札幌/大板 咁, 一定會平好多, 但就麻煩D, 要轉機同埋要D 機唔好DELAY囉, 但飛機呢D 野真係冇人可以保證會唔會DELAY.

想問下, PEACH AIRLINES D 機, 會唔會成日都有DELAY 情況呢? 有冇人有經驗?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:7月份去日本, 香港-札幌-大板-香港, 邊間airlines 最經濟

我搭過peach 一次,只係遲左半小時飛。
不過暑假係打風季節,如果坐peach 遇上打風,又趕住轉機都幾麻煩。所以我都打算轉機,不過一定係同一間airline 轉,一次過訂。

子爵府

畀面勳章

請問係peach 網上訂機票, 是否要即時用信用咭付款? 唔可以hold 位?

子爵府

畀面勳章

回覆 波子媽 的帖子

另外, 再買domestic flight, 係咪一定要用yen 去計?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:7月份去日本, 香港-札幌-大板-香港, 邊間airlines 最經濟

我只買過 HK/KIX/HK 係即時比錢,無hold 位

別墅

引用:回覆+波子媽+的帖子另外,+再買domestic+fli

原帖由 波子媽 於 13-12-13 發表
回覆 波子媽 的帖子

另外, 再買domestic flight, 係咪一定要用yen 去計?
無位hold
內陸機用円計,用visa俾,仲要每張收手續費

男爵府

引用:回覆+wingyee_ma+的帖子仲未訂,+目前只是se

原帖由 波子媽 於 13-12-12 發表

仲未訂, 目前只是search 緊, 問過兩間AGENT, 報價成人要成$82XX + TAX, 小童要 $6 ...
包唔包酒店?

子爵府

畀面勳章

回覆 ZetaGundam 的帖子

$8XXX 只是淨機票價, 唔包酒店的.

首頁

尾頁

跳至