想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

"等BINGO"同"谷M"感覺?

齊齊分析"等BINGO"同"谷M"感覺, 係咪好相似? 胸痛, 腹扯住, 分泌物?

別墅

Re: "等BINGO"同"谷M"感覺?

kitty,

係一樣架.最初我都以為m快到,結果係有左啊....

洋房

我而家都有d 腹扯住個肚既感覺 but又就到m 都唔知係邊樣 好煩 下面都有d谷住m個d痛 係有左定m?? 幾時可以check先準呢 ??有d 15/16 想有 又有d驚 阿仔先3yrs 又唔想甘快又有

洋房

想再問下 腹扯住個肚既感覺 會係幾時出現 ??

別墅

sinyee,

真係一樣呀? 咁咪好confuse? 點算?

我仲以為今個月可以bingo. 呢幾日個胸谷及痛, 有分泌.... 5月7日起床有點作悶好倦, 應該未有咁快..., 醫生叫我等多1星期, 如果m小姐不來, 可以自己用棒棒check, 然後見佢再check check, 我已經好平靜, 只希望今星期快啲過, m小姐不要來 ...... , 點知...昨晚突然mc, 好down, 真係好唔開心! 我的眼淚不其然湧出來. :-( :-( :-( 好彩有老公安慰及鼓勵.

sinyee22 寫道:
kitty,

別墅

其實我都想知, 究竟幾時先到係咪bingo呢?
bingo左都會有分泌嗎?

kitty,
不用 down啦! 下次再努力! :lol:

複式洋房

幾時可以check先準呢?

大宅

畀面勳章

其實我覺得有少少唔同ga,谷M係連續好多日都痛(我係咁囉),但bingo係唔會日日痛,痛既感覺無谷M咁勁,同埋bingo係痛得斷斷續續,反而谷M係一路都痛。bingo左分泌會比平時多一點,我m前係無咩有分泌的。

胸痛差不多,但我覺得bingo胸痛比較勁

不用太急check,太早check一來未必見到,二來又難作準,等m唔來一星期check就最好了。但如果你m好準,咁過左一日都可以check,我m一向好準,所以過左3天唔來一check已能在10秒內見到幾深色既line

複式洋房

For this whole week, i have M come feel 5 days ago.
But i usually don't have M come Feel before M come ka.
and yesterday and today M come Feel is stronger! And from time to time have sharp pain too.
What it means arrr.... ?-(

別墅

puffer-fish,

您指"谷M係連續好多日都痛(我係咁囉),但bingo係唔會日日痛"~係邊處痛?

我mc通常cycle29, cycle33, 都算準, 上次cycle34, 今次感覺都像bingo, 有分泌, 成日好熱..., 我都係唔敢check, 本想等多1星期(即下星期先), 點知...噚晚mc, 玩死, 您話啦! 咁點估呀?

分享以下係sinyee係bingo咗日日肚痛.

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=945474&forum=40&start=180&viewmode=flat&order=1

可能每個人感覺都唔同, 只可作參考.

puffer-fish 寫道:
其實我覺得有少少唔同ga,谷M係連續好多日都痛(我係咁囉),但bingo係唔會日日痛,痛既感覺無谷M咁勁,同埋bingo係痛得斷斷續續,反而谷M係一路都痛。bingo左分泌會比平時多一點,我m前係無咩有分泌的。

胸痛差不多,但我覺得bingo胸痛比較勁

不用太急check,太早check一來未必見到,二來又難作準,等m唔來一星期check就最好了。但如果你m好準,咁過左一日都可以check,我m一向好準,所以過左3天唔來一check已能在10秒內見到幾深色既line

大宅

畀面勳章

KittykyChan 寫道:
您指"谷M係連續好多日都痛(我係咁囉),但bingo係唔會日日痛"~係邊處痛?

我mc通常cycle29, cycle33, 都算準, 上次cycle34, 今次感覺都像bingo, 有分泌, 成日好熱..., 我都係唔敢check, 本想等多1星期(即下星期先), 點知...噚晚mc, 玩死, 您話啦! 咁點估呀?

可能每個人感覺都唔同, 只可作參考.

的確人人不同的,我都有朋友是一直沒特別感覺,但原來bingo,有d人係來得很強烈。但我識既大部份bingo既人都話bingo係唔會日日痛(下腹),同埋通常bingo痛係唔會痛死一邊,而係下腹左中右都輪住痛(有d人恥骨都痛,例如我)。

我問過唔少bingo左的人(我自己都係),大家都係開頭唔會覺得好熱,發冷感覺反而比較強,成日覺得好似好凍咁(似發燒)。我現在都就9week先開始多左熱既感覺,之前一直都好怕冷呢!

不用估的,放鬆心情等更好,反正有就有無就無,等結果時為免真係bingo,最好小心飲食同埋唔好行太多,我開頭就係行太多搞到流啡。到咁上下無來m咪check下囉,如果你cycle around 29-34,就等到day 38-40都未來m時check會準好多,記著唔好急又唔好緊張,因為醫生同我講緊張會令子宮收縮,對bb唔好呢

大宅

我都是15/16等bingo,m已經遲咗4日.我想去check

別墅

sinyee,

真係一樣呀? 咁咪好confuse? 點算?

我仲以為今個月可以bingo. 呢幾日個胸谷及痛, 有分泌.... 5月7日起床有點作悶好倦, 應該未有咁快..., 醫生叫我等多1星期, 如果m小姐不來, 可以自己用棒棒check, 然後見佢再check check, 我已經好平靜, 只希望今星期快啲過, m小姐不要來 ...... , 點知...昨晚突然mc, 好down, 真係好唔開心! 我的眼淚不其然湧出來. :-( :-( :-( 好彩有老公安慰及鼓勵.

[quote]
sinyee22 寫道:
kitty,

[/quote]

我同你一樣呀。以前成曰想分開究景谷M定Bingo,但而家有谷胸同肚痛,我唔估咁多啦,十成九九九係M就嚟。結果真係MC。

別墅

kitty,

唔好唔開心啦..努力啊..我會支持你架...
我有左,最初都唔知,因為同m feel 一樣,但有一樣野,係有唔同,我以前身體好好架,未知有左就已發燒,感冒,病左幾日,因個個人體質唔同,所以都會有唔同反應.
你放鬆d. 過左m 期就買支棒棒check 下.唔好食太多生冷野啊.我有左2個月開始見紅,流左成3個星期,但唔係日日流,係斷斷續續咁,中醫話我係未知有果陣食得太多生冷野,所以攪到個底唔好.所以見紅.

別墅

好多謝您詳細分析.

發冷? 好奇怪. 什麼原理? 另外, 小心飲食? 請問有咩特別要注意?

我同老公都好鐘意行, 放假有機會就行連車都唔搭.

別墅

sinyee,

oh......原來係生冷嘢 攪到您咁樣.

別墅

Kitty,

係啊.....我一定要飲凍水架,未雪過既水我係唔會飲架..所以攪到有左後好辛苦.你要介凍野啊....努力..加油....

大宅

畀面勳章

好多謝您詳細分析.

發冷? 好奇怪. 什麼原理? 另外, 小心飲食? 請問有咩特別要注意?

我同老公都好鐘意行, 放假有機會就行連車都唔搭.

發冷真係唔知咩原理,但真係咁,你去睇下0712媽咪會,佢地都有發冷,我開頭凍到蓋哂被同毛巾都覺得冷(我在大馬喎...明明日日是summer)但現在就開始多左熱的感覺囉

小心飲食即係唔好吃生冷野,總之你當正自己有左,有左唔吃得既你就唔好吃,咁就可以以免真係係bingo左而吃錯野傷到小b啊

如果你一向身體好既就唔怕行,但都唔好行咁多,真係好易流啡ga,我一向少行..所以真係一行多點就流啡呢

祝你早日bingo

別墅

發冷? 真係好誇張呀! 仲蓋哂被同毛巾都覺得冷. 真係好好笑.

真係好多謝您詳細解釋. 您都要小心飲食, 注意身體. 唔好 .

多謝您的祝福.

首頁

尾頁

跳至