少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個女今年讀中一, 幸運地入到一間band 1 既女校, 點知竟是惡夢既開始.....

有一日佢好開心咁同我講 : 女神認得我同我say hi, 但係佢唔認得我同學, hehe !

我聽到一頭霧水, 咩女神呀????

佢又繼續講..." 佢住係xx 架 !

我以為係講緊明星, 仲問佢點解會知人地住邊.

佢話有個同學放學跟蹤佢, 所以咪知囉 !

女神? 跟蹤 ?

原來依個女神係一個短髮幾清爽既女仔 (驟眼睇以為是個男孩)

我的天!!! 佢依家個樣同行為, 似足我小時候迷上籃球隊隊長一樣, 那個少女不懷春, 都係一般正常青春期既行
為.

可惜她迷上的不是他, 而是她

我依家只係裝作若無其事, 怕太大反應佢會咩都唔同我講, 點算好呀 ?

961123    發表於 14-1-7 15:01

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

咁又真係幾令人擔心,
畀我都唔知點算,
係咪要等佢過幾年心智成熟D會淡?
花花真美好!

大宅

唔駛咁緊張, 偶像o者, 不要想得太多

786  是  發表於 13-12-25 17:26

別墅

BK Milk勳章

唔洗擔心 而家d中學生稱呼自己認為靚女既為女神 靚仔既為男神
我個女中三 日日都同我講 "我個女神同我傾計呀" "我個男神望我呀"
聽得多就習慣啦 而且男女神唔會只得一個....係有好多個架
所以你個女並唔係對個女仔有意思

珍珠宮

pay more attention. 因為而家好似好普遍。多左好多人係

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢 d 情形係女校真係好普遍。

我朋友個女喺女校係風頭躉,讀書運動樣樣都叻,d 低年班好崇拜佢,成日見到佢都尖叫,又係 FB 到係咁話鍾意佢,嚇到佢媽死死下,好擔心。 不過佢女就睇得好開,習慣哂。

多 d 同囡囡傾計,係側邊引導佢。佢同你分享女神千祈唔好太大反應,以免佢唔開心唔再同你分享呀!

複式洋房

回覆:有d後悔比個女入女校

好多讀女校既朋友都話佢地細個時都係咁,只係偶像。仲話唔怕細細個比人攪大個肚仲好喇!
總知養兒一百歲,長憂99

複式洋房

回覆:JamKen 的帖子

最緊要個女神吾係同性戀傾向就冇問題。

JamKen  個女神短髮,睇相看似好爽朗,可能我先入為住掛,但係個女有提過有另一個女仔同女神係一pair.  發表於 14-1-2 00:16
YuYuMother    發表於 13-12-25 19:29

複式洋房

多數係一種欣賞既心態去睇
並否係同性戀

大宅

細個讀女校,呢D情況好普遍,大左個個都拍拖結婚,連短髮女神都變女性化嫁人:D,真係吾使太擔心

大宅

放心!回想當年我讀女校也有這錯覺,好掛念某位短髮的同學,但只要取向是正确,到某些時候便没有這念頭了,很多女校也有此情况。
進進同小老表NAOKI 進進同進進爸永遠係我心肝寶貝,一家三口快快樂樂

男爵府

可能其他女仔某方面氣質吸引到你囡囡,令你囡囡覺得好羡慕姐~~應該唔係果方面既事~

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我大女都係女校,而家中六,同級有一個男仔頭嘅女仔(小學時同班),我女話D低年班見到佢,好似見到偶像咁,發晒癲。

YuYuMother  真係好誇張架  發表於 13-12-26 10:17

男爵府

BK Milk勳章

我女呢年都同一個女同學好FD,仲同我講鍾意佢,阿女話自己係直嘅,但覺得對女同學感覺好怪,佢鍾意女同學,但話似『戀人未滿,朋友以上』嗰種,我都未擔心過,佢地呢個年紀會對偶像有幻想,學校中總有一、兩個偶像的,有呢種情況好常見

子爵府

我女都是很多同學喜歡她,我女時常都說將來唔結婚......,點知有一天有個同學開口示愛,我女立刻提醒這同學「唔結婚唔代表唔鍾意男仔,只不過係唔鍾意結婚咋!」
女校真好平常。
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嘩, 差d以為個topic係我打既tim, 同我女講d野一樣既? 佢仲o係fb話自己似乎鐘意同性多d
我又好relax, (佢讀男女校), 1: 佢欣賞個女神, 唔代表對佢有慾望 2.呢個年紀d男仔, 的確係腦筍都未生埋, 一拍埋個出色既女仔度, 邊有得比丫
我又靜觀其變, 最攪笑係鋼琴老師見到我女fb留言答左句: 我知你好鐘意我, 成日唔練琴留堂, 都係唔想走姐.......

JamKen  時代唔同,越黎越開放!正如老一輩以前見到d小情人拖下手仔都會話佢地不知廉恥  發表於 14-1-2 00:13

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

agree!!!! Most of the Lesbian were from Girls school!!!!!! I will not send my daughter to a girls school!

首頁

尾頁

跳至