跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 0舍易減肥會

不如咁啦, 又set 3 - 4 期比大家投吓票呀! ~~

我自己就因為石哥週六要上 Graceful Hand, 要到四月頭才完

昂平360大運行
時間 : 上午10時
地點 :東涌

3月3日 (星期六)
1.

3月11 日 (星期日)
1. Cat
2. Sa
3. Fanny

3月17日 (星期六)
1. Fanny

3月31日 (星期日)
1. Cat

星期四 deadline 好唔好?

男爵府

2月27日 飲食日誌(比較正常)
早: 腿蛋治, 燕麥高鈣奶
午: 瓜+菜一碗, 雞2塊, 紅米飯1碗
tea: 咖啡一杯, 芝士餅4塊
晚: 牛肉2塊, 豬肉2塊, 栗子幾粒, 菜一碗, 紅米飯半碗
半個柚

6點去咗跳aerobic一個鐘.

男爵府

壽c,
我e+係康文處個樹跳aerobic呀~ 貪佢平law, $65/12堂, 不過報唔報到就要靠運氣喇, 佢d course要抽籤架.

男爵府

壽司,
呢幾日你d飲食都好好呀, 不過蛋撻就成為一個敗筆喇, 蛋撻好肥架, 又係4xxkcals=一餐飯喇~ anyway, 你咁瘦, 都唔使咁克制既, 鍾意食就食啦.
misslee 寫道:
壽司004 28/02/2007 決心飲食日誌

早餐:蘿蔔糕數片(蒸的)
午餐:菜心+蒸黃花魚+蒸水蛋+飯一碗+湯一碗
下午茶:蛋撻一件
晚餐:M記雞扒沙律一份+鮮橙汁

男爵府

2月28日 主樓飲食
早: 麥包+燕麥高鈣奶
午: 紅米飯一碗, 菜一碗, 牛肉一件, 豬肉一件
tea: 餅一塊+咖啡一杯
晚: 紅米飯半碗, 豆+菜一碗, 魚一舊, 豬肚少量, 蝦片一塊, 橙一個
stepper 20mins

男爵府

咁你快d改返個搞笑名啦

男爵府

002,
觀察咗你幾日, 發覺你唔係好鍾意食飯, 其實減肥要食飯架, 每餐最好都有一平碗飯, 相對其他食品, 飯既卡路里唔算高, 而且可以增加飽肚感, 咁就唔會心思思想食咁多雜食. 早餐可以食多d都冇問題既. 大家努力啊~

男爵府

小啤梨,
你係no. 005
duke1208 寫道:
樓主

叫小啤梨好唔好呀?

咁有無no. 幾架??

男爵府

壽c,
你唔好咁講啦, 其實一個人減肥好悶架, 難得大家都有興趣一齊減肥, 真係好開心架, 可以一齊商討, 互相鼓勵.
misslee 寫道:
樓主 again,

多謝你成立呢個會, 等我可以 control 到自己的食量.
昨晚我要返學, 去到麥當奴(附近只得麥記的),
本來想食一個巨無霸餐的.
但一想到要 mark down 食過乜, 個心就提醒自己唔好亂來.
於是我就食了雞扒沙律和橙汁呀!

男爵府

3月1日主樓飲食
早: 火腿排芝士漢堡+燕麥高鈣奶
午: 菜一碗, 紅米飯一碗, 豬肚少量
tea: 咖啡一杯+提子夾心餅3塊
晚: 咖啡一杯, 滷水豬利2片, 蝦半隻, 喬麥麵一碗
stepper 20mins
本來要去跳aerobic架, 不過我媽去飲, 要返屋企睇佳nigu.

男爵府

毛豬,
你呢, 最緊要唔好食咁多內臟, keep住膽固醇唔好咁高, 重有食少d chips呀

男爵府

006啦

男爵府

咁邊個係007呢

男爵府

毛豬,
咁你叫idd好喇, 容易打呀
Coolpig 寫道:
我係 IDD 006

男爵府

IDD,
你keep fit的話, 晚餐可以食一份肉, 建議你食魚啦, 一隻麻雀大細, 另加白飯一碗, 菜1-2碗, 再加一份水果.
misslee 寫道:
食兩碗白飯就算啦!
[quote]
Coolpig 寫道:
IDD 006 3月2日 "增肥"餐

早: 芝腿麥包
午: 乳豬4寶飯 + cold OT
tea: Apple (plan)
晚: 請主樓幫我adjust下以補我食多左既午餐
[/quote]

男爵府

咸07,
你話要食得有營, 唔係要減肥, 但你個餐單比我地咁多個聲稱減肥既人重少. 如果你食唔落的話不如少吃多餐啦~ sasa都講得arm架, 每日一隻蛋加一杯奶, 你唔慣飲奶, 可以試下個d加料奶類飲品, 幾好架, 我e+飲緊十字牌個隻燕麥高鈣奶, 或者係黑芝麻奶.
另外我上次去台灣旅行, 個sales話孕婦食蜂皇漿好wor, 又話日本衛生省有指引日本孕婦每日都要食蜂皇漿, 但唔知真唔真
Jolly 寫道:
流料車,
我諗過喇(我好認真架), 我應該叫做咸07至岩.

咸07 2/3/2007 食肥b日誌
早餐: m記豬把通(食唔晒), 暑餅, 橙汁.
小食: 香蕉一條
午餐:...冇
下午茶: 低salt紫菜三包, 少少餅乾
晚餐: (出街)連偶湯一碗, 菜心炒牛肉, garlic雞, 甜酸骨, 海產(唔知乜), 樣樣少少. 半碗飯.

男爵府

002,
題外話, "佛"字點打架

男爵府

喂, 你e+係008, 快d諗返個名啦~

幾時都歡迎報餐單
Minanotabo 寫道:
樓主,

我未有名呀,
咁報唔報得餐單架?

男爵府

嘩, 小啤梨,
你使唔使一野去到咁盡呀, 你個餐真係好克制wor. 你lunch可以加個生果同一碗菜, tea 3-4pm食多幾塊餅, 晚餐食多半碗飯啦, 重有雞翼最多食一隻好喇.
duke1208 寫道:
小啤梨005為食日誌 - 5/3/07

早: 蛋,青瓜,蕃茄,菜治1件
午:元茜魚片米粉
晚: rice 1/2碗, 魚1/2條, chichenwing 2隻, 油墨菜瓜豆c 魚炒)1/2碟

而家好肚餓 :-(

男爵府

chris,
你瘦到剩返一排骨都重要減 anyway, 我地都歡迎你既, 你no係009.
CJBaby 寫道:
樓主,

我都要排隊入會, coz 我食量都幾嚇人, 又冇做運動, 遲d安安介奶, 我一定吹波咁 :-( 咁e+應該排第幾?

我都報告一下今天飲食日誌先.
早餐:火煺炒蛋+麵包一片+半碗牛麵+涷奶茶小甜多奶
小食:白痴亂人朱古力一塊
午餐/下午茶:甜酸香炸雞柳+炸絞子+冬菇米線1碗+珍珠奶茶
晚餐:飯1碗+餸菜任食(清台為止)

首頁

尾頁

跳至