自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

竟然$6888 cash 都cheap, 就cheap 比佢睇!
不如你買對假金或這包金果D 額比佢la, 仲有6000蚊袋返!

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

你個cheap 99 會唔會自己袋D禮,
所以咁緊張

珍珠宮

畀面勳章

樓主, 你99買左金送比你姑仔未呀, 咁你咪同佢一齊去揀lor
到時佢就知d金幾貴啦

我結婚時d金平, 人地送d金器, 我戴到去手踭 10隻手指都戴唔晒, 始終戴一次咪又係收理保險箱

如果你問過你姑仔唔想收金器, 又要做樣比你99睇, 你可以買一對, 戴完賣番出去, 蝕d手工火耗錢, 要你姑仔肯比番d金器你賣先好制, 唔係你就大出血啦

大宅

嘩! 好過份呀! 噤都話少! 仲要開口同你講;先底死喎! 講真我支持你! 堅持自己心中比得起或者想比個價! 有能力我都唔會比多! 噤既人都有既! 有冇攪錯呀! 唔係個個人都噤有架! cheap?? 真係唔知邊個cheap呢? 開口叫人比多D? 痴痴地架! 如果可以唔去就更係好啦! 但係邊有可能丫! 老公係中間;邊樹有得同亞奶奶玩野喎!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

$6888都話少, 呢個數係有d人既一個月人工喇

大宅

好媽媽勳章

原文章由 siuwa 於 08-5-6 13:12 發表

我結婚時, 我99知我daddy, mummy去買金飾比我, 同我daddy, mummy講幫佢買多一對, 到時比返錢. 要今時今日都冇比.

so cheap!
你同佢講當時買只鐲, 現在都值萬幾兩萬, 反正都不是她比錢, 送了比姑仔. 根本她沒有送給你. 當從來無收過她的金器:;pppp:
(她不還錢, 哪有錢買. )

大宅

原文章由 babyhowie 於 08-5-6 13:23 發表

再唔係,問下你99係唔係買層樓俾你姑仔做嫁妝?
唔係就真係好cheap喎!:;pppp: ...

因為男方真係拖左好耐, 我99真係賣左樓, 幫我姑仔買樓比佢地結婚(因為男方一直話冇樓唔結), 之後一哭二罵三上吊要同我地住(仲要指明要另外請個工人比佢). 我老公寧願幫佢比租都唔想家變, (不過唔會另外比家用, 所以我老公而家已經係一個比我99四處唱既不孝子)

[ 本文章最後由 siuwa 於 08-5-6 13:40 編輯 ]

大宅

你奶奶真係好惡頂wor!!! $6888 差不多啦, 非常合理啦, 已經好好了......真係難為你要成日對住佢.....至cheap 係佢至啱wor, 咁都講得出口

子爵府

我曾比公$

子爵府

好媽媽勳章

唔使買,用自己對頂檔一陣,影完相咪叫姑仔還番.不過都係果句:要同姑仔講掂數先好!

原文章由 dincat 於 08-5-6 13:34 發表
樓主, 你99買左金送比你姑仔未呀, 咁你咪同佢一齊去揀lor
到時佢就知d金幾貴啦

我結婚時d金平, 人地送d金器, 我戴到去手踭 10隻手指都戴唔晒, 始終戴一次咪又係收理保險箱

如果你問過你姑仔唔想收金器, 又 ...
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

別墅

唔出奇,諗住抽佣 。。。
原文章由 ZZdaphne 於 08-5-6 13:33 發表
你個cheap 99 會唔會自己袋D禮,
所以咁緊張

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

嘩...難聽d講...真係唔止貼埋大床喎...

原文章由 siuwa 於 08-5-6 13:37 發表

因為男方真係拖左好耐, 我99真係賣左樓, 幫我姑仔買樓比佢地結婚(因為男方一直話冇樓唔結), 之後一哭二罵三上吊要同我地住(仲要指明要另外請個工人比佢). 我老公寧願幫佢比租都唔想家變, (不過唔會另外比家用, 所 ...

別墅

既然你老公喺佢心目中都咁不孝,咁唔爭在不孝埋今次啦,冇損失喎 。。。:;pppp:
原文章由 siuwa 於 08-5-6 13:37 發表

因為男方真係拖左好耐, 我99真係賣左樓, 幫我姑仔買樓比佢地結婚(因為男方一直話冇樓唔結), 之後一哭二罵三上吊要同我地住(仲要指明要另外請個工人比佢). 我老公寧願幫佢比租都唔想家變, (不過唔會另外比家用, 所 ...

珍珠宮

樓主,不如唔好去啦... 索性不相往來咯....

大宅

原文章由 貝貝 於 08-5-6 13:42 發表
嘩...難聽d講...真係唔止貼埋大床喎...

所以我老公都話: 都唔知佢阿媽想咩, 搞到自己既妹好cheap. 佢好睇唔起佢妹夫. 都心灰, 飲就一定要去飲, 唔係個妹會比人睇唔起, d親戚又會多口.

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

你奶奶.......真係好惡頂....
你好脾氣咋,比著我都好似其他媽咪咁講,同你做台大龍鳳 ....同佢一齊去揀金扼,臨比錢時就踢爆佢以前仲欠你父母一對扼錢!!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

其實6888出手都好重架啦!

複式洋房

好媽媽勳章

同佢講:"我都唔想咁cheap,我個老公,你個仔,人工又少,開支又大,真係無錢淨!不如你借住6千銀比我地,我地有多餘錢就還比你,咁又唔駛失禮你!"跟手比個無錢存摺佢睇,順便借多個幾千銀都得,過程中記得借"聾耳陳"隻耳,有你講,無佢講喎!

大宅

原文章由 chunchunbb 於 08-5-6 13:50 發表
你奶奶.......真係好惡頂....
你好脾氣咋,比著我都好似其他媽咪咁講,同你做台大龍鳳 ....同佢一齊去揀金扼,臨比錢時就踢爆佢以前仲欠你父母一對扼錢!! ...

no la, 之前試過佢叫我陪佢去買玉, 到買時叫我幫佢比住先. 到最後同我老公講: 當送比阿媽又點話? 所以我一定唔會同佢去街買嘢. 希望佢到時唔好大吵大鬧, 唔係出醜既係佢自己既女.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁
12345...14

尾頁

跳至