2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前五個月成日轉身吾知做乜之後吾係好轉..點算乜都吾識

大宅

回覆:九個月bb吾爬,吾企,吾轉身又冇牙

用玩具引佢都唔轉?

大宅

回覆:LunarBel 的帖子

好少轉...

大宅

睇過“你的o歲小孩“,話有d bb係第9個月有倒退情形,係因為bb害怕自己新既技能,媽媽要多花時間安撫下佢,等佢安心。過一排無事架啦。

回覆 bugibugi_bear 的帖子

您好bugibugi_bear ,好似jm 咁講,儘量用多d 吾同既野去吸引 BB 轉身,媽媽有無嘗試扶住BB 企呢? 至於牙仔方面,出牙時間有早有遲,有D甚至會去到一歲後先出第一隻牙仔架。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

回覆:九個月bb吾爬,吾企,吾轉身又冇牙

我都有個無牙仔@9mon,,近期心情麻麻,常扭抱,半夜扎醒幾次,無流感齋燒兩天……又正常返……是否想出牙??

大宅

回覆:wunleng 的帖子

我女今日都唔肯食奶,有兩醒咳,但係好精神...

別墅

我個仔過多幾日就10個月啦,都係無牙BB

大宅

引用:我個仔過多幾日就10個月啦,都係無牙BB

原帖由 pongsnow 於 14-03-31 發表
我個仔過多幾日就10個月啦,都係無牙BB
一個月後我個女都冇咩進展

大宅

引用:Quote:原帖由 pongsnow 於 14-03-31 發表我

原帖由 bugibugi_bear 於 14-04-19 發表
一個月後我個女都冇咩進展
Same as my son.. We are seeing physiotherapist refer by 兒科醫生。doctor said his arms and back muscle are not strong enough to support his body.. So need a bit more training..

大宅

引用:Quote:原帖由 bugibugi_bear 於 14-04-19

原帖由 acntx2000 於 14-05-10 發表
Same as my son.. We are seeing physiotherapist refer by 兒科醫生。doctor said his arms and back musc ...
my daughter is now crawling backward ...and she finally turns ...but still not standing up ...still no teeth ....now 10.5 month

大宅

到時就識的,放心

我bb 而家10.5月, 都你岩岩呢幾日識爬,一只牙...
成8,9個月先識坐jar

首頁

尾頁

跳至