婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

今次姑9個B都喺度吖嘛. 姑9工人跟B你工人唔洗跟B, 指意你99主力湊你B, 點你99要主力湊你個B而唔係主力湊你姑9個B? 你個B寶貝D? 明明兩個B都有工人跟開, 點解一齊喺99度時, 你個B就可指意99湊而姑9個B仍然係工人湊? 你做99個角色會點交待? 話自己偏心內孫多D? 定係個你嘅工人"經"貴D唔可以俾佢學壞? 你做姑9個心都唔舒服啦, 自己個B好似二等公民咁.

侯爵府

回覆樓主

你覺得你工人好好咁點解你唔可以留B喺你自己屋企比工人湊?

就算工人幾好我都唔會放心自己去旅行擺低小朋友比親人/工人湊。

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主

人就係咁㗎啦, 比如99每日俾一蚊佢, 有一日唔俾就係玩嘢對著幹。人地話唔得咪唔得囉, 以前得唔代表而家想, 唔係奉旨幫你㗎

大宅

回覆 Magic_mirrorz 的帖子

我明白你想表達之前都係咁, 咁點解今次唔得, 但你要留意既係, 今次佢係2個b一齊湊喎, 呢樣真係完全唔同架喎
我都話你都識講等細b出咗世你都驚搞唔掂啦

1+1唔係=2, 你明唔明? 1個b + 1個b 既破壞力係大1x倍呀!!

別墅

回覆 QY08040408 的帖子

我地工人從不主力臭B啊,每次都是協助,而她自己做家頭細務。同埋工人嗰幾日唔放假的,留係屋企大掃除,之前都是這樣。

別墅

回覆 NatalieTY 的帖子

99唔臭嗰個B,佢工人全權負責因為平時只有工人同嗰個B兩個係屋企。係我嗰B先係家人照顧工人協助,因為我唔放心工人自己一個搞,只信屋企人。我媽咪平時日日幫手,我地去旅行佢都會同我爸休息下可能都會飛。C6同我講話佢啊媽兩個工人唔會唔掂就算無工人都得(我唸佢知佢媽能力同埋62日日都帶B行街行半日又有其他家人幫手)。同我講佢地到時就得架啦,如果唔係我地可以帶埋B去旅行。到時6299肯定又恨,叫我地唔好帶。

別墅

回覆 莫失莫忘 的帖子

之前都有試過可能兩三晚係有兩個B一齊係99度。另一個B好乖完全唔會哭,扭計。之前我工人都係無過去。有時姑奶亦比工人放假,佢地只有自己工人,都口口聲聲話可唔可以比我B留多晚啊等等。我唔比B過去(因為都掛住)佢地又會有說話比我聽,而家佢地自己叫我地去旅行亦有一個工人幫手都同C6講搞唔掂。C6話只是幾日,就算我地有一段時間完全無工人我地或啊媽都係咁搞。如果唔得我地會帶埋B去旅行。

別墅

回覆 ilovecafe 的帖子

6299叫我地去多D旅行㗎。之前好多次都係一樣模式。兩個工人加成屋人乜都搞掂灑啦。係今次先話要三個工人。扭扭另另。

別墅

回覆 anyuser18 的帖子

可能同C6帶埋B去旅行。然後佢地到時又後悔玩野,因為我同C6都知道佢地能力,唔會做唔到,況且有工人同成屋人係度。次次都係咁臭我B。今次扭扭另另。

別墅

回覆 tantanmama 的帖子

佢地講明佢B要比工人全力臭因為平時佢地習慣係咁姑奶自己話嘅。我由B一出世已經講明唔盡信工人,一定要家人協助,有家人看實。同埋姑奶B留係99家兩個星期,我B只留四到五日。姑奶同全家人講明佢工人Hea,會除時唔撈,99話姑奶工人已經教壞左佢個工人,一樣hea。我舊工人唔好,所以嗰時逢係有我工人係99度,姑奶一定唔比佢工人上去,怕學壞)。我地家人無計話你D時間比灑我定我D時間比灑你,姑奶同我老公加一班姐姐從來都不計的。就算錢都不計。係個99耐唔耐會發癲要家人就佢要做女王。有一次老爺話繼續看電視佢都唔比,要佢立刻訓搞到話跳樓,離婚,自殘。但第二日又變返正常。

別墅

回覆 princesscupcake 的帖子

我信工人但不盡信,家人幫手會好放心因為首先6299我爸媽都一定會看實,工人只是協助。

別墅

回覆 queencorn 的帖子

之前都試過兩個B一齊係佢度㗎。

別墅

回覆 princesscupcake 的帖子

同埋我地去過好多次旅行都係咁嘅模式,好放心,佢地直頭話叫我生完B之後比大B佢地臭叫我唔好帶返屋企,驚我地搞唔掂。但到時99依然是得自己一個工人,姑奶B亦會一星期去佢度住四五日。而家姑奶B都係一星期住四五日,係咁啱我地去旅行嗰段時間姑奶B會留兩個禮拜。

別墅

回覆 toffeechoco 的帖子

我十二月生B。6299 叫我地到時放大B係佢地度話除時幫手要出聲。咁到時99都係得一個工人炸wor (姑奶B依然同工人一星期係佢度四五日)咁到時就可以突然今次就唔可以。同埋之前咁多次旅行又可以,(一樣模式)而家突然比難題我地。

侯爵府

回覆樓主

其實好奇怪,點解一定要6299幫,佢一開始要幫就呢一世都一定要幫嫁喇,唔可以改變嘅

另外點解你阿爸阿媽要同你同一時間去旅行,你地亦都可以輪流去,咁未ok law

從來冇野係一成不變嫁啦,自己執生咪得
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

子爵府

回覆樓主:

返返吓工都可突然辭職啦!
揍揍吓或搞唔掂有乜出奇
靠得人都要預咗
想知點解咪叫老公問佢阿媽
總之以後有咩都靠少啲。自己有個後著。

侯爵府

Magic_mirrorz 發表於 18-8-22 18:25

我十二月生B。6299 叫我地到時放大B係佢地度話除時幫手要出聲。咁到時99都係得一 ...

永遠唔好諗住靠人,我覺得你太著重點解之前得宜家唔得,生兒育女從來都唔關老人家事,老人家幫係bonus,搞唔掂嘅其實我覺得唔應該生,呢個世界唔係圍住你而轉,點解要人地就哂你同埋一定要人地幫你呢,人地唔幫就係人地錯
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

男爵府

Magic_mirrorz 發表於 18-8-22 18:25

我十二月生B。6299 叫我地到時放大B係佢地度話除時幫手要出聲。咁到時99都係得一 ...

可能99係睇在細b份上,怕你地攪唔掂先話幫你呢,但而家你地去玩就另一回事啦!

大宅

回覆樓主

其實奶奶叫你改期啫,又唔係唔比你去,一人讓一步囉!講到尾係你要佢幫,仲講到佢幫開而家唔幫扭扭另另,老奉咩!

大宅

回覆樓主

Take it for granted! 99 幾時欠左你?!

首頁
12345...8

尾頁

跳至