自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: "半島月餅"幾時開始有得訂呀?

請問有無人知用咩方法可以用$88訂到九龍酒店既月餅?

別墅

我覺得似圓形既鳳梨酥---不過d餡係奶黃而唔係鳳梨蓉同埋要叮熱食(因要放雪櫃), 幾香口, 個盒都好靚囉!
阿媽每年都會收到2盒,自己就實唔捨得買嚟食, 百幾蚊8個餅仔, 相信1次過食哂都未飽!

欣澄媽媽 寫道:
係咪真係好好食架?因為我未食過呀..........

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kingawa 寫道:
Janet,

Can we order from you

I miss the mooncake so much!!!

:-(

我都唔知今年仲有冇得訂呢,我識幾個做旅行社既上年就有得訂~~但尋日問過佢,佢都話未收到料,所以未知~~同埋只係訂到九龍酒店架咋~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

講到咁
真係想一試
haha

大宅

不是太好食,但月餅盒幾高貴!

別墅

二間的奶黃月餅我都食過, 味道都差不多, 但是九龍酒店的比半島酒店既油膩少少, 同貴少少囉 !

大宅

唔得,我今年都要2間買來試試,係唔係臨食前要放落微波爐叮一叮架,咁你地有無食過采蝶軒的月餅呀,又係話好好食,仲好食過半島喎,咁你地點睇呀

別墅

YuYuMother,

you can either ask them to send you the order form or go to the hotel lobby to buy...they should have the booth in the lobby these few day...

fyi...you can choose to get the mooncake right away or get the voucher to redeem later...more flexible than ordering from 半島

YuYuMother 寫道:
[quote]
jaycie 寫道:
Hi everyone,

半島月餅 is very famous, and I used to buy it for few years and I like it very much. Last year, I found the moon cake at Kowloon Hotel is very similar to 半島, so I bought 1 box to try and I found I like Kowloon Hotel's better. This year I will order from Kowloon Hotel. For those who haven't tried, it's worth to try out and it is cheaper than 半島. If you have Hang Seng card or Femina card, it's $108 each, if not it's $138.

jaycie,

請問係咪直接打電話去九龍酒店訂就得? [/quote]

複式洋房

我想問半島同埋Kowloon Hotel既奶黃月餅係唔係酥皮黎架??

大宅

係呀!九龍及半島都係酥皮架,九龍而家有得賣啦

大宅

$88 so cheap
anybody can order at this price?

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我打咗去問9月頭先有得訂,唔知HOW MUCH?

男爵府

I also want to order some too
[url][/url]

大宅

我都想訂啊!

民房

我有個朋友話有兩隻,一隻判咗比奇華定榮華(可KEEP2個月,一隻就自家製(只可KEEP 2星期),唔知邊隻好味D
秋若有心 願你也知道 秋心加上是愁 請不必再逗留 問你怎方會休

禁止訪問

大宅

有人話香格理拉的月餅好食過半島,有無人2隻都試過嗎?我同事食過九龍和半島,佢話九龍酒店啲皮實些,裏面差不多味,佢都話好似半島好食啲,唔知係唔係個名關係...

子爵府

idachan 寫道:
有人話香格理拉的月餅好食過半島,有無人2隻都試過嗎?我同事食過九龍和半島,佢話九龍酒店啲皮實些,裏面差不多味,佢都話好似半島好食啲,唔知係唔係個名關係...
半島d月餅真係好好味架 上年都係多得bk有位媽咪幫我哋訂,今年唔知佢訂唔訂呢

首頁

尾頁

跳至