自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

homommy 發表於 16-8-22 15:13
唔算老千。最後都會俾返舊錢你。但我儲左0年都係0增長。即係通漲都蝕死。同強積金差唔多 ...

供10年,通漲都蝕??!

複式洋房

flori 發表於 16-8-22 15:41
呢間野老千到爆,只係一間insurance broker firm幫客source保險基金。

咁佢地source保險,拆幾多佣金?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:flori 發表於 16-8-22 15:41 呢間野

原帖由 portercat 於 16-09-23 發表
咁佢地source保險,拆幾多佣金?
通常呃到人買基金,一般係客人頭3年大步分供款,所以亦可解釋到為什麼,agent 成日呃客,供3年唔使供,其實係供20~30年~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

佢真係咁同自己阿媽講:供3年可以唔再供

複式洋房

KateC2012 發表於 16-7-24 08:35
我買第二間嘅基金,供8年先醒覺,cut 單蝕左幾萬蚊,當買個教訓

基金呢樣野係我眼中係好搵笨!我不停咁同 ...

朋友而家...死雞撐飯蓋,話自己 真•投資
明明比個女均左一筆!

侯爵府

畀面勳章

告介各位千祈唔好幫呢間野。因為幫完佢買想搵人跟就好難,一定要搵返康宏嘅sales,先至會有人跟、如果想同返自己嗰個基金單位對口,根本唔會有人睬你,如果你得罪咗康宏嘅sales,你份單就會自然石沉大海!

複式洋房

潘高壽 發表於 16-11-16 23:35
告介各位千祈唔好幫呢間野。因為幫完佢買想搵人跟就好難,一定要搵返康宏嘅sales,先至會有人跟、如果想同 ...

得罪? 佢地好大支野架?

水晶宮

我比較擔心佢做做下唔做張單就變孤兒單俾人掉嚟掉去

侯爵府

portercat 發表於 15-10-29 16:54
聽過不少人話康宏sell的基金都係呃鬼人,想知詳情、例子⋯⋯

因為朋友個女大學畢業剛入行,sell 我地

我老公話係

複式洋房

華美 發表於 16-11-17 01:34
我老公話係

大宅

我老公個排比個朋友水左入去幫手啦
頭頭尾尾兩個月 食風
日日話要training 又話考個咩牌就做得嫁啦
又話做到幾多錢又升一級
啲職位名好似好high class咁
朋友仲話成日都可以去旅行嫁 好好搵
我老公想搵快錢 到最終一蚊無賺仲要日日車費飯錢倒貼
我叫停佢 搵第份工 唔系我地食風
之後佢朋友系咁 洗腦 真系搵到錢呢點點點
經歷一次都怕怕

複式洋房

Fan0129 發表於 16-11-17 16:28
我老公個排比個朋友水左入去幫手啦
頭頭尾尾兩個月 食風
日日話要training 又話考個咩牌就做得嫁啦

有冇train你老公怎樣均身邊的親朋好友?

大宅

portercat 發表於 16-11-17 19:38
有冇train你老公怎樣均身邊的親朋好友?

有!洗哂腦咁
個排成日都話要搵朋友傾搵朋友傾

佢有講我聽下 不過我聽極唔明 又覺得呢啲唔安全 就無理

複式洋房

真係慘

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:KateC2012 發表於 16-7-24 08:35 我

原帖由 portercat 於 16-08-21 發表
我都有朋友供8年先識醒!
好多人都唔知受騙,班agent個個推說客人揀錯基金,又話市場唔好,事實上是管理費超高的毒產品~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

環保接龍勳章

呢D公司真係洗腦既.
我朋友個仔入去做, 又話點好點好. 佢老細成日飲紅酒坐遊艇出海嘆世界.
我朋友窒佢....因為有你呢D工蜂.. 咁佢咪可以好似蜂后咁等你地揾野俾佢食.

之後, 家人講明, 旅行保, 家居保嗰D幫你買無所謂,其他基金免提,
得佢佢女友買咗份供5000 , 30年既基金.
朋友話...咁你女友幫咗你一單, 而家點繼續呀...
佢好怒話... 點解你覺得佢幫我? 而唔係我幫緊佢呢? ----> 你話係咪洗腦.

(而家佢仔終於無做啦,還神! )

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

呢間野好奇怪的.

我有個同學做左10幾年, TOP TOP SALES, 聲稱個人已有1億營業額仲攞埋獎, 唔知點解佢個大TEAM 營業額可以成日做爆數 (真係有咁多人幫襯咩? 我身邊同事朋友親人一個都無人買過喎), 於是成日去高級餐廳同酒店攪 celebration dinner, 旅行retreat (見過FB相有次去法國, 個個都LV hermes一袋二袋); 仲有間公司唔知點解成日係酒店有 high-table dinner 同頒獎典禮, 見佢差唔多個個月都有呢D活動去, 仲放相上FB, 估計全部都係公數.

我心諗唔係呀嘛如果我比錢去呢間公司投資, D錢係咪去左呢D地方供你地飲飲食食?

複式洋房

onlam2005 發表於 16-11-19 12:56
呢D公司真係洗腦既.
我朋友個仔入去做, 又話點好點好. 佢老細成日飲紅酒坐遊艇出海嘆世界.
我朋友窒佢... ...

均個女友月供$5000,慘咯! 萬一分手,下一任男友、甚至老公,知道老婆喺未來30年,個個月都要拿$5000出來,就係因為以男友「幫」佢投資

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:onlam2005 發表於 16-11-19 12:56 呢

原帖由 portercat 於 16-11-19 發表
均個女友月供$5000,慘咯! 萬一分手,下一任男友、甚至老公,知道老婆喺未來30年,個個月都要拿$5000出來 ...
慘~

30年即180萬.......

買基金真係好傷

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我份基本買左15年都未回本 供又唔係cut又唔係,帳面上蝕緊...

首頁

尾頁

跳至