論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原帖由 pollyw 於 10-1-22 09:17 發表
乜看門口,唔係應該扌昷隻狗咩?

看門口, 對付D人/賊, 就可以用狗.

如要"震宅"(唔係鎮壓), 要家嘈屋閉, V WA鬼震, 一定唔少得差嘅外傭.

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 KiuShaBB 於 10-1-22 09:35 發表

看門口, 對付D人/賊, 就可以用狗.

如要"震宅"(唔係鎮壓), 要家嘈屋閉, V WA鬼震, 一定唔少得差嘅外傭.
撞鬼囉!!!不過楼主都請左イ巨囉,即管睇睇イ巨表現再算。人不可貎相。

複式洋房

多謝樓主帶比我地歡樂!

人都來到, 不如睇下佢工作表現先喇! 始終年紀大, 好多做唔到, 尢其揍小朋友, 唔夠精力!

民房

幫你貼出來啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆 3# pollyw 的文章

心地唔好,周身邪氣,鬼鬼鼠鼠,污糟大話,點鎮宅?

男爵府

原帖由 shop48 於 10-1-21 16:32 發表
我貼圖不成功,所以請快 click下面連接看,包你笑死!

http://photo.qooza.hk/image.php?user=pingshek48&albumid=852208&imgid=25786494

Agent 系 荃灣晨X僱傭,個負責人“菜”先生真系好“菜鳥”。 ...

你又咁夠「薑」搵呢間野既?我行過呢間野門口幾次,見佢又冇開門,門口貼果d個都,好似dou dou mou mou咁...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 pollyw 於 10-1-22 09:17 發表
乜看門口,唔係應該扌昷隻狗咩?

係渦! 狗加佢,咪好勁? 但係怕佢教壞隻狗!

公爵府

好媽媽勳章

嘩~~ 乜咁似呢排巴士成日播嗰個去wrinkle產品廣告咁?
用前用後2個樣!

不過, 平心而論, 有化妝冇化妝, 拍攝角度光線等等都會影響嘅~

珍珠宮

原帖由 jerma 於 10-1-22 11:05 發表

咁... 驚唔驚佢會"攪"隻狗?

大宅

暈死, 係家d agent 都越來越冇職業道德, 同工人一齊, 扼得就扼!!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 KiuShaBB 於 10-1-22 11:37 發表

咁... 驚唔驚佢會"攪"隻狗?

"攪"隻狗要花時間,急起上嚟大把家庭用品同食品可以用啦!

大宅

醒目開學勳章

原帖由 jerma 於 10-1-22 02:51 發表

笑到噴飯
要嚟"震宅"咪幾好走寶喇你

珍珠宮

原帖由 jerma 於 10-1-22 12:17 發表

"攪"隻狗要花時間,急起上嚟大把家庭用品同食品可以用啦!

大家之前上過一課都知, 屋企好多野要小心.
唔係就真係"震宅", 係攪攪震.

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 jerma 於 10-1-22 11:05 發表

你唔係將一隻狗那一生最珍貴的好東西斷送牠手上下化?!你叫隻狗以後点見人呀??!

別墅

等待驗證會員

離晒譜!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

原帖由 sy1119 於 10-1-22 09:57 發表
多謝樓主帶比我地歡樂!

人都來到, 不如睇下佢工作表現先喇! 始終年紀大, 好多做唔到, 尢其揍小朋友, 唔夠精力!

我有比機會,但她話系香港做過10年,但連Octopus都不會有用。老公教她用2G 白痴手機,學極不懂,竟然“dang” 電話落地,重發脾氣問做乜唔比她用“普通電話”! 大姐,我家得2個人,已經一人3個手機,無申請固網,香港法律無話唔得! And this happened only on the first day of work!!!!! Finally we laid her off on the 7th day.

The agent just hid up and did not answer our phone. Who ever we selected to replace, he would say could not contact or already hired.

I complained to Immigration Dept, Consumer Council, and Thai Embassy, but they all said, if Thailand approved a visa for her, they can't do much. And it was a man working in the Thai Embassy told me that in the "poor provinces" of Thailand, some maids will get relatives to do interviews & body check for them!!!

Just can't believe how come HK law never protects us the HK employers?!

大宅

原帖由 MANKIU 於 10-1-22 10:09 發表

幫你貼出來啦

唔該哂,等大家比工人激到死死下時都得啖笑。

大宅

你係未聽錯 agent 嘅說話,
佢係未講影相同影 video 時 40, (依傢就 49)

別墅

[quote]原帖由 shop48 於 10-1-22 18:29 發表

我都有用過泰傭, 真人和相一樣是魔鬼與天使, 樣貌好兇,保證虐兒...點知做落又好好,心地好,純品又照顧小朋友...可能泰國興執相, 會唔會呢?

首頁

尾頁

跳至