夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:babycat820 的帖子

男人只會為自己考慮噶話,放手啦,如果距真系覺得距噶想法比同你一齊重要噶話,再中意距都好,唔好再糾纏,浪費自己青春!相信明天會更好,下一個會更好

公爵府

你想嫁,但佢唔想娶,你同佢講到咁白佢都叫你搵第二個,咁你同佢分開啦
唔該唔好同我打招呼,不要點評!

伯爵府

畀面勳章

回覆:大家可唔可以比d意見我?

你同佢一齊時已知佢收入咁唔穩定,其實應該一早預料到個結局係點!既然大家唔同方向,不如立即斬纜,趁你仲未係好大年紀,仲有機會選擇過一啲你想過嘅生活。

禁止訪問

回覆:大家可唔可以比d意見我

伯爵府

cheechi 發表於 12-10-24 22:57
我今年32,與男友拍拖剛剛踏入3周年,最近開始在想結婚的問題,也在猶疑這個男友是否我的結婚對象。

男友 ...
樓主, 斬倉吧!

我個人感覺, 結唔結婚唔係重點, 但如果一個男人真心愛你、珍惜你, 唔會講得出以下說話, "他回答說我demading(我們一星期見數次,每晚會講電話),說他用了很多時間陪我,如果用少些時間陪我,他會賺更多錢。(但他沒有說賺夠錢之後會娶我)他更說如果他不是合適的對象,我可以找另外一個。"

你有睇過一本書, 叫做" he's just not that into you"嗎? 正正如是.

就算你只係借佢種生B, 我都覺得搵個第2個借好D!

伯爵府

畀面勳章

回覆 Sweetheart12 的帖子

唉,其實佢97年買過樓,仲要係中半山,不過比一個金融風暴打殘左,變左負資產,仲要蝕左百幾萬,然後份工都無埋,可能打擊太大,佢呢十幾年都唔肯正正經經做一份穩定工作。我個人覺得佢都係呢兩年先真係企返起身。

大宅

係呀, 佢應該唔想生bb ..一路keep 住依家0既關係

禁止訪問

禁止訪問

引用:回覆+Sweetheart12+的帖子 唉,其實佢97年

大宅

引用:回覆+Sweetheart12+的帖子 唉,其實佢97年

原帖由 cheechi 於 12-10-25 發表
回覆 Sweetheart12 的帖子

唉,其實佢97年買過樓,仲要係中半山,不過比一個金融風暴打殘左,變左負資產, ...
睇以前冇用架!現在同將來先係最重要!你今年先32,其實仲有大把選擇,冇需要搵個大你17年仲要一事無成(得罪講句)既人!而且佢根本冇打算娶你:;pppp:

大宅

冇必為左個唔能夠全心全意愛你既叔叔降低自己生活質素!你追求既佢都唔願意畀你!

珍珠宮

回覆 cheechi 的帖子

2個字,分手

別墅

引用:回覆+cheechi+的帖子 2個字,分手

原帖由 winifredwin 於 12-10-25 發表
回覆 cheechi 的帖子

2個字,分手
但係佢愛個男人喎,如果搵過第二個仲衰過呢個男人咁典算?

大宅

我覺得你32一d都唔老, 佢就年紀大d, 我剛剛去完一個女方40歲的婚禮, 佢都想生B架, 如果你想生B, 如唔想立刻決定, 不如積極d騎牛搵馬, 唔好拖啦!

珍珠宮

剩係愛係唔夠架喎,佢男友已49仲係吊兒郎當,樓主先32,就算下一個仲差起碼叫做嘗試過,反正分不分手將來可能都會後悔,當俾個機會自己/男友有何不可

男爵府

分手...一個十幾年都只係做FREELANCE的人, 信唔過..
成日想話賺多D錢, 點解唔真真正搵份FULL TIME OR自己攪下生意??

49歲都唔諗住結婚, 呢世都唔會結ga la...
如果你真係想結婚有小朋友, 真係早走早著...

男爵府

trinpoon 發表於 12-10-25 13:39
睇以前冇用架!現在同將來先係最重要!你今年先32,其實仲有大把選擇,冇需要搵個大你17年仲要一事無成(得 ...
97到而家都15年甘耐啦, 咩都要積極上路, 如果係因為甘, 更加應該離開佢, 我亞爸都係大佢少少, 又只係讀完小學, 人地咪一樣捱大左2個細路.... 而家都重做緊野, 唔係佢有錯而係跟本佢合適單身, 得罪講句我都寧願唔嫁

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+winifredwin+於+12-10-25+發

大宅

樓主32其實都仲年輕,不過都唔好浪費時間嘞!

佢根本無諗過同你結婚,更無能力養BB,樓主想搵老公,就應該搵個想娶老婆嘅男人拍拖,咁先可以想將來

伯爵府

畀面勳章

多謝大家既意見呀。

其實我打得呢篇野,個決定係點,都心中有數。樓上JM講得啱,我係愛呢個男人,而佢都叫錫我,所以明知佢咁吊兒郎噹,都同左佢一齊3年。

不過,現實終歸現實,我心裡面清楚佢唔係一個理想結婚對象,我呢幾日都同佢攤左牌,我已經無講結婚,我只係話要一個我地將來既計畫,希望同佢傾一個共識,佢都唔答我,咁我都可以死心啦!

但我係一個心軟同行動力弱既人,內心理智經常叫我同佢決絕講分手,我感性上真係好唔捨得,覺得仲咩好端端兩個互相相愛既人要分手,十分矛盾!! 點算呀!!!  我依家會偏向騎牛搵馬多過一刀切,我驚自己承受唔到呀!

首頁

尾頁

跳至