美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

catcat2288 發表於 20-4-21 23:24
JM 如果你真係諗住買, 其實我諗你最緊要考慮你有冇時間同恆心去做, 因為呢d家用機能量细, 係要keep住regu ...
咁多部機你覺得邊部好? yaman ok嗎?

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

phyllis88 發表於 20-4-22 16:06
滿意

你用大機定細嗰個呀?

複式洋房

seasonbaby 發表於 20-4-22 17:13
你用大機定細嗰個呀?

Mini

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

hihivanessa 發表於 20-4-22 12:11
請問fix去紋有冇幫助?係咪一定要用佢果隻serum一齊用?

我唔知去纹有冇幫助... 不過我覺得家用機能量有限, 吾好expect 太高, 我 自己覺得fix 做firming 同lifting 幾好, 我鍾意朝早返工前做, 隻眼好似有神啲 (純粹我自己覺得(emoji)(emoji))

男爵府

hihivanessa 發表於 20-4-22 12:11
請問fix去紋有冇幫助?係咪一定要用佢果隻serum一齊用?

漏咗講... 我係用佢隻 serum, 都好襟用, 加上我懶得周圍搵代替品

男爵府

leunglok 發表於 20-4-22 12:16
你都可以架!勤力D做la 搵番以前d機出來做下!download 個日曆專for自己mark低做過乜機,敷左D乜、 ...

我太懶喇(emoji)(emoji)(emoji) 而家 keep 住用nuface已經係我勤力嘅極限啦(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

snoopyiu 發表於 20-4-22 15:56
laser你做邊隻?1064還是pico? 你幾耐打一次?我係大半年前做開既facial執左就無再做,諗住搵d單次facial ...

laser 我做緊 1064+ pdl (pulsed dye laser), 我舊年5, 6月開始打, 初頭打密啲, 约3-4個星期, 之後就大約4-5 星期打一次, 不過而家疫情所以冇得打 ... 我打 laser主要係想美白, 膚色均勻同去紅 ....
mini + laser 嘅組合我自己覺得 ok 呀(emoji)(emoji) 人手facial 我都唔諗住再做住, 因為一次都千幾, 慳番啲錢用嚟打laser好過(emoji)(emoji)

大宅

catcat2288 發表於 20-4-24 13:16
我太懶喇(emoji)(emoji)(emoji) 而家 keep 住用nuface已經係我勤力嘅極限啦(emoji)(emoji)(emoji)
...

男爵府

crazypaper 發表於 20-4-22 17:02
咁多部機你覺得邊部好? yaman ok嗎?

我自己鐘意用 nuface, 佢比較方便, 唔似 tripollar 咁麻煩, 所以先會keep住用(emoji)(emoji) yaman我部係 plus ex, 嗰時買係貪佢可以做埋眼, 又有 rf 同红光, 好似好多function 咁, 不過都係太懶, 又見唔到有咩特別效果, 就放埋一邊冇用了

伯爵府

catcat2288 發表於 20-4-24 13:11
我唔知去纹有冇幫助... 不過我覺得家用機能量有限, 吾好expect 太高, 我 自己覺得fix 做firming 同lifting ...

搞到我好想去買枝fix look fantastic無貨,等下先

男爵府

snoopyiu 發表於 20-4-24 16:11
搞到我好想去買枝fix look fantastic無貨,等下先

你不如等減價先啦 ! 橫掂你又有 mini可以用住先, 加上耐唔耐都會有discount, 唔使急住買啦(emoji)(emoji)

禁止訪問

男爵府

SNA 發表於 20-5-4 21:51
想問問 fix唔可以做眼? mini 可以做面? 香港買邊度平?包保養?唔好意思
問左好多問題 :surpr ...

fix 可以做眼, 我朝早用佢隻serum, 做完唔使洗面, 直接搽嘢好方便。我會用mini做面, 都會做吓眼位, 但係因為mini 個頭冇fix咁細, 冇fix 做眼做得咁啱位, 但都OK嘅, 我見外國有啲 youtuber都會用 mini做埋眼 ... 如果你初用 , 買mini 試吓都吾錯, 佢價錢唔太貴。
我online買的, lookfantastic 有, 佢耐吾耐會有 promotion, 你可以留意下, 或者趁有減價先買嚟試下。
佢機身有 serial no., 可以喺 nuface register, 不過如果壞咗, 好似要寄過去整, 香港冇保養的。
冇問題呀, 你有問題隨時傾吓, 大家一齊分享下啫(emoji)(emoji)

男爵府

catcat2288 發表於 20-4-24 13:36
我自己鐘意用 nuface, 佢比較方便, 唔似 tripollar 咁麻煩, 所以先會keep住用(emoji)(emoji) yaman我部係 ...

想問下nuface同tripollar function係咪一樣?我有tripollar, 而家隔日碌梗,初初碌嗰時好明顯有效,而家一個月後好似無初時咁勁,我主要去紋同提升,有啲心思思想買nuface

男爵府

草八刀 發表於 20-5-5 23:59
想問下nuface同tripollar function係咪一樣?我有tripollar, 而家隔日碌梗,初初碌嗰時好明顯有效,而家一 ...

其實我都唔係太識, 我淨係知 nuface 係 microcurrent, tripollar 係rf, 好似其他rf機咁, 我做完tripollar 會有d乾, 但nuface 吾會... 我嫌 tripollar麻煩, 一定要碌到佢轉燈先得, 有時碌極都唔轉(emoji) tripollar我好幾年前買既, 用咗幾次就冇用啦, 所以睇唔到有咩效果 ... nuface 方便d, 加上而家可能老咗, 做完nuface 會覺得有d提升, 不過因為家用機能量細, 唔會keep 得耐, 所以要 regularly 咁做先有效果

公爵府

catcat2288 發表於 20-4-21 23:24
JM 如果你真係諗住買, 其實我諗你最緊要考慮你有冇時間同恆心去做, 因為呢d家用機能量细, 係要keep住regu ...

yaman 大碌、refa 最廢

公爵府

catcat2288 發表於 20-5-5 20:16
fix 可以做眼, 我朝早用佢隻serum, 做完唔使洗面, 直接搽嘢好方便。我會用mini做面, 都會做吓眼位, 但係因 ...

fix嗰部用嘅serum咪同面嗰部一樣,點解會做完唔洗面呢?

公爵府

snoopyiu 發表於 20-4-24 16:11

我都想買部fix,雖然我都有嗰個天線呀叉頭做眼, 但係嗰個好似都唔係好到位

伯爵府

littlemelody 發表於 20-5-7 11:06
fix嗰部用嘅serum咪同面嗰部一樣,點解會做完唔洗面呢?

fix 做眼既serum係眼gel可以單用,碌臉係另一枝黎,唔洗臉都得,我就習慣碌完等多陣先洗臉,跟住用其他家用機或者敷paper mask, 其實所謂

伯爵府

littlemelody 發表於 20-5-7 11:07
我都想買部fix,雖然我都有嗰個天線呀叉頭做眼, 但係嗰個好似都唔係好到位
...

fix .細枝開機方便好多拎起就用得,你用緊大部要換頭其實無咁方便 所以我當初買mini先,驚自己三分鐘熱度之後擺埋一邊

首頁

尾頁

跳至