時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

成日話同情包容,欠左佢既係佢阿媽呀,生完佢又遺棄,冤有頭債有主,上返大陸叫生你出來既阿媽養你啦,香港人冇欠左你架

別墅

edithyy 發表於 15-5-23 00:02
如果有睇呢個細路蝦其他細路條片,更加唔信佢記招上講嘅嘢!成件事都唔知有幾多成係真!

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20150522/53767195

如果真如條片一樣,俾佢入讀小三,就对佢的同学不人度。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:我交稅點解俾非本港小童讀書!

香港既特別稱呼有:單非,雙非,家下多個3非…

不知所謂的乙陸!!!

大宅

點講,只不過係一個黑市居民自首。

點解佢可以獲發行街紙?黑市唔係要住拘留所咩?

情況唔同係佢係一個青少年!我亦知道背後有好多議員撐!

我接受到政府用專車送佢走,各位議員亦可送佛送到西,運抵大陸後繼續跟進!

入境處憑咩理據去批一個黑市小朋友係香港大搖大擺哂生活多一個月???

用戶要求終止服務

呢個得,之後唔只b6,仲有大把南亞裔同非洲既話匿左七年以上既出來。。。

珍珠宮

邊間小學收佢, 佢d 同學仔就慘了, 講錯野一定俾佢打! 家長們小心自己仔女被欺凌

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 doris25 於 15-05-22 發表因

原帖由 keung0413 於 15-05-23 發表
高登有人起咗底, 記招上面 幫佢地個社工 同個律師, 都係政協黎....
一早舖晒路啦!

大宅

係咪溝淡香港人的另一行動?撹亂香港,然後突然特首選舉時亞狼(或亞狼二代)出來話會擺平佢,跟著大家當佢神咁拜。

男爵府

引用:有學校願意俾逾期居留童入學。http://cable

原帖由 SoNyPig 於 15-05-21 發表
有學校願意俾逾期居留童入學。

http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=4584 ...
根本俾雙非都已經唔啱,唔可以有三非出現,便降低我們底線,接受雙非!不可一不可再!

侯爵府

引用:香港既特別稱呼有:單非,雙非,家下多個3

原帖由 chowqv 於 15-05-23 發表
香港既特別稱呼有:單非,雙非,家下多個3非…
稱為「黑非」好似適合佢多啲。

愈嚟愈冇記性

伯爵府

我見有人話條片個細路著住深圳中學校服黎架

珍珠宮

引用:Quote:414928 發表於 15-5-21 23:51 學校都

原帖由 mok239 於 15-05-21 發表
鮮魚行學校歡迎佢

http://ffts.edu.hk/main.php
我都估到係鮮魚行,實有成班家長教個婆婆攞著數。女 夭

別墅

點解陳婉嫻仲講得出要「包容」兩個字
完全不合理,犯左法仲可以有機會留港讀書!!觸動哂香港人既神經

大宅

好明顯莊豐源續集
今次可能搵個黎左一陣,扮住左9年既細路開先例,以後個個昨日偷渡黎,今日就出黎話住左9年喇
佢地試下去其他國家咁做Y……睇下有邊度好似香港咁……

禁止訪問

引用:有學校願意俾逾期居留童入學。http://cable

侯爵府

回覆 superfans228 的帖子

應該即時遣返大陸,內地都有福利署,點解犯法仲要留港

男爵府

引用:睇下幾時有成村人\\\'自首\\\'

原帖由 FennieMan 於 15-05-21 發表
睇下幾時有成村人'自首'
Agree

侯爵府

件事太假了。

遣返吧

珍珠宮

好媽媽勳章

父母不是香港人, 小朋友亦不是在香港出生, 憑什麼得到"行街紙"在香港接受免費教育?

入境處今次真是激起民憤 , 連普羅市民亦十分憤怒

珍珠宮

好媽媽勳章

陳婉嫻你咁可憐那男童, 可以請愛國商人捐錢供他在大陸生活, 亦可以自己在大陸助養他, 但不能莽顧法紀!

首頁

尾頁

跳至