時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

Potato_Tomato 發表於 19-11-25 03:38
人蠢舞若衣,事實擺在眼前,黃人由始至終都係大多數

難為我一直睇著你地活在幻想之中,三番四次想 ...

就憑你語無倫次,甘無品,就能看出是小人得戚! 唔識尊重他人的也不會得到他人的尊重! 你可以為你暫時的勝利欣喜若狂,但改變不到這世界,香港落在小人手裡也不會有好結果,有良知的人都相信邪不勝正! 也許你不懂:路遙知馬力,日久見人心!我們願意等正義來臨!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

jj213 發表於 19-11-25 17:36
唔洗咁葡萄喎,下次你自己去選啦
我一啲都無葡萄,反而覺得建制亦應該檢討下,為自己在止暴上未盡全力要負上責任。

好明顯你睇錯重點…出面又堵路啦~~~!

一面話唔撐暴力嘅…你,一面在為保曱黨抬橋。
原來有人真係可以漠視暴力到一個點,真有趣

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ning.. 發表於 19-11-25 16:46
咁有投到曱甴黨嘅…諗下自己有冇俾人利用啦!

以我所知投得建制的,無論該候選人是否做到嘢~起碼本意都係為自己社區求建設。

明知曱甴黨唔會建設社區,仲做保曱黨,真係想香港好?

為反而反連自己居住的社區建設也不管,香港整體的福祉,前途由普選產生,只會累死香港。...

到咗哩一刻,仲相信曱甴係為香港好?用打,砸,搶,燒破壞香港嚟建設香港?好哋哋嘅女仔,無端端去做慰安,為咗隱藏羞恥,就冠以天使之名,到底係想呃個女仔繼續為曱甴提供服務,定係想呃大家去認同?如果有人認同,我好懷疑哩啲人嘅道德標準,低到貼晒地,唔好意思,我真係覺得污衊咗天使二字。

曱甴話要爭取言論自由,卻放火燒一個活生生的香港人,只因為人哋同曱甴意見唔同,反對佢哋破壞建設,曱甴就剥削別人自由,正確嚟講,曱甴唔係剥削別人自由,係當大家意見同曱甴唔同時,曱甴會攞香港人命,私了事件,下下踢爆/插爆人嘅頭,佢哋放火燒,私了嘅對象,已經係平民百姓,隨時係大家身邊嘅人。

今次區選結果,分分鈡造就將來香港更亂,更多堵路,更多打,砸,搶,燒,更多殺人放火,但香港,一樣仲係中國嘅土地,只係毁咗香港人自己嘅地方之嘛,阿爺點解會緊張呢?

原來,搞到香港民不聊生,到處沙灘,周圍溶溶爛爛,自己搞爛自己地方,係會令YC咁開心喎! 哩啲係咪反智?

珍珠宮

開心吸收勳章

jj213 發表於 19-11-25 15:02
咁你快d走囉!回內地好呀!支持你

我唔走,要放長雙眼睇你地點樣痛哭流淚。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ning.. 發表於 19-11-25 17:45
我一啲都無葡萄,反而覺得建制亦應該檢討下,為自己在止暴上未盡全力要負上責任。

好明顯你睇錯重點…出面又堵路啦~~~!

一面話唔撐暴力嘅…你,一面在為保曱黨抬橋。
原來有人真係可以漠視暴力到一個點,真有趣..

我都睇唔到點解要葡萄?葡萄一個將會更爛嘅香港? 一個周圍都係火燒痕跡,周圍都係沙灘,周圍冇交通燈,周圍冇晒秩序,學生唔似學生,學校唔似學校,冇晒人倫,冇晒良知道德嘅地方?周圍有曱甴設路障打刧嘅地方?誰會葡萄,YC享受住哩啲地方

象牙宮

nannanma 發表於 19-11-25 17:42
就憑你語無倫次,甘無品,就能看出是小人得戚! 唔識尊重他人的也不會得到他人的尊重! 你可以為你暫時的勝利欣喜若狂,但改變不到這世界,香港落在小人手裡也不會有好結果,有良知的人都相信邪不勝正! 也許你不懂:路遙知馬力,日久見人心!我們願意等正義來臨! ...

人若有良知,應知道,就算爭取,亦不能夠用暴力,更加唔會贊同和支持哩啲手法,見到香港咁嘅情況,竟然還沾沾自喜,唔怪得區選結果係咁,民智若此,你敢支持一人一票無篩選普選?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 19-11-25 17:52
我都睇唔到點解要葡萄?葡萄一個將會更爛嘅香港? 一個周圍都係火燒痕跡,周圍都係沙灘,周圍冇交通燈,周 ...
大多數有咩咁值得葡萄?!以往一向都係高投票率對泛民/非建制有利。其實,每日150人口入港,都無影響呢個情況,其實新移民應該都佔佢哋的唔少數。

呢個世界永遠係大多數是蠢人,聰明是人佔少數。

香港以前議員就係以精英制嚟委任,以前的香港發展,未好過依家好多囉!

象牙宮

ning.. 發表於 19-11-25 18:06
大多數有咩咁值得葡萄?!以往一向都係高投票率對泛民/非建制有利。其實,每日150人口入港,都無影響呢個情況,其實新移民應該都佔佢哋的唔少數。

呢個世界永遠係大多數是蠢人,聰明是人佔少數。

香港以前議員就係以精英制嚟委任,以前的香港發展,未好過依家好多囉!..

所以我明白佢哋點解會沾沾自喜

有遠見嘅,都知香港以後條路有幾難行,咪話知你香港打爛自己香港囉,中國對香港嘅主權仍穩如泰山,唔駛出軍唔駛出警,你哋香港人鈡意打爛自己屋企,殺人放火都係你哋香港人自己受,咪由你哋囉,只係苦咗真正住喺度嘅香港人,阿爺咩事要冒住被歐美國家抽水嘅險嚟平亂? 只係香港人自己受返之嘛,咁顯淺嘅道理都睇唔到,以為贏咗,但贏咗啲咩? 贏咗一個爛溶溶嘅香港?贏咗一個冇言論自由嘅香港?贏咗一個極權冇自由嘅香港?

別墅

如果10個人去投票,有9個人支持暴力抗爭,就算只得我一個人相信和平才是真道,就算落敗了,我也會覺得自豪,因為我問心無愧,我從來沒有傷害過任何人

中年失業    發表於 19-11-25 18:40
klsabb    發表於 19-11-25 18:26

男爵府

Potato_Tomato 發表於 19-11-25 03:38
人蠢舞若衣,事實擺在眼前,黃人由始至終都係大多數

難為我一直睇著你地活在幻想之中,三番四次想 ...

唔知邊D人開始小學雞玩杯割先呢?
一唔岩聽就打爛人地店舖, 放火燒人?
黃唔緊要, 唔好盲到是非不分丫

大宅

jj213 發表於 19-11-25 17:35
我同我老公都無投票,我又真係支持佢地啊
吹啊

下次記得投啦,賤人係會支持賤人,睇你哋做得乜嘢,最叻咪打爛曬咯。香港永遠係中國既,吹咩

男爵府

hellofafi 發表於 19-11-25 18:28
下次記得投啦,賤人係會支持賤人,睇你哋做得乜嘢,最叻咪打爛曬咯。香港永遠係中國既,吹咩:exci ...

香港梗係中國啦
但香港從來是兩制嘅
收啦

珍珠宮

2024年龍年勳章

中年失業 發表於 19-11-25 17:38
1939年~日本人绝大多數人支持天皇行的軍國主義
1941年~德國人一面倒去高叫納粹主義去打倒猷太人
1966年~中 ...

大宅

cindyiiiii 發表於 19-11-25 03:43
已經好耐無再黎呢到。
好開心見到同路人,黎支持一下樓主。
今次區議會選舉經已證明一切。

JM你冷血地簡單形容依一切係「眼前嘅麻煩」?先至唔識分是非黑白!你哋人性都無埋、俾你哋惡魔推倒政府後我哋香港人只係換左班不擇手段、焚城殺人嘅暴徒嚟「專制統治」, 咁仲係香港人要生活嘅香港? 點解可以恐怖地認同"只要幫你哋黃屍推翻你哋唔認同嘅政府, 就算係暴徒可以殺人、焚城、燒人、恐嚇、擲氣油彈、放箭、掟磚...利用中小學生參與政治鬥爭", 都在所不惜?!火燒活人嘅可怕一幕, 全部正常香港人都會由震驚變成震怒!仲有被你哋掟死嘅羅伯統統係人命, 但你哋就認為只要鬥贏政府所有冷血暴行都可以凌駕人命、殺人放火咩邪惡暴行都扮睇唔見!你哋太無人性!

象牙宮

jj213 發表於 19-11-25 18:33
香港梗係中國啦
但香港從來是兩制嘅
收啦

就係因為兩制,咪俾曱甴打爛香港自己屋企,殺害香港自己家人,傷害都係香港人受之嘛,間屋仍然係中國,中國唔插手,中國亦由得曱甴破壞自己屋企同香港人,如果你係香港人,咁其實你哋開心乜嘢?

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 19-11-25 18:15
所以我明白佢哋點解會沾沾自喜

為了香港700幻而令十四億人生亂?
咪當共產黨傻瓜

曱甴又冇能力(膽量)過深圳河

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 19-11-25 18:43
就係因為兩制,咪俾曱甴打爛香港自己屋企,殺害香港自己家人,傷害都係香港人受之嘛,間屋仍然係中國,中 ...

難道你黑警無份搞到今時今日局面,係啊中央應該都好無奈,俾你班人廢柴搞到咁
逃犯條例又係林鄭提出, 殺人犯就喺香港享受榮華富貴, 有人保護

複式洋房

有五毛係香港各大論壇深耕細作左好耐啦,所以大家無論咩理念講出黎就得

大宅

jj213 發表於 19-11-25 18:33
香港梗係中國啦
但香港從來是兩制嘅
收啦

你班手足叻叻,爭取到好快一國一制,恭喜恭喜

男爵府

Sageegas 發表於 19-11-25 18:46
有五毛係香港各大論壇深耕細作左好耐啦,所以大家無論咩理念講出黎就得

5毛黨 死唔斷氣

首頁

尾頁

跳至