論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

有冇經濟實惠牙醫介紹給工人

各位

因為工人棚牙有d問題, 食唔倒野, 要睇牙醫, 可能好長手尾添, 所以想搵d經濟實惠牙醫資料

男爵府

Re: 有冇經濟實惠牙醫介紹給工人

帶佢去流動牙醫車囉

click

伯爵府

好媽媽勳章

sennywoo 寫道:
帶佢去流動牙醫車囉

click

Thank you!

大宅

叫佢自己去排政府街症,好多時佢地的牙都爛到好救,長遠黎講剝左無咁嬲!

男爵府

sennywoo,

多謝你提供既資料, 因我工人上星期同
我講話牙痛, 已睇咗一次牙醫, 琴日D藥
都食完佢都話仲有少少痛, 所以今日又
要帶佢睇, 如果再睇都痛可能都要剥咗
隻牙好貴呀!!! 以家我問咗牙車好似平
D, 因保險claim唔足, 要我自己俾成千
幾蚊 !
不過, 多謝你提供資料!!!
sennywoo 寫道:
帶佢去流動牙醫車囉

click

伯爵府

好媽媽勳章

天藍

係呀, 我問過保險只可以賠 2/3, 而且賠償總額只係得 $1,500 自己真係要貼好多 :-|

男爵府

flyingmom,

我都同意你既講法! 我個工人唔係爛牙,
而係隻智慧牙生得唔靚, 久而久之牙與
牙肉之間藏咗污垢因而發炎, 牙肉腫,
都係要剝左隻牙, 唉.........
flyingmom 寫道:
叫佢自己去排政府街症,好多時佢地的牙都爛到好救,長遠黎講剝左無咁嬲!

大宅

智慧牙係無用架,由於位置問題只会引起其它牙患,多so dentist都會suggest剝左佢!記住只有部份gov dental clinic有outpatient一定要check,其它只係for civil servant。

男爵府

flyingmom,

Thank you~~
flyingmom 寫道:
智慧牙係無用架,由於位置問題只会引起其它牙患,多so dentist都會suggest剝左佢!記住只有部份gov dental clinic有outpatient一定要check,其它只係for civil servant。

男爵府

KITTYMAMA,

真係好貴肉都痛, 唉..........,
真係無計
KITTYMAMA 寫道:
天藍

係呀, 我問過保險只可以賠 2/3, 而且賠償總額只係得 $1,500 自己真係要貼好多 :-|

首頁

尾頁

跳至