跳至

首頁
23456...20

尾頁

大宅

Re: 07康傑n1同學會

8:30可以返學校9:00食早餐,咁係咪朝早唔洗俾早餐亞B食,
俾樽奶就OK呀?
唔知可唔可以再早D返學呢?例如: 8:00-8:15 咁我可以送左佢返學先返工嗎?

別墅

Tiffany媽 Chloe媽,

唔該晒呀!
不過我唔轉下晝lu, 因佢地咁編班,可能係跟年紀,你地大o的既b早d,我忻忻同hailey可能同月出世,所以在同一班!我唔攪亂佢地啦!最後o個兩堂就比daddy陪佢上啦! :wink:

別墅

chole媽,
我就係諗住朝早俾樽奶忻忻就返學o家啦!
我bb仲係成日掛住飲奶,有時仲唔肯食粥/飯,c都要奶奶,少餐都唔得!

係呢,你地bb而家食幾多餐奶和粥/飯呀?我bb係超揀食,鐘意就食幾啖,唔鍾意就c都唔食...攪到日日同佢食飯都食到好

大宅

Sorry!Sorry!
我剛學會入黎呢个會咋,呢幾日 打中文直頭係呢世女打得最多, 玩左幾日我仲學緊, 覆錯左唔好意思呀!不過D引文&名稱我都有D亂, 到底我要記名稱 定媽咪名定BB名呢? :-( :-(

男爵府

kwanchiu 寫道:
Sorry!Sorry!
我剛學會入黎呢个會咋,呢幾日 打中文直頭係呢世女打得最多, 玩左幾日我仲學緊, 覆錯左唔好意思呀!不過D引文&名稱我都有D亂, 到底我要記名稱 定媽咪名定BB名呢? :-( :-(

hehe... 其實各位媽咪ge 名稱我都有d 亂, 撈亂晒d login name, 媽咪名, 同BB名...
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

男爵府

我個囡食支奶先番學.佢e+2奶3固體.

8:30前係全日班的.

kwanchiu 寫道:

8:30可以返學校9:00食早餐,咁係咪朝早唔洗俾早餐亞B食,
俾樽奶就OK呀?
唔知可唔可以再早D返學呢?例如: 8:00-8:15 咁我可以送左佢返學先返工嗎?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

男爵府

羊羊 寫道:
chole媽,
我就係諗住朝早俾樽奶忻忻就返學o家啦!
我bb仲係成日掛住飲奶,有時仲唔肯食粥/飯,c都要奶奶,少餐都唔得!

係呢,你地bb而家食幾多餐奶和粥/飯呀?我bb係超揀食,鐘意就食幾啖,唔鍾意就c都唔食...攪到日日同佢食飯都食到好

忻忻媽咪,

我都會朝早俾樽奶囡囡飲完先返學, 到9:00 am 返到學校食早餐, 就真要睇下我囡囡肯唔肯食lu, 佢唔係好肯試新野食ga!!

我囡囡而家都重係3 奶+2飯/粥/麵 ga!!

男爵府

Ivyl 寫道:
我個囡食支奶先番學.佢e+2奶3固體.

Hi Ivy,

咁qq 返到學校, 早餐食得多嗎??

大宅

羊羊,

查實我同你差唔多咋,不過我囡Only早晚飲奶, 其餘都肯食粥/飯/麵, 但唔係咁鍾意食肉,佢食嘢一時時呀!一時白飯 一時白粥, 又唔鍾意加其他野喎 ,食瓜唔食菜!食魚唔食肉!好鬼麻煩呀!不過佢同我一樣好like烏冬/湯/Apple呀!
其實以前仲食少少就唔肯食team, 後來我買左橙味魚乾油就改善左!

複式洋房

報到
自我介紹先 :lol: Leanne係我個女既英文名
9號親子班返14:00,我估我遲報名所以編下午
我個女9月尾先夠兩歲,所以10月先開學
到時D哥哥姐姐請睇注下我個女呀
另外因為媽媽常常唔係香港,唔知大家歡唔歡迎我呢個爸爸
上來代筆呢

大宅

我都有小小亂...等我搞清楚先!

網名-------------小朋友名

Ivyl--------------?
Qutiebaby-------Hailey(希希)
Kwanchiu--------Chloe
羊羊--------------忻忻
922yin-----------Tiffany(剴晴)
leannechu--------Leanne
AnitaHo----------?

咦~暫時都係囡囡,我地好似仲未有男仔喎!

大宅

Leanne爸爸,
梗係歡迎喇!難得做爸爸都咁有心 :-P

leannechu 寫道:
報到
自我介紹先 :lol: Leanne係我個女既英文名
9號親子班返14:00,我估我遲報名所以編下午
我個女9月尾先夠兩歲,所以10月先開學
到時D哥哥姐姐請睇注下我個女呀
另外因為媽媽常常唔係香港,唔知大家歡唔歡迎我呢個爸爸
上來代筆呢

大宅

忻忻媽,
Hailey同忻忻一樣,最鐘意就係食奶,正餐o個d粥粉麵飯就興趣不大,鐘意就同你食到一碗,唔鐘意可以食幾啖就唔食,真係好飄忽,所以有時餵佢食野真係餵到好唔開心o架! :-|

我而家都有早,晚同4:00pm俾支奶Hailey,即使佢正餐食唔多,我都堅持煮二餐俾佢食,因為健康院姑娘曾講過,只要唔俾奶佢食,佢地正餐就自然食得多,但如果我唔俾奶囡囡食,佢真係可以喊住lur我攞奶奶,直到我俾佢為止o架!:evil:

希望返學後同其他小朋友一齊食早餐,會提高佢食野o既興趣喇!

大宅

leanne Daddy,

歡迎!歡迎呀!照顧自己BB係天下父母嘅天性, 無分Daddy or Mammy 呀!何況Mammy 要做嘢,Daddy肯出手梗係好啦!

大宅

Hailey 媽咪,

唔該你呀!我會抄底&記住lu!
哎!咁我地有幾多am班?幾多pm班?仲有幾多係 Hold day班呢? ?-(

大宅

CHLOE媽,
希希係am班,
好似n1無下午班,唔知係唔係呢?

係喎,你買左hello kitty水杯未呀?

大宅

希希媽,
你唔問我,我都差d唔記得話俾你地知; 尋日係馬鞍山間(百分百文具店) 做人名貼時俾我發現咗吖!粉紅色有閃粉打底,新返嘅!你呢?買咗味呀?

男爵府

如果唔mind, 不如加埋呢d 吖...

各位媽咪/爹哋, 如有錯漏, 請更改!! :mrgreen:

[/quote]

網名-------------小朋友名--------出生年月---------住址

Ivyl--------------qq----------------0502---------海濤
Qutiebaby-------Hailey(希希)------0507
Kwanchiu--------Chloe-------------0502-------翠擁
羊羊---------------忻忻-------------0507
922yin-----------Tiffany(剴晴)-----0501-------海栢
leannechu--------Leanne----------0509
AnitaHo----------??---------------0508

男爵府

大宅

網名-------------小朋友名--------出生年月---------住址

Ivyl--------------qq----------------0502---------海濤
Qutiebaby-------Hailey(希希)------0507
Kwanchiu--------Chloe------0502(0503) -------翠擁
羊羊---------------忻忻-------------0507
922yin-----------Tiffany(剴晴)-----0501-------海栢
leannechu--------Leanne----------0509
AnitaHo----------??---------------0508

首頁
23456...20

尾頁

跳至