家庭理財

跳至

首頁

尾頁

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 大家想在那個價位賣百麗?

我同你一樣, 都係初哥.

如白表, 張股票會寄去你屋企, 收到簽名, 就可賣. 如沒有證券戶口要去證券行or銀行開戶先. 尾數會退票.

sunbb 寫道:
[quote]
sunbb 寫道:
sunbb 寫道:
我都仲左一手, 請問點樣放番出去,用咩途徑? 因為我係第一次玩. 請大家指教下. 你地會升到幾多即放?
--------------------------------------------------------------------------------

重有唔明白
1) 現只有1手, 咁尾數錢點退番比我, 會幾時?
2) 個1手股, 我點途徑取到, 係唔係寄比我?

thank you.

白表入的, 請大家幫忙指教下.
[/quote]

別墅

我問過同事話放股票中銀唔錯, 要先開中銀股票戶口,
內裡最少有100元(放股票時比佢扣手續費).
股票正本到手,便可以去銀行放或者放下股票到銀行先,
再同佢講放什麼價,也可以之後在網上set price放.
記住要求有個服務就係電話報番放了或放唔到...

詳情可能要問清楚銀行..(不過有時看每間行的工作人員的態度)

男爵府

8.15 走

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

8.2 走左

水晶宮

@9.00
但而且趺梗 :-(

大宅

我都未放, 大家點睇

別墅

老公出左trip , 提我幫佢放, 點知今日唔記得左 :-|
唔知放完假會點

子爵府

THY 寫道:
中1手, $8.4走左啦

good deal!

大宅

我會起碼$9先放

我覺得今日係受外圍趺市影響, 所以睇多幾日先

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

今日一早諗住用中銀個e-banking放左佢
點知成朝都set唔到價喎 到佢跌到8.14先set到價放到~~

複式洋房

今日仲未放

複式洋房

晴B媽 寫道:
8.2 走左

me too 都好滿足 lu

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果LV再入股會再上升,但唔敢奢望太多,因為PE都幾貴.中線望$10

水晶宮

好媽媽勳章

昨晚暗盤$8.51走左
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

請教何謂暗盤$8.51仲走左, 我見收市係8.14 喎.
patpat234 寫道:
昨晚暗盤$8.51走左
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

8.22 走左

水晶宮

好媽媽勳章

我係經輝立d經紀買,所以會有暗盤.
以我所知,好似得輝立有得做暗盤買賣.
暗盤價最高去到8.74,我都放早左....
KAHOBB 寫道:
請教何謂暗盤$8.51仲走左, 我見收市係8.14 喎.
[quote]
patpat234 寫道:
昨晚暗盤$8.51走左
[/quote]
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

子爵府

sharon0547 寫道:
我會起碼$9先放

我覺得今日係受外圍趺市影響, 所以睇多幾日先

我都想9元先放,不過我唸短期內未必會升到咁高,所以睇埋星期五開市先講

大宅

唔好話十蚊,見到9蚊我都走。

shingwai 寫道:
如果LV再入股會再上升,但唔敢奢望太多,因為PE都幾貴.中線望$10

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至