夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 你地會唔會頂撞你地 6299?

唔會,由得佢哋講。
但之後自己想起佢哋的說話就好唔開心! :-( :-(

大宅

會架....都會當面明寸架...好話唔好聽佢係人地嘅亞媽...何況人佢永遠都會將我當外人......

子爵府

一時時, 好睇我當日心情既
因為如果我下下頂佢的話, 我諗我真係唔可以同佢講度野架啦!
事關佢真係超級煩友, 又成日認屎認屁, 成日話人買d野唔好, 自己買返黎果d就係靚野... (但係全部野都係from屈記同百x, 因為佢係果度做pt... 個人認為靚極有限, 一係佢見識少, 未真正見過靚野囉...) 所以要頂的話, 我每次同佢講野都要頂!
不過, 最近果次, 就因為我係kitchen煮緊野, 佢一返入屋企, 即刻行入黎睇我煮咩, 跟住係度望住我煮, 又話唔係咁整, 咁整唔得架... 開頭我都一路唔出聲, 但佢繼續咁講! 跟住我真係頂佢唔順, (可能係kitchen入面太熱啦, 火氣即刻上升) 即刻用d唔係咁好既語氣話, "你唔好理我啦, 我平時都係咁架啦, 食過都冇問題喎, 而家我食咋麻..."
跟住佢冇聲出, 走返出廳...

男爵府

我唔會因為我十年都唔見一次,淨係過時過節先見到但都唔多兩句.

該用戶已被刪除

別墅

唔會,一切都是為了老公唔想佢唔難做,有什麼事都是忍,還要時時討好她。

別墅

唔會,一切都是為了老公唔想佢唔難做,有什麼事都是忍,還要時時討好她,真難為了我媽媽的女兒

男爵府

好媽媽勳章

我老公D屋企人都好鐘意比說話我聽,有時仲好過份添,
每次見親佢地都講,只係講多講少既分別,
我都怕我唔知幾時頂唔順小返佢地,
暫時我都仲KEEP到好有笑容同禮貌,
佢地講乜我都無黑面...
老公話如佢地再講過份野就由佢小佢地
所以我都無咁谷氣

男爵府

好媽媽勳章

我老公D屋企人都好鐘意比說話我聽,有時仲好過份添,
每次見親佢地都講,只係講多講少既分別,
我都怕我唔知幾時頂唔順小返佢地,
暫時我都仲KEEP到好有笑容同禮貌,
佢地講乜我都無黑面...
老公話如佢地再講過份野就由佢小佢地
所以我都無咁谷氣

大宅

唔算頂撞6299既~

據理力爭真有必要, (佢老屈我時)
唔理有冇人(最好佢其他既仔女係度)用老實+大聲既態度明確表示唔關自己事

都未至於惡人先告狀既, 不過真係要同佢鬥長氣

開初忍佢點知佢地愈來愈得戚, 恰得就恰
到頭來都係辛苦自己係房喊

好同意, 有位媽媽話, 衰d講句唔係自己親生爸媽, 佢又唔會對你係自己人, 倒不如自己要保護自己啦, 大聲講野唔代表唔禮貌

各位姊妹要執生啦

大宅

基本上都唔會。99講咩,好聽的聽完就算,聽唔入耳的當沒聽到。
laughin' to keep from cryin'

大宅

事實上唔會,但一講我自己或我屋企人,就一定會

別墅

我想我都算係,不過有時都控制唔到自己,有時都覺得自己好不孝,想深一層佢哋都對我唔算差,不過我只在這裏講吓!

複式洋房

試過2次好勁,之後就無事。但咁樣都好,起碼等對方知道你的底線,低千萬唔好人身攻擊。

男爵府

我都試過同佢地頂撞,冷戰左一排,之後佢地就開始識得尊重返我~

洋房

唔會家∼我都係其他mami個句∼岩聽就聽∼唔岩聽就扮聽唔到!因為唔係成日見到∼所以都可以扮下野!我當佢係一個陌生既朋友一樣!俾返小小距離大家!

大宅

唔會頂撞, 不過會寸佢.........for example, 佢叫我叫佢個仔戒烟........我就話"係呀, 話極唔改, 真係無家教"

珍珠宮

畀面勳章

唔係我想頂撞佢, 而係我99成日都無理取鬧, 連佢個仔(即係我老公)都頂佢唔順......

男爵府

如果佢夠膽撩交嗌,我一定奉陪!
可惜佢膽量唔多夠!
都係嗰句"欺善怕惡".......門口狗!

大宅

62就唔會有甘既情況, 因為佢好少出聲同埋係順得人.

反而奶奶就會囉, 成日話佢個仔好慘要做家務湊仔女(早2年前冇請工人), 甘我咪話囉, 我都要返工嫁, 佢收早甘梗係佢去買菜嫁啦, 慘得過冇得食.

首頁

尾頁

跳至