跳至

首頁
12345...92

尾頁

禁止訪問

Re: 0606媽媽交流站 (Part 8)

大宅

呢度先o岩
back 啦

禁止訪問

大宅

yeah, 祝朱小姐happy birthday!! 大son同小son都咁錫你!!!

BTW, jess, 由於你仲欠我一個東, 根據我地口頭協議, 但凡唔能夠complete, 即當重新計!!yeah!! 請另訂日子再打.

尋日各位無去嘅朋友, LINGQ結婚相真係好索gar!!!

去做facial啦, 返來再傾

男爵府

Quote from Apple Daily:
想 知 道 子 女 文 采 好 還 是 數 學 勁 , 不 妨 拿 尺 量 一 量 他 們 的 手 指 長 度 。 英 國 巴 斯 大 學 ( University of Bath ) 最 新 研 究 顯 示 , 兒 童 的 數 學 和 語 言 能 力 , 跟 食 指 和 無 名 指 的 長 度 「 顯 然 」 有 關 係 。

手 指 長 度 反 映 兒 童 天 份

研 究 員 分 析 了 75 名 學 童 的 SAT 學 能 測 驗 成 績 與 手 指 長 度 的 關 係 , 結 果 發 現 無 名 指 和 食 指 一 樣 長 的 人 擅 長 數 學 , 無 名 指 較 食 指 短 的 , 則 擅 長 文 科 。 研 究 員 相 信 , 這 是 由 於 胎 兒 尚 在 子 宮 時 , 接 觸 雄 激 素 和 雌 激 素 , 會 同 時 影 響 手 指 長 度 和 腦 部 發 展 。
「 雄 激 素 被 指 能 夠 促 進 腦 中 負 責 數 學 的 部 份 發 展 , 雌 激 素 則 刺 激 負 責 語 言 能 力 的 部 份 , 而 這 兩 種 荷 爾 蒙 同 時 又 分 別 影 響 食 指 和 無 名 指 的 長 度 。 」 負 責 研 究 的 布 羅 斯 南 ( Mark Brosnan ) 指 出 : 「 我 們 可 透 過 量 度 手 指 預 測 學 童 的 數 學 和 語 文 能 力 。 」 有 關 報 告 刊 登 在 《 英 國 心 理 學 期 刊 》 。
英 國 《 每 日 電 訊 報 》

Unquote

Check左我同老公,又幾準喎,再check埋Paco...哈哈...唔似我..

男爵府

monchuchu 寫道:
Joan 同学, 做乜咁懶唔温書
Especially post again for you:

Jamie個樣好enjoy...係邊樹買架?

男爵府

[size=large]Mona, 生日快樂!

男爵府

尋日各位無去嘅朋友, LINGQ結婚相真係好索gar!!!

LINGQ, 我又想睇

子爵府

咦, 好主意喎

[quote]
mammi_anni 寫道:
$60可以一家三口去麥記食早餐慶祝

[quote]
學姬公主 寫道:
你地又俾炸兩炸親.... 下次叫炸兩過我地個邊睇下有無甘好彩

我都係一家贏三家, 但係都係贏$60大元...

[quote]

子爵府

4個only....

我仲欠sa姐一個東....

anniewmau 寫道:
走個時, 車人唔係血流成河咩 高手枱打左幾多個東

子爵府

[size=xx-large]祝Mona生日快樂, 年年有夢發, 歲歲有魂遊!

大宅

[size=xx-large]祝mona 生日快樂, 日日買新衫, 週週買新袋, 月月買新樓, 恭喜, 恭喜!

大宅

最後比sasa 狂食我3番下, 埋單我輸$50,
sa姐輸$10, 車人就c得好慘, 全水都係佢比既...

學姬公主 寫道:
你地又俾炸兩炸親.... 下次叫炸兩過我地個邊睇下有無甘好彩

我都係一家贏三家, 但係都係贏$60大元...

[quote]
^Vivi^ 寫道:
好眼訓, 今朝牛b六點幾起o左身,唔比我再訓
我都係魚腩之一 , 炸兩唔聲唔聲一家win三家呀 :tongue:
[/quote]

大宅

今朝竟然訓到12點, 食完野返黎, 用左1個鐘換季,
掉左兩大袋野, haha, 係時候去入返d貨黎補倉la,
and 返婆婆樹睇下個仔先!

子爵府

你就好, 我訓到八點已經俾小公主嘈醒左...

joe1225 寫道:
今朝竟然訓到12點, 食完野返黎, 用左1個鐘換季,
掉左兩大袋野, haha, 係時候去入返d貨黎補倉la,
and 返婆婆樹睇下個仔先!

大宅

[size=xx-large]祝mona 生日快樂!

大宅

[size=x-large]多謝Sherie姐姐送比桐桐嘅生日禮物
呢份係桐桐嘅第一份生日禮物
[size=x-large]Thank you very much

大宅

kenzo 寫道:
Quote from Apple Daily:
想 知 道 子 女 文 采 好 還 是 數 學 勁 , 不 妨 拿 尺 量 一 量 他 們 的 手 指 長 度 。 英 國 巴 斯 大 學 ( University of Bath ) 最 新 研 究 顯 示 , 兒 童 的 數 學 和 語 言 能 力 , 跟 食 指 和 無 名 指 的 長 度 「 顯 然 」 有 關 係 。

手 指 長 度 反 映 兒 童 天 份

研 究 員 分 析 了 75 名 學 童 的 SAT 學 能 測 驗 成 績 與 手 指 長 度 的 關 係 , 結 果 發 現 無 名 指 和 食 指 一 樣 長 的 人 擅 長 數 學 , 無 名 指 較 食 指 短 的 , 則 擅 長 文 科 。 研 究 員 相 信 , 這 是 由 於 胎 兒 尚 在 子 宮 時 , 接 觸 雄 激 素 和 雌 激 素 , 會 同 時 影 響 手 指 長 度 和 腦 部 發 展 。
「 雄 激 素 被 指 能 夠 促 進 腦 中 負 責 數 學 的 部 份 發 展 , 雌 激 素 則 刺 激 負 責 語 言 能 力 的 部 份 , 而 這 兩 種 荷 爾 蒙 同 時 又 分 別 影 響 食 指 和 無 名 指 的 長 度 。 」 負 責 研 究 的 布 羅 斯 南 ( Mark Brosnan ) 指 出 : 「 我 們 可 透 過 量 度 手 指 預 測 學 童 的 數 學 和 語 文 能 力 。 」 有 關 報 告 刊 登 在 《 英 國 心 理 學 期 刊 》 。
英 國 《 每 日 電 訊 報 》

Unquote

Check左我同老公,又幾準喎,再check埋Paco...哈哈...唔似我..

kenzo, 我係數學白tee, but我2 fingers係一樣長!! :-(

大宅

mammi_anni 寫道:
[size=x-large]多謝Sherie姐姐送比桐桐嘅生日禮物
呢份係桐桐嘅第一份生日禮物
[size=x-large]Thank you very much

:-( anita, 我比一桐份gift喺屋企, 我都好有一桐心gar :-(

大宅

巧感動呀, 真係好thank you 各位嘅祝福!

Annie: 我查實都唔係好夢姐, 有時都幾醒嫁
Sasa: 我唔係姓朱呀! 講極都唔記得....
雀屎: 我以為你祝我夢"wai", 嚇c我
Joe: 你真係g我心意, 成你貴言
Dera and Anita: 今年就唔多happy, 希望next year happy la!

首頁
12345...92

尾頁

跳至