自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

歡迎小朋友現正在學真雪溜冰的家長進來談談

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Re: 歡迎小朋友現正在學真雪溜冰的家長進來談談

hi ... yoyo之前都係又一城開溜冰架...學左4,5年la..不過今年成績差左,所以而家我要佢停一排先

之前試過表演同上年去左深圳比賽..你兩個小朋友跟邊個教練呀?

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我都好鐘意angel,佢好好人,我個女都好鐘意佢.
佢本來學開星期四7pm,其實學左咁多年我都唔想停..但真係無辦法,佢今年成績係好明顯差左好多,就快升3年級,再唔追番我怕追唔到,佢自己都好想繼續學架,我同佢講要佢成績進步番先再講.
至於果條裙呢,好平,幾十蚊咋,我係花園街果d出口店度見到,覺得o岩,所以拿拿聲買囉,好抵!

複式洋房

我個仔仔 o係citiplaza學, 今年level 4, 我想請教你地 d 舊溜冰鞋除左可以比 coach幫你放之外, 仲有乜野途徑二手放返出去? 放 o係屋企切西瓜咩!! BK我都有POST過, 不過都冇聲氣!

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

請問幾多嵗可以學, 點報名同幾多錢?時間又係點呀?

大宅

炸彈 寫道:
我個仔仔 o係citiplaza學, 今年level 4, 我想請教你地 d 舊溜冰鞋除左可以比 coach幫你放之外, 仲有乜野途徑二手放返出去? 放 o係屋企切西瓜咩!! BK我都有POST過, 不過都冇聲氣!

有冇溜冰鞋詳細資料呀?

男爵府

好媽媽勳章

hi all,

我都想今個暑假俾仔仔學, 聽聞九龍灣新商場mega box會六月開幕, 內有溜冰場, 唔知有無相熟教練識呢??

謝謝.

複式洋房

yvonne.wong:

點解你升得咁快既?你一個星期學幾堂?我女5歲幾己開始學,學到而家都未到花式喎﹐而家8歲幾,學左足足2年半,囡囡學係semi-private tim呀?你個細仔仲乜咁快可考一級呀?我個教練攪乜呀?我唔方便講個教練名﹗

yvonne.wong 寫道:
我有兩個小朋友正在在又一城學溜冰,一個十一歲(學了三年,將會考二級花式溜冰),一個七歲(學了二年,將會考一級花式溜冰),兩個都是跟同一個教練,教得都不錯.原來學溜冰是有很多機會去表演和比賽的.一年起碼都有四次.他們學得十分開心.不知道誰都是在這裡學真雪溜冰的,進來談談吧,不妨大家交換意見.

複式洋房

S P Teri black boots, Professional 刀, 5號, 都有8,9成新, $1600, 有冇方法放得出呀??

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

乜有考試官咩?? 乜唔係自己個 coach考返咩?? 其實溜冰呢家野都係小圈子運作. 個 coach 好唔好應該由mama自己去judge!!

......已我看到教他們的教練都不知所為.我覺得在溜冰場上只有5-6個教練好的,教出來的學生都不錯.不介意告訴我知是誰?我可給你一些意見.

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

[quote]
平時就自己教練考,到考花式就其他教練考,還有一個員工拍攝學生教試的情形,他說要交給HQ.那麼你覺得你個教練好嗎?好就無問題.原來你地太古城是自己教練考自己的學生.[quote]

又一城都應該係 ISI, 除非你個小朋友考第二個會 o既試, 否則, 自己個 coach 加另外一個coach (見證人) , 就係咁考花式試, 至於話take video, 唔係會比 HQ 咁大件事, 只不過都係作為一個見證, 點解呢個動作咁多分, o個個動作又咁少分, 免得事後有意見 o者!!

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

好呀!! 咁你下次問完記住話比我聽啦!!

首頁

尾頁

跳至