意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 63|主題: 127080

糧單問題

大宅

國民生產總值:1563

我姐姐12月中到,1月中要出糧比佢,中間放左兩日勞工假比佢㡳無薪的,咁張糧單個薪金係咪應該寫 $3752?
$4010-$4010/31*2=$3752

王國熱話
中文版韓國地圖App面世
【如廁更EASY】日本決定統一廁所按鈕圖案
[有時去旅行唔駛好貴嘅] 歐洲Free Local Tour...
It\'s Autumn!! 2015秋季賞紅葉指南

翡翠宮

國民生產總值:82460

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

bubimel 發表於 14-1-1 09:18
我姐姐12月中到,1月中要出糧比佢,中間放左兩日勞工假比佢㡳無薪的,咁張糧單個薪金係咪應該寫 $3752?
$40 ...
我會咁:
日薪=月薪x12/365

pm-11  me2  發表於 14-1-1 10:32

男爵府

國民生產總值:5140

回覆:糧單問題

我個情況同妳一樣,但我地淨係寫整數係張糧單到咋,放果啲勞工假,我地冇扣佢錢,見佢做得好又唔洗勞氣,乜都抵返啦!(都有同佢講,因為見佢,所以唔扣佢錢)佢好開心,因我24,25都比佢放咗
琴日已經出所糧比佢,老公公話每次月尾出糧清楚啲!

子爵府

國民生產總值:11458

畀面勳章

引用:我個情況同妳一樣,但我地淨係寫整數係張糧

原帖由 MatMic 於 14-01-01 發表
我個情況同妳一樣,但我地淨係寫整數係張糧單到咋,放果啲勞工假,我地冇扣佢錢,見佢做得好又唔洗勞氣,乜 ...
我姐姐12/24到,昨天出咗糧俾佢,我都覺得逢月尾出糧清楚啲

男爵府

引用:Quote:原帖由+MatMic+於+14-01-01+發表我個

原帖由 mmki 於 14-01-01 發表
我姐姐12/24到,昨天出咗糧俾佢,我都覺得逢月尾出糧清楚啲

象牙宮

國民生產總值:207270

2018復活節勳章 2018勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MatMic 發表於 14-1-1 09:39
我個情況同妳一樣,但我地淨係寫整數係張糧單到咋,放果啲勞工假,我地冇扣佢錢,見佢做得好又唔洗勞氣,乜 ...
24,25都放俾佢,即係你知聖誕勞假只放1日,另外24係你額外放俾佢。

男爵府

引用:Quote:MatMic+發表於+14-1-1+09:39+我個情

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-01-01 發表
24,25都放俾佢,即係你知聖誕勞假只放1日,另外24係你額外放俾佢。
係啊!因為我放九日

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.