懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

滿月B, 3日未有便便,點算,正常嗎?

子爵府

回覆:滿月B, 3日未有便便

人奶B?

大宅

有冇"初"下肚仔呀?

侯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

如果係人奶B, 6 days to 5 weeks 每天應有1-3次便便, 每天應有至少6次勁濕peepee片片. 如果無可能係唔夠奶食.

"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style." -- Maya Angelou (1928-2014)

大宅

引用:人奶B?

原帖由 camaytang 於 14-01-01 發表
人奶B?
人奶+ 2次奶粉

大宅

引用:如果係人奶B,+6+days+to+5+weeks+每天應有1

原帖由 ToopyBinoo 於 14-01-01 發表
如果係人奶B, 6 days to 5 weeks 每天應有1-3次便便, 每天應有至少6次勁濕peepee片片. 如果無可能係唔夠奶 ...
因為之前最耐都係2日就有一次,但今日第四日喇,都仲未有

侯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

幾時開始餵呢隻奶粉? 奶粉可能太多鐵質, 導致poopoo太硬. 嘗試減少奶粉比多D人奶. BB有無肚硬或者唔舒服? 滿月B第四日無poo可能要看醫生用塞藥架啦.
"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style." -- Maya Angelou (1928-2014)

子爵府

有無屁放丫?我囡係人奶+奶粉[A+]果時都係第三日都未有便便,我諗住再無就搓肚仔同用棉花棒撩d凡士林搽下屁屁位刺激下,不過未洗做就痾左lu

大宅

引用:幾時開始餵呢隻奶粉?+奶粉可能太多鐵質,+導

原帖由 ToopyBinoo 於 14-01-01 發表
幾時開始餵呢隻奶粉? 奶粉可能太多鐵質, 導致poopoo太硬. 嘗試減少奶粉比多D人奶. BB有無肚硬或者唔舒服? ...
咁大鑊

大宅

引用:有無屁放丫?我囡係人奶+奶粉[A+]果時都

原帖由 Labeba 於 14-01-01 發表
有無屁放丫?我囡係人奶+奶粉[A+]果時都係第三日都未有便便,我諗住再無就搓肚仔同用棉花棒撩d凡士林搽下 ...
有呀,有放屁架

子爵府

引用:Quote:原帖由+Labeba+於+14-01-01+發表有無

原帖由 yanny_chu 於 14-01-01 發表
有呀,有放屁架
有屁放都唔洗咁擔心,試下同佢搓下肚仔啦,留意之後有無痾粒粒便便,有就可能奶粉唔啱食,便秘!

大宅

好呀,唔該晒大家

大宅

終於黎左便便 不過就... 一係唔黎一黎就一日三次

大宅

清返前幾日冇黎果啲

首頁

尾頁

跳至