夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

老公有比錢外父母嗎?

定期 ? 非定期? 幾多$$

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 老公有比錢外父母嗎?

定期.
因為,做左full time mama,咁家用就係老公幫我俾,冇俾少架...生日,過時過節..都會額外俾,佢好樂意的 :-P

大宅

定期每個月係我比...非定期過時過節就係他話比通常小架節日就4位數...新年就5位數..其本上他出手重闊綽過我而且每次都係他提我早d比等我媽可以買嘢買得開心d。

男爵府

冇比呀? 因為我冇做野又要供樓&養仔,而家淨係過時過節先比錢咋.所以我都有D內疚.

珍珠宮

有呀~~

定期2千/月, 不定期就係每個星期我同我父母飲茶都係佢比錢既(佢好少一齊飲, 因為佢好忙, 但佢張提款卡係我度), 果度都成千架啦~~

所以計落佢洗係我父母身上仲多過比佢自己父母~~
佢話外父母都係佢父母(因為湊大左我), 所以佢比幾多父母就比幾多我父母! 冇多冇少, 飲茶另計!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

我老公唔會定期俾錢我阿媽,只會過時過節先俾,我阿媽未必每次都要。99 好多心,費事佢以為佢個寶貝仔要養埋外母!

珍珠宮

冇! 因為我會比, 但係會買嘢比佢地!
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

冇噃....佢出糧比哂我就咩都唔理

別墅

有呀! 因為佢負責家用個part 的, 故佢俾錢我家人 (因我地於我家人屋企食飯的).

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我俾我屋企, 老公過時過節先俾

別墅

珍珠宮

我老公過時過節先俾

別墅

咁老人家一個月用HK$8,000夠嗎 (唔洗供樓)?
知足知不足, 有為有不為

子爵府

honeyBB 寫道:
定期.
因為,做左full time mama,咁家用就係老公幫我俾,冇俾少架...生日,過時過節..都會額外俾,佢好樂意的 :-P

me2

複式洋房

我一家四口,兩大兩細,唔計保險,每個月用唔到處$8000。
C-PA 寫道:
言論偏激的不惑男士
該用戶已被刪除

別墅

我老婆比HK$5,xxx我外母, 舅仔比HK$7,XXX, (about HK$4,000 請工人) 舅仔同我講我外母每個月都係僅僅夠

wellknown 寫道:
我一家四口,兩大兩細,唔計保險,每個月用唔到處$8000。[quote]
C-PA 寫道:
[/quote]
知足知不足, 有為有不為

複式洋房

係你、你老婆or你哋比5000外母,你自己老母又有幾多?
駛錢嘅嘢,多有多用,少有少用。
如果我有錢都會用多D,用8000/月,被迫而且。
不過一個老人家用8000/月,都確係幾富貴。
C-PA 寫道:
我老婆比HK$5,xxx我外母, 舅仔比HK$7,XXX, (about HK$4,000 請工人) 舅仔同我講我外母每個月都係僅僅夠

[quote]
wellknown 寫道:
我一家四口,兩大兩細,唔計保險,每個月用唔到處$8000。[quote]
C-PA 寫道:
[/quote] [/quote]
言論偏激的不惑男士
該用戶已被刪除

複式洋房

我地定期:

每個月比$1500奶奶, 平時生日/過節再比... 新年比雙倍...

每月定期比C$300我爸媽, 如果佢地返港, 我地另外再比錢佢地用...

首頁

尾頁

跳至