懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

醫生開左成16日荷爾蒙藥比我,我食左一日,可唔可以唔再食?我而家身體冇乜大問題!

大宅

回覆:Hollyho1018 的帖子

我嗰時醫生開咗成個月俾我,我都食晒!我都係無唔舒服架!但佢話會佗穩啲喎!咁咪照食!我初食有啲想嘔架,食食下就無

子爵府

食左一星期冇食

別墅

跟足醫生指示去食,我醫生之前開三十日比我,我食足三十日

大宅

回覆:安胎藥可唔可以唔食曬?

食左幾日冇食,因為我食完反而會嘔

水晶宮

引用:醫生開左成16日荷爾蒙藥比我,我食左一日,

原帖由 Hollyho1018 於 14-01-01 發表
醫生開左成16日荷爾蒙藥比我,我食左一日,可唔可以唔再食?我而家身體冇乜大問題!

...
開得比你緊係食晒佢啦,安胎藥係幫bb着床得好啲

子爵府

醫生點解開比你食先?
佢一開就16日?
我之前流啡, 醫生都係7日7日甘開.
之後轉左醫生, 佢話食係心理上幫助多D.
話頭3個月每日1-3粒係OK的.
叫我可按情況自己加減.
我食到夠3個月先停, 覺得有D 啡就食2粒.
冇咩野就食1粒.
我食果時SIDE EFFECT好勁, 又暈又倦.

別墅

回覆:CrazyCatB 的帖子

原來係14日

別墅

回覆:CrazyCatB 的帖子

我食左有d想嘔

大宅

回覆:安胎藥可唔可以唔食曬?

請問流啡,流血係好似M咁不自覺咁流,定係去完廁所,抹下體時先有啡?
有流啡,一定要睇E生嗎?定係臥床多D,多休息少郁動,情況會改善?

大宅

引用:我食左有d想嘔 +

原帖由 Hollyho1018 於 14-01-01 發表
我食左有d想嘔
咁就停藥? 黎緊陀仔仲有好多唔舒服, 唔通咁又⋯⋯

醫生開得俾你,有其道理,你有不適唔想食,應打返診所問醫生,
呢度有人叫你唔駛食你就唔食, 咁又駛乜產檢呢?

有些醫生係認為所謂嘅安胎藥只係心理作用,因早期懷孕時若個胎真係有問題,啲問題絕大多數唔係食安胎藥或者臥床可以解決。醫學係咁啫,但冇人會在早期作小產時就真係咩都唔做尤得佢。我覺得你就算因怕嗰嘔就自行停藥亦係你嘅決定,只係覺得咁樣嘅決定過程唔係幾妥

首頁

尾頁

跳至