自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

有冇試過誤按NOW其他收費台!

唔知你哋有冇NOW呢?有冇試過襟左其他你無俾錢睇既台 (如ESPN), 而要求佢哋取消合約?
事緣我細佬屋企有NOW, 點知佢D朋友襟咗ESPN睇波, 原來要收$218一個月, 仲來硬簽十二個月, 跟本我細佬就係完全唔睇足球既人, 何來會買呢個台, 於是要求佢哋取消合約, 佢哋話唔得, 一襟制就代表已約簽, 完全無情講, 淨係最多俾你減到$178, 但淨低個$40點都要揀其他台, 最低消費$218簡直 火都嚟, 而家一個月連上網同NOW台要四百幾太貴啦, 唔知你哋有冇試過呢?

複式洋房

Re: 有冇試過誤按NOW其他收費台!

你可以寫信去消費者委員會投訴,

我試向i-cable 投訴, 點解同我在同一個地址上開了2張上網服務合約, 投訴多次都話不能取消, 硬要我多俾18個月月費, 最後我寫信去消費者委員會投訴. i-cable 自動向我解釋話誤會仲同我取消其中一張合約.

我明白的確好勞氣, 妳都試試寫信去消費者委員會投訴啦!
顥天善意生英傑 正道仁心立世間

水晶宮

畀面勳章

下??? 照計冇咩可能架喎~
因為逢係收費台佢都會俾幾分鐘試睇你,之後就叫你如果想睇就去登記。登記係要俾password之後先至可以收睇架喎~

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

唔係喎, 除左波台外, 其他台可以試睇一陣之後就會叫你登記先至可以再睇, 波台就會出個畫面叫你登記, 咁都要襟好多個制先至登記到架喎, 咁你好難叫人地除消, 如果你唔睇波試下同佢傾轉你想睇的台啦.....

首頁

尾頁

跳至