自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇人個老公係渣的士架!

唔知而家渣的士好唔好做呢?收入又高唔高呢?因我有親戚渣的士既.佢話不大如前了.!!!!!嘜而家冇咩人坐的士???又香港話個士好咗?唔通仲係咁差?

男爵府

Re: 有冇人個老公係渣的士架!

有冇人知道呀?唔該!!!

子爵府

牛年勳章

我老公係渣早更架.
依家冇以前咁好做,有時有佰零跟執吓(除咗租同入氣$$$),有時賺夠租 錢.
依家D人唔急都唔搭的士,因為好多巴士(有泠氣)都到,又有mtr&火車,有咁多選擇,比你冇乜急事都唔搭的士 la.
香港個市道係好咗,但唔係揸車個行囉.

男爵府

唉....................原來如此!

別墅

真係不太好!
你諗下......
依家個個都知慳識儉,應洗得洗
坐的士真係一件"side"錢既事
平日朝早返工趕時間或者都會坐下
星期六、日得閒
又唔趕時間,邊有人坐喎
所以特別係長假期
你會見到有好多空的士
其實的士司機都好慘架

伯爵府

好媽媽勳章

唔係呀, 我出入都係坐的士架
不過通常廿蚊左右囉, 去得邊丫, 湊住兩件出親街都要的士先至得, 一係就地鐵 (不過都好少); 巴士今年好似都無搭過
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

禁止訪問

大宅

我老公
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1199.gif[/img]我的靈歌唱,要讚美我的神,頌讚歸主名,我的靈歡呼,因我主是活著,永活在我心!

男爵府

好媽媽勳章

雖然我有楂車, 但好多時都會坐的士, 如我唔多舒服老公又返工, 我會同仔仔坐的士返學, 將軍澳出九龍塘都成百蚊, 但好過自己楂車咁辛苦; 平時地鐵來回屋企都會坐, 如司機態度好(唔炸型唔急轉灣), $15車費我會俾足$20, 因真係轉個灣再直路就到; 另我媽黎探我地, 如9點後返去我都會call的士送佢返, 到香港區過百蚊.

如我覺得個司機好既我會問佢係咪做開將軍澳區, 係就問佢拎電話, 有需要就call佢.

別墅

我都覺得宜家難做咗, 雖然都會坐, 短程就咁坐, 但去得長路程就好多時會call7/8拆的. 半夜3更我仲見有好多吉的行, 都唔知佢地點圍本. 仲有van仔爭生意呢.

侯爵府

我爸爸都係開的士既... 真係生意難做... 我有冇本事叫佢退休... 所要佢仲要捱 .... :-( :-(

複式洋房

我亞爸係渣夜更嘅﹗而家真係難做架﹗夜晚多咗好多通宵小巴,好多仲係過海嘅添﹗佢成日唔掂架,我個個月畀3000佢,佢都仲間中問我攞多啲。不過佢如果唔做,實日日同我亞媽吵大鑊。而家一個返早一個返夜,我亞爸兩個星期先休一日,咁先至嘈少咗咋﹗唉﹗

首頁

尾頁

跳至