自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:比業主投訴, 好無奈!

個業主調教緊你細路呀!

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

子爵府

Queenie_0012 發表於 14-1-2 17:26
唔~~使~~~理~~~佢~~

又唔係無交租, 又唔係整爛佢d 嘢. 唔水理佢~

交租仲有早冇遲, 間屋有咩我地都係自己攪掂.

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

yau_grace 發表於 14-1-2 17:28
你的建議唔錯, 起碼比佢知我地有做過野.

等我有機會同佢講下先!

我會特登揾佢講

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

yau_grace 發表於 14-1-2 17:32
下, 自己主動提出搬走?

no way啦 係都佢提出兼要賠足比你

子爵府

kyokozhk 發表於 14-1-2 17:34
Yes,求其應下佢,唔駛太認真,邊有細路哥唔嘈,。佢租比你時都知你有細路啦!

...

佢租比我時, 係夏天, 但冇開冷氣, 又冇開窗.
我個仔焗到呆左, 可能因為咁好乎合佢要求.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

RSG媽媽 發表於 14-1-2 17:37
我會特登揾佢講
我會搵埋樓下個租客講tim呀,

得嗰3戶人.....咪4466拆惦佢囉,

樓下嗰個都話唔嘈既話業主收得聲啦咁.....

子爵府

chriswongbaby 發表於 14-1-2 17:35
其實係咪你自己慣左唔覺嘈咋

可能係啦

但我地平日夜晚多數只係做功課, 又唔睇電視, 小朋友都冇乜機會玩/跳/叫.
假日又多數出左去.

可能淨返的時間就係嘈住佢的時間卦.

搵日同佢傾下先.

大宅

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

你會唔會凌晨嘈丫?
我呢邊同你掉轉,天台個租客凌晨擾民,仲惡過屋主
而家搵緊新租客

Siuyenlty11  我都搵緊屋搬wor  發表於 14-1-3 02:30

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

樓下無意見,駛乜理佢!:pppp:

放下自在

珍珠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:FennieMan+發表於+14-1-2+17:29+佢一

原帖由 yau_grace 於 14-01-02 發表
下, 自己主動提出搬走?
如果業主肯唔使你賠,你不如揾地方般。你無論點做,佢都會覺得嘈架!你遟早比佢話得多會頂唔住會同佢嘈。你小朋友係人又唔係機械人,點可以任何時間都要安靜?喺自己屋企都要就住就住,大人小朋友都有壓力,又點會住得開心

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

樓下無意見,駛乜理佢!:pppp::pppp:

放下自在

伯爵府

BK Milk勳章

你住緊邊區?? 租金好平??

如果係業主 + 另一租客投訴...

講真.... 真係會住得唔開心....

小朋友一定活潑喇, 好正常喎....

無小朋友嘅一定唔會理解....

我個囝都成日係屋企周圍走...

住樓下嘅老爺奶奶都聽到晒....

因為個孫係心肝定, 所以梗係無投訴..

如果係其他業主,. 已經投訴左好耐喇...

認真就輸了!

禁止訪問

引用:我地第一次租村屋,+遇到一個表面上唔錯的業

男爵府

D業主係甘死煩,簽約果時又笑笑口,簽完約後又亞支亞佐。食c啦叫佢,甘不滿,叫佢賠錢咪搬囉,佢即刻收聲。D賤業主又要賺租金,又要租客要點點點。大佬,俾左錢架!

子爵府

引用:你會唔會凌晨嘈丫?我呢邊同你掉轉,天台個

原帖由 鄭少拉 於 14-01-02 發表
你會唔會凌晨嘈丫?
我呢邊同你掉轉,天台個租客凌晨擾民,仲惡過屋主
而家搵緊新租客
我地十點多啲,全家都訓晒。

子爵府

引用:你住緊邊區??++租金好平??如果係業主+++另

原帖由 matthewconnielo 於 14-01-02 發表
你住緊邊區?? 租金好平??
可能村屋應聲啲啦

子爵府

引用:Quote:原帖由+yau_grace+於+14-01-02+發表

原帖由 FennieMan 於 14-01-02 發表
如果業主肯唔使你賠,你不如揾地方般。你無論點做,佢都會覺得嘈架!你遟早比佢話得多會頂唔住會同佢嘈。你 ...
你又講得啱,可能我地再努力,佢都仍然覺得嘈。

珍珠宮

好媽媽勳章

說不定是樓下向業主投訴你地嘈!

你當面問樓下你地嘈唔嘈, 我係樓下都唔敢亂講, 費事你玩野, 話哂佢地係下家. 借業主把囗以免和你交惡

子爵府

引用:說不定是樓下向業主投訴你地嘈!你當面問樓

原帖由 jaycee_mami 於 14-01-02 發表
說不定是樓下向業主投訴你地嘈!

你當面問樓下你地嘈唔嘈, 我係樓下都唔敢亂講, 費事你玩野, 話哂佢地 ...
可能係啦。下次見到樓下,又要say 返句 sorry 先得。

又者考慮鋪張地毡,唔知有冇用。

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

既然佢咁講,樓下又話ok,我實約埋三口六面講清楚

首頁

尾頁

跳至