親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問東京迪士尼海洋好玩嗎?

如題

大宅

Re: 請問東京迪士尼海洋好玩嗎?

我覺得都幾好玩呀 雖然呢邊冇巡遊睇,但會有好show比我地睇,而且d機動都幾好玩架,好似佢地而家加左個只係得美國先有既terror house,我舊年去黎見到都不幾"正"呀 如果我的意見就係直得去的.

翡翠宮

好多人去完都話唔會再去第二次喎, 我自己就未去
過啦 ....

男爵府

上網睇d資料好似幾正, 有無人試過冬天去? 會唔會好凍呢?

大宅

G-Ma 寫道:
上網睇d資料好似幾正, 有無人試過冬天去? 會唔會好凍呢?

我舊年同前年去的時候都係冬天,如果係露天的地方而又要等睇show or 等玩遊戲的話,都可以講係幾凍架, 好似前年我同老公排隊等玩潛水果遊戲,就真係遲d變左雪人囉.
如果你真係打算冬天去的話,真係要帶定d厚的衫呀

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

OK! o的遊戲相比刺激多o的...

男爵府

我會同7歲囡囡去, o的遊戲會唔會刺激得制唔啱佢玩? 本來想暑假去, 但又貴好多, 又驚多人, 要排好耐隊先有得玩.

侯爵府

如果同囡囡去就真係去disneyland個邊岩佢d喎!因為有d機機動遊戲係唔適合小朋友玩。

G-Ma 寫道:
我會同7歲囡囡去, o的遊戲會唔會刺激得制唔啱佢玩? 本來想暑假去, 但又貴好多, 又驚多人, 要排好耐隊先有得玩.

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

楊桃 寫道:

好多人去完都話唔會再去第二次喎, 我自己就未去
過啦 ....

同意 !!

男爵府

我覺得幾好上年帶2歲5歲小朋友去,都好多野岩佢地玩又唔洗點排隊,中午同夜晚個表演一定要睇好正,你上網睇定地圖搵定岩小朋友玩的,仲有海洋個邊有得玩攤位遊戲,唔記幾錢次,好易中,我會再去迪士尼海洋

大宅

好媽媽勳章

我前幾年去過, 我覺得夏天去迪士尼海洋會較舒服, 因為有海風, 相反迪士尼世界就較熱, 迪士尼海洋的遊戲都很好玩, 我女兒當時6歲都玩得很開心, 不過遊戲的數目就不夠迪士尼世界多, 可能因為這樣, 較多人選擇去迪士尼世界, 迪士尼海洋那邊較少人.

另外, 迪士尼海洋裡面一直播放著阿拉丁的音樂, 加上裡面的建築, 我覺得好像進入了阿拉丁的世界呢!

大宅

我舊年暑假同個女(當時就快4歲)去, 兩邊都有去, 但我見個女似乎鍾意海洋多d, 地方大d,佢跑得開心d, 而且海洋呢邊多d遊戲啱小朋友玩, 又有一個室內專比小朋友玩嘅區, 我哋喺入面玩得好開心, 仲唔洗曬.
而且沿路都好多攤位遊戲, 氣氛唔錯, 行同玩都好舒服, 有一個餐廳入面又不停有show睇, 我哋喺入面休息又嘆冷氣, 亞女又enjoy個show.
我同老公都去過land嗰邊好多次, 但海洋就第一次, 我哋都覺得呢到唔錯, 其實氣氛兩到都好唔同, land就真係100%玩樂, 仲成日都好似好趕好趕咁, sea就玩樂同悠閒都有, 因為d建築真係好靚, 入到嚟唔會淨係諗住玩, 一路行一路睇景都好enjoy.
不過夜晚睇個show就真係要帶衫, 舊年8月頭咁熱, 到做show時真係會凍架, 我姨甥女15歲都凍到頂唔順要買條大毛巾包住個身呀! 我自己都要著風褸呀!

首頁

尾頁

跳至