跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

家教? 定係個個細路都會係咁?

話說我今日同屋企人同埋BB去飲茶 突然隔離枱個女人拖住佢個仔(似4歲左右)同女(2歲)過黎裝我個BB(BB當時訓緊教)

個女人問佢個仔個BB得唔得意呀 於是佢個仔唔駛一秒就答 : 唔得意 ...

好! 都算 你地估跟住點呀 佢個仔再指住我細佬話 : 好似佢咁羅 臭崩崩 ... (連我細佬都唔放過 連大人都唔驚 係咁指住我細路話)

嘩! 我都打左個突

其實我想知係家教既問題 定係童言無忌 個個細路都會咁講野架呢

?-( :evil:

大宅

Re: 家教? 定係個個細路都會係咁?

應該係個媽咪無家教lor!!
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

大宅

畀面勳章

心銘媽咪

我有為依件事唔開心 耿耿於懷

俾我 我一定一定唔會俾仔仔咁講野 同奇怪佢響邊樹學返黎既

伯爵府

比我我會罵佢.....
呀MA

大宅

畀面勳章

BABALALA 寫道:
比我我會罵佢.....
呀MA

嘩 妳咁夜都未訓既

伯爵府

係呀,我不嬲都好夜

您都係LA

大宅

畀面勳章

bala

我諗返起今朝我細佬同bb咁樣俾人話 真係幾唔開心架 :-(

大宅

都唔洗理佢地啦,我個仔得唔得意幾時輪到佢管呀
講真我最討厭人手指指ge,比

民房

一定係家教問題啦!

大宅

我最中意見到呢d咁ge細路,我最中意同佢地鬧交.... 通常都攪到佢地嘴mil mil,諗起都開心

伯爵府

祈兒 寫道:
bala

我諗返起今朝我細佬同bb咁樣俾人話 真係幾唔開心架 :-(
如果當時您罵返佢呀MA,可能個心好過D
不過吾洗理人,咪同D無教養無文化GE人一般見識

大宅

畀面勳章

早抖啦 咁多位  呻完好d啦

伯爵府

心銘媽咪 寫道:
我最中意見到呢d咁ge細路,我最中意同佢地鬧交.... 通常都攪到佢地嘴mil mil,諗起都開心
乜您咁衰GA

BUT..

ME2
我都最中2見到呢D得得戚戚,鬼咁黑人憎GE小朋友,
因為可以話下佢地

伯爵府

祈兒 寫道:
早抖啦 咁多位  呻完好d啦

大宅

快d訓啦,果個細路向你個夢度等緊你呀..............................佢等緊比你鬧呀 同我鬧多幾句,唔該

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

係家教囉.....童言有忌姐...大人唔教先會乜都講得出口架..

有時小朋友唔笨架..佢地知乜說話對人黎講係難聽

大宅

祈兒 寫道:

話說我今日同屋企人同埋BB去飲茶 突然隔離枱個女人拖住佢個仔(似4歲左右)同女(2歲)過黎裝我個BB(BB當時訓緊教)

個女人問佢個仔個BB得唔得意呀 於是佢個仔唔駛一秒就答 : 唔得意 ...

好! 都算 你地估跟住點呀 佢個仔再指住我細佬話 : 好似佢咁羅 臭崩崩 ... (連我細佬都唔放過 連大人都唔驚 係咁指住我細路話)

嘩! 我都打左個突

其實我想知係家教既問題 定係童言無忌 個個細路都會咁講野架呢

祈兒,

我個人覺得嗰個小朋友係無家教,不過,自己都無需同呢d人計較.因為小朋友成長,或多或少都會遇到這種人,每個人的背景唔同,有d人講說話好刻簿又玩針對,要教識自己個小朋友去面對,如果BB大D,到小朋友階段,佢明白人地的說話時,會感到唔開心,反而要同傾下,開解番佢添.

其實我都想知,你最後點對付個細路

大宅

畀面勳章

祈兒,

我個人覺得嗰個小朋友係無家教,不過,自己都無需同呢d人計較.因為小朋友成長,或多或少都會遇到這種人,每個人的背景唔同,有d人講說話好刻簿又玩針對,要教識自己個小朋友去面對,如果BB大D,到小朋友階段,佢明白人地的說話時,會感到唔開心,反而要同傾下,開解番佢添.

其實我都想知,你最後點對付個細路 [/quote]

Cathy2002

其實佢話我個仔唔得意我唔介意 但係佢繼續話我細佬臭崩崩 我就介意 因為我覺得直情係人身攻擊 :evil:

妳問我點對付個細路 我反而問返果個女人個女 : 妳幾多歲呀 黎幫個女人打完場 :-x

大宅

祈兒 寫道:
Cathy2002

其實佢話我個仔唔得意我唔介意 但係佢繼續話我細佬臭崩崩 我就介意 因為我覺得直情係人身攻擊 :evil:

妳問我點對付個細路 我反而問返果個女人個女 : 妳幾多歲呀 黎幫個女人打完場 :-x

祈兒,
咁你都算好人,俾我可能會串佢. "小朋友,你幾歲呀?咁細個係邊樹學到把口咁差,媽咪教架?" 俾d說話佢亞媽聽下都好,我地唔可以"縱容"呢種人
我地去飲茶,連隔離枱d細路嘈,我地都會出聲架.可能慣左靜靜地飲荼lar...最憎d細路係道走黎走去 :-x

大宅

唔好為呢d人唔開心... 自己d仔女一定最得意...佢地先最唔得意...最少你只係識左佢幾秒,已經唔中意佢啦!

佢mama一定中壞左佢!
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

首頁

尾頁

跳至