跳至

首頁

尾頁

別墅

你地bb半夜有無成日喊?

我個bb而家已經22個月, 但半夜依然經常喊, 請問各位媽咪bb o甘大仲有無夜哭問題? 我唔知佢係肚仔痛定發惡夢, 臨天光都喊得好密, 拍完佢唔喊, 唔夠1分鐘又喊過. 請問bb幾大先唔會有夜哭問題? 同埋有無方法減少半夜喊o既問題? :-( :-(

大宅

Re: 你地bb半夜有無成日喊?

Yes, he cries sometimes during mid-night esp. when he is sick.

子爵府

happybaby1

我bb同你bb差不多大, 佢都有呢個情況, 有時半夜都會大喊 :cry: :cry: tum又唔係, 暗佢訓又唔得 (雖然夜晚bb係跟姐姐訓, 不過我都覺得好難頂架 :-( ) 我估佢有時係尿急, 佢訓到蒙蒙鬆鬆唔想呵, 所以扭計 如果見佢喊得太厲害, 我地都會同佢出廳開電視令佢安靜一下 :cry: :cry: 通常一起就成個鐘先再反訓架啦 :-(

大宅

Oh, we are facing the same problem :-(

複式洋房

same as my bb. But he sometimes cry at night time. I don't know the reason. Usually, my maid tell him sleep and put hand in his back. He will sleep again. :-( :-(

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

我都有呢個問題.. bb 家下 17 個月大. 但成日半夜喊.. 又唔知點解.. help

首頁

尾頁

跳至