烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 想買電磁爐

有冇人用過德國寶?我去過泰林佢介紹我買,佢話這隻最好。我問佢Rasonic 佢話o吾好,Why??-(
呢度個個都用wo。

子爵府

畀面勳章

我都係用 rasonic 喎, 幾好用呀.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

me 2 幾好用易清潔
波子媽 寫道:
我都係用 rasonic 喎, 幾好用呀.

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

AngelyHo:
果d sales 可以有佣分~唔可100%信佢~~

大宅

Thank you all!

I will consider Ransonic and try to my hubby change this.

大宅

請問有冇用過尚朋堂呀?我見依家 做promo $33xx送一套煲及單頭電磁爐,好似好抵。:lol:

大宅

電磁爐

我都係用 rasonic, 好用, 快, 易清潔, 安全..

水晶宮

我用緊尚朋堂,係中華電力做promote時買既,超抵,唔洗2千!
電磁爐真係好好用架.
1.佢個爐唔熱,安全!
2.佢個爐唔熱,煮飯時個廚房都唔會好似以前明火咁熱,舒服!
3.佢有時間制(依家一d煤氣爐都有),安全!
4.佢有9段火力,易控制!
5.如果watt數高既,火力較煤氣爐仲猛!
6.有電既地方就插個制就用得,唔洗師傳安裝!
7.平面易清潔!
8.無地方藏污糟野,乾淨!
9.電費比煤氣費平!
九大點,夠未?

大宅

原文章由 方方媽媽 於 07-7-14 02:24 發表
我用緊尚朋堂,係中華電力做promote時買既,超抵,唔洗2千!
電磁爐真係好好用架.
1.佢個爐唔熱,安全!
2.佢個爐唔熱,煮飯時個廚房都唔會好似以前明火咁熱,舒服!
3.佢有時間制(依家一d煤氣爐都有),安全!
4.佢有 ...

Thank you very much 方方媽媽!

水晶宮

報料:
剛收到宣傳單張,黃大仙下村商業中心東園電器行(電話:2321 1451),做緊尚朋堂雙頭電磁爐優惠,只售$1690!
不過,我估呢部機既火力應該唔會好猛,一般煮飯應該無問題,但要開大鑊炸野,唔知夠唔夠勁?
而且,唔好就咁中去,打電話去問下有無貨先啦!

禁止訪問

民房

想買電磁爐

happymamma,

請問電磁爐同紅外線爐有咩分別?係咪內置有紅色燈嗰隻?-(

原文章由 happymamma 於 07-5-29 16:56 發表
我老公話下個月買個紅外線爐比我, 只要係平底, 甚麼煲, 獲都用得, 屋企D煲可以用番晒, 又唔使噤多電磁波影響身體!
好似豐X有得賣, 妳去比較吓!

大宅

唉, rasonic, 我己用了兩了幾(2800w型號)

早幾日突然唔著, 過了2年的保養

搵師夫上來睇, 上門費$370 + 換底板$670
= $970

維修費好甘

大宅

我家最近換了臺新款的光波爐,它不得不讓我贊美它,因為它除了有輕觸式按鍵和多種智能烹調模式已外,它最大的優點就是什么平底的煲都能用,包括玻璃的、瓦煲、不銹鋼的、鐵的……除了尖的和膠的,這樣家里舊的煲就不須更換,連老人家喜歡用瓦煲煲湯都沒問題。而且還保省電,使用方便簡單。電器商場一般價1100-1600,我用的在朋友的生產廠訂,出廠價:680.00

洋房

我自己覺得穏陣就 Rasonic, 好多人都話用了兩, 三年都話無壞.
你可以去中電陳列室去睇下同問下, 果度有好多不同牌子比你參考.

男爵府

好媽媽勳章

我用左2年幾3年就啱啱壞左喇!

原帖由 瘦身熊 於 09-8-4 17:21 發表
我自己覺得穏陣就 Rasonic, 好多人都話用了兩, 三年都話無壞.
你可以去中電陳列室去睇下同問下, 果度有好多不同牌子比你參考.

民房

我用緊GOODWAYGHC-2818,我覺得幾好用,我喺吉X島買$4千幾免息分期

大宅

我早幾日係百老匯買爐時,佢都係話德國寶好過Rasonic,最後都係買左德國寶,因為朋友用緊話幾好用

首頁

尾頁

跳至