嬰兒用品

跳至

首頁
23456...24

尾頁

別墅

Re: 有冇網友比小朋友玩Thomas火車?

Tszfungma, 你有冇去過福榮街? 有好多批發中心係有關兒童衣物及玩具, 咩名唔記得了~
我們應該感恩 神的話語令人清醒

民房

Mizz, I seldom go to that area. Anyway, thanks for your reply.
Bonnie Cheng

別墅

Tszfungma不用客氣~~

早兩個星期, 在時代9樓搵到thomas床單同被子, 而且有幾款, 買了回家, 個b開心不已~

民房

mjzz,
你講果間Honey B,d Thomas床單同被及欖枕可靚。

別墅

hkmamei 寫道:
mjzz,
你講果間Honey B,d Thomas床單同被及欖枕可靚。

係呀.... 不過都幾貴, 一套被加床單套裝, 用o左成千幾蚊, 比起美國貴成倍.... 不過我show了一張有關thomas產品的vip咭, 佢地比10%折, 好過冇啦~

伯爵府

mjzz:

想請問thomas床單, 在那個國家買最平呢?

美國/日本?

還請問日本的thomas land有沒有這類床單賣, 價錢約多少呢?

thanks.
該用戶已被刪除

別墅

美國約hk$300左右一套, 不過d料麻麻
日本在本港都有貨, hk$450左右, 有兩個花, d料幾好~

伯爵府

hkmamei & mjzz:

唔該晒你地呀~

複式洋房

I think Thomas is really a successful product ar! My son loves it very very much. He has to carry 2 thomas with him to go to sleep. It is very difficult to get him pay attention when I teach him, but when I taught him "numbers" half a year ago, he learnt it quickly by reading the numbers on thomas train. He likes train number "5" and "7" the most! When he sees Thomas train in toy shops, I have to struggle with him everytime to make him leave the shop! ?-( ?-(
[img align=left]http://www.snoopy.com/comics/peanuts/meet_the_gang/images/gang_all.gif[/img]

別墅

請問有冇人知邊度on sale?我個仔開始鍾意Thomas train.
現在只有三架,我都想買多D比佢,但都幾貴,如果有discount就好啦! 我見到有唔同Packing, 一種頭尾係Magnetic, 另一種頭尾好似個叉咁, 邊隻先係正貨?? Please advise.
Thanks.

別墅

SH, thomas有好多唔同類別, 木車同金屬車前後Magnetic係比較多人選擇, 我個b喜歡金屬果隻, 而且要搵齊全套都比較容易, 一般金屬車仔為40幾至70幾, 間中買一件都唔會好赤, 而且顏色同仔細度比較高, 而木車比較貴, 如果你考慮的話, 我建議等佢地有d公司減價買一套roundhouse set, 折o左約3k幾仲有個好靚o既玩具大箱一併, 夠你個b玩幾年~

你有時間去cwb希慎道1號3樓, 果度有唔少thomas產品, 另外沙田玩具反斗城同附近一帶o既shop, 都有好多.....

你又可以參加代理商攪o既thomas playday
june 26 - cwb希慎道1號3樓 - stepping stones - 2:30
july 11 - tst海運商場 - 玩具反斗城 - 2:30
july 25 - taikoo shing - UNY - 2:30

如果你要多d產品info ---> 日本品牌玩具中心

別墅

mjzz,
Thank you for your reply.
我買果種都係金屬, 係前後叉嗰隻, 個sales話儲齊10個bar code寄返去代理可換一個六角形Thomas合. 間shop叫"理想Teen地", 唔知你有冇幫襯過呢? 我一次過買咗5架, 做咗會員, 以後就有9折.
Lunch time 見到一個Thomas長條形攬枕, 我諗個仔一定鍾意, 不過太貴,成$295!!!
SH

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

sh:

你講果間理想teen地, 我都入0左會..係會員..買野有9折.

我已儲齊10個bar code寄返去代理, 換了一個六角形藍色Thomas盒, 都唔錯. owen好鍾意個盒呀~

大宅

Thomas火車頭真係好成功, 當中真係好多教育元素, 幼少o係小朋友可以學顏色和數字, 大d又學到好多詞彙, 情緒, 互相幫助和關心別人.

別墅

Samuel媽 寫道:
Thomas火車頭真係好成功, 當中真係好多教育元素, 幼少o係小朋友可以學顏色和數字, 大d又學到好多詞彙, 情緒, 互相幫助和關心別人.

你講得十分正確, 我大仔未到3歲已經讀出20多個不同火車名稱, 而且咩號數同顏色都記得晒, 而家已經被太太稱佢"爐火純青"境界, 當日入幼稚園面試時, 冇考一般要考o既動作, 只係同個外籍老師講好多有關thomas對話, 個老師都笑同我們講: 佢真係好喜歡thomas~

大宅

我個仔兩歲半, 以前雖然都有一架Thomas, 直到出左vcd, 佢至開始著迷, 以前冇辦法正確講出顏色, 而家佢可以講出James係紅色, Thomas係藍色, Henry同Percy係綠色.
講野亦好左好多, 佢成日話, Thomas唔識釣魚, Henryo訓o係度殊殊聲, Edward唔開心.......

有次我同佢講, 媽媽唔記得架巴士叫咩名, 佢即刻話: Bertie囉.

有時o係玩具店睇火車, 如果見到其他小朋友, 佢會人地講下d火車, 好似好friend咁.

不過, Thomas火車真係幾貴, 見到價錢都肉赤.

大宅

我今日去你想teen地, 發現佢地做緊優惠, 買任何一架Diecast金屬Thomas 系列, 可以特價$19.9換購4款, 包括Duck, Bertie, Toby, Annie & Clarable, 而且你買一架, 仲可以一次以特價換購晒4架, 唔駛買一換一, 優惠至11/7.

我就買Henry, 換購左兩架, Bertie 同 Annie & Clarable, 我唔想個仔一次買太多, 而且呢間店都成日有優惠, 唔駛急, 大約一個月前我買Terence時至用$25換購左Thomas.

別墅

Samuel媽, 你講緊係唔係 Take-Along系列? 如果係就勁抵~

首頁
23456...24

尾頁

跳至