跳至

首頁
12345...31

尾頁

男爵府

HAKUNA MATATA 媽咪遊樂會

我上次都同Flora/waiwai講過架,妳地又唔早d話我知. 下次最好約埋一齊星期六黎遊水,會比星期日少d人.

男爵府

Re: HAKUNA MATATA 媽咪遊樂會

嘩, 尋日真係好似溶左咁呀!!! 熱到死呀!

你地去游水咁happy呀? 下次叫埋我呀麻! 我星期六都去左游, 跟住就大昏迷到夜晚. 星期日都仲要訓晏覺. 真係好累, 去一次街, 要好多能量!!!

雪媽,
我以前又係去邊, 坐親長途車都嘔到死死下架! 結婚後搬左黎大埔, 我試過坐車返工都想嘔, 所以都係坐火車, 而家叫好d. 不過我坐船就唔驚, 點大浪都唔怕. hehe..

fanny,
雖則話去邊度都無所謂, 至緊要開心, 不過原先唸定去日本, 而家唔去, 就好失望law! 而家考慮緊去泰國, 但又怕佢局勢不定.

男爵府

fanfung 寫道:
我上次都同Flora/waiwai講過架,妳地又唔早d話我知. 下次最好約埋一齊星期六黎遊水,會比星期日少d人.

你度幾錢入場架?

水晶宮

fanny,

我突然想起去游水, 咪打比waiwai同maggie, 睇下佢地有冇時間去low, 點知waiwai中午巳經去左海濱, 好! 我地下次約埋先去你到
fanfung 寫道:

水晶宮

好在尋日都唔係要等好耐, 唔使5mins都可以入到去lu

我尋日問晴晴下次仲約唔約霖霖去, 晴晴話要等霖霖隻腳好返先wor
maggielau0705 寫道:
[quote]
fanfung 寫道:
Maggie/Flora/waiwai,
妳地今日玩得開心嗎?有冇曬燶呀?

好好玩,無曬燶 因為我地游4點半,玩到6點先走,d水仲好熱,不過太陽就唔太曬,幾好!下次去你度玩呀!~大埔游泳池要排隊入場呀,好多人! [/quote]

水晶宮

小豬,

早晨呀

男爵府

fw5775 寫道:
小豬,

早晨呀

早晨呀!
呢2日晴晴跟唔跟工人呀?

男爵府

小豬,
訪客來會所遊水$20/位,3歲以下小童免費,仲可以焗sauna.
我都覺得而家唔係一個適當既時候去泰國玩,尤其是帶埋小朋友.

Flora,
妳呢排心情好似好番d喎,晴晴冇mud野事啦? 下次早d約埋一齊落會所游水,起碼唔駛排隊等入埸. 係呢,霖霖整親隻腳咩?

水晶宮

小豬,

有我地係到, 佢唔會跟佢ka
Littlepigpig 寫道:
[quote]
fw5775 寫道:
小豬,

早晨呀

早晨呀!
呢2日晴晴跟唔跟工人呀?[/quote]

水晶宮

fanny,

比我訓番好d, 心情都會好d, 晴晴都係禁啦, 不過肯玩左, 但係食野都係禁, 比之前食少好多好多....

我就係見尋日爸爸唔洗返工, 天氣又hot, 所以帶晴晴去開心下low.

尋日游完水, vicky同霖霖拖住行, 剛剛出門口, 霖霖kick腳, 跌左落地, 少少損左
fanfung 寫道:
小豬,
訪客來會所遊水$20/位,3歲以下小童免費,仲可以焗sauna.

Flora,
妳呢排心情好似好番d喎,晴晴冇mud野事啦? 下次早d約埋一齊落會所游水,起碼唔駛排隊等入埸. 係呢,霖霖整親隻腳咩?

子爵府

Flora/Maggie:
尋日原來你地去左泳池游水呀, 多唔多人呀?? 尋日真係熱得car張, 我尋日都頂唔住同佢地去游水, 不過係屋企天台......hahahahaaa 晴晴去左玩係咪開心番好多啦??

Fanfung:
你果度有clubhouse咪可以成日都去游水囉......好正呀~~~~ 我想問下, 你上次咪自由行去日本既, 主要去左邊幾個地方呀, 同埋你係住邊間hotel架??

小豬:
咁岩既, 我又係plan 緊泰國定日本hehe

水晶宮

fanny,

我e家想比晴晴返太和暫托半朝, 等佢食完飯先接佢返屋企, 橫掂係屋企對住工人都係唔肯食....

因為協康巳經比晒6月$, every mon & thur返
下week開始every tue, wed, fri & sat返暫托8:30-12:30
如果7月我想join你地個pg, 晴晴會唔會太辛苦呢?

水晶宮

mama1210,

而2日touch wood肯玩下, 不過食仲係差過以前
晴晴有得玩實開心, 因為佢好like玩水
mama1210 寫道:
Flora/Maggie:
尋日原來你地去左泳池游水呀, 多唔多人呀?? 尋日真係熱得car張, 我尋日都頂唔住同佢地去游水, 不過係屋企天台......hahahahaaa 晴晴去左玩係咪開心番好多啦??

Fanfung:
你果度有clubhouse咪可以成日都去游水囉......好正呀~~~~ 我想問下, 你上次咪自由行去日本既, 主要去左邊幾個地方呀, 同埋你係住邊間hotel架??

小豬:

男爵府

mama1210,
我上次去日本主要去左台場, LaLaPort, Hello Kitty Land, 淺草, 秋葉原, 上野等, 住o係池袋既Toyoko Inn,價錢唔貴,房間算幾大幾舒服(queen size bed),地點又方便.

Flora,
晴晴都開始慢慢適應,妳唔駛咁擔心啦. 食野果方面就慢慢黎啦,起碼佢都冇初頭咁抗拒個新工人,叫做有進步架啦,加油呀.

男爵府

Flora,
如果7月份開始晴晴只係返我地呢邊既PG就應該唔會太辛苦,因為1星期只係返兩日,每個session 45分鐘. 佢2:00玩完PG返屋企瞓晏教啱啱好.

水晶宮

最慘e家就到新工人唔掂呢, 尋日差d係jusco唔見左佢
成日聽完我講野, 但唔係跟我意思做, 教佢野好似唔想學禁,
出街永遠企你後4個位, 想教佢野都唔得
哎~問題就係唔明廣東話

我係只晴晴7月一至6返暫托, 一四下午返你地個pg, 唔會太辛苦?
fanfung 寫道:
Flora,
如果7月份開始晴晴只係返我地呢邊既PG就應該唔會太辛苦,因為1星期只係返兩日,每個session 45分鐘. 佢2:00玩完PG返屋企瞓晏教啱啱好.

男爵府

fanfung 寫道:
小豬,

有得焗sauna至吸引呀! 因為我唔識游水, 去到都係浸, 有得焗sanua我順便做埋mask! hehe..
係la, 我就係驚泰國d政治唔穩定, 今次真係煩, 去又煩, 唔去又好掃興.

男爵府

mama1210 寫道:
小豬:

係咪同安安去呀?可能我最後都去唔成, 日本好貴, 8,000幾, 1家大細24,000, 仲未計導遊, tax & 駛費...
而家唸緊邊度好...

男爵府

[quote]
fw5775 寫道:
小豬,

有我地係到, 佢唔會跟佢ka [quote]
比d時間la, 可能第二時佢跟姐姐唔跟你呀.

珍珠宮

好媽媽勳章

[quote]
fw5775 寫道:
最慘e家就到新工人唔掂呢, 尋日差d係jusco唔見左佢
成日聽完我講野, 但唔係跟我意思做, 教佢野好似唔想學禁,
出街永遠企你後4個位, 想教佢野都唔得
哎~問題就係唔明廣東話

我係只晴晴7月一至6返暫托, 一四下午返你地個pg, 唔會太辛苦? [quote]
都唔會,返去都係玩,應該無問題!~希望晴晴開心返!
霖霖隻腳損晒,不過唔洗等好返都可以去游水!
如果游星期六我要下午3點 後啦!~ 跳完芭蕾舞返到大埔都3點啦!

霖霖響9月23日(星期日)晚上7點於上環文娛中心表演芭蕾舞呀!~你地有興趣可以黎睇,不過要買票,我都沒有免費票,sorry!
所以霖霖7,8,9月既時間表都好忙呀,要排舞又參加暑期活動!

首頁
12345...31

尾頁

跳至