跳至

首頁
23456...31

尾頁

水晶宮

Re: HAKUNA MATATA 媽咪遊樂會

maggielau,

嘩! 霖霖禁快就可以表演啦, 真係叻女
maggielau0705 寫道:
[quote]
fw5775 寫道:
最慘e家就到新工人唔掂呢, 尋日差d係jusco唔見左佢
成日聽完我講野, 但唔係跟我意思做, 教佢野好似唔想學禁,
出街永遠企你後4個位, 想教佢野都唔得
哎~問題就係唔明廣東話

我係只晴晴7月一至6返暫托, 一四下午返你地個pg, 唔會太辛苦? [quote]
都唔會,返去都係玩,應該無問題!~希望晴晴開心返!
霖霖隻腳損晒,不過唔洗等好返都可以去游水!
如果游星期六我要下午3點 後啦!~ 跳完芭蕾舞返到大埔都3點啦!

霖霖響9月23日(星期日)晚上7點於上環文娛中心表演芭蕾舞呀!~你地有興趣可以黎睇,不過要買票,我都沒有免費票,sorry!
所以霖霖7,8,9月既時間表都好忙呀,要排舞又參加暑期活動!

珍珠宮

好媽媽勳章

fw5775 寫道:
maggielau,

嘩! 霖霖禁快就可以表演啦, 真係叻女 [quote]
maggielau0705 寫道:
[quote]
fw5775 寫道:
最慘e家就到新工人唔掂呢, 尋日差d係jusco唔見左佢
成日聽完我講野, 但唔係跟我意思做, 教佢野好似唔想學禁,
出街永遠企你後4個位, 想教佢野都唔得
哎~問題就係唔明廣東話

我係只晴晴7月一至6返暫托, 一四下午返你地個pg, 唔會太辛苦? [quote]
都唔會,返去都係玩,應該無問題!~希望晴晴開心返!
霖霖隻腳損晒,不過唔洗等好返都可以去游水!
如果游星期六我要下午3點 後啦!~ 跳完芭蕾舞返到大埔都3點啦!

霖霖響9月23日(星期日)晚上7點於上環文娛中心表演芭蕾舞呀!~你地有興趣可以黎睇,不過要買票,我都沒有免費票,sorry!
所以霖霖7,8,9月既時間表都好忙呀,要排舞又參加暑期活動!
[/quote]

係一個大匯演,所以8,9月部份星期日都要排舞!

男爵府

HAKUNA MATATA 媽咪遊樂會

Flora,
如果晴晴只係返一個PG既話,應該唔會好辛苦,因為一個星期都只係返兩日,而且返去係同d小朋友一齊玩遊戲同唱下歌仔,佢應該會好開心,庭庭都不知幾鬼鐘意返去玩. 而且晴晴玩到累啱啱好返屋企瞓晏教. 不過,最終都係妳自己決定啦,我覺得晴晴去同d小朋友玩下好過成日困係屋企咋,而且班小朋友佢有d都已經識(例如庭庭同Janet對孖囡),所以唔會感到太陌生,一齊玩開心好多架.

仲有呀,我地個PG係星期二及五,唔係星期一同四呀.

Maggielau,
我地可以星期六等埋妳同霖霖先落會所游水,因為下午果場係由2點至6點鐘,所以唔駛咁急.

子爵府

小豬:唔去泰國去另外一個地方玩,我原本都想去旅行,但係撞正考試要溫書,無得去玩。我諗下去一兩日果d大陸團玩,起碼都可以鬆一鬆。
flora,maggie:
尋日好好玩,我個仔係屋企講唔停,要講一次又去玩,佢仲唔比我收個水泡,佢話未玩完。佢真係未試過講甘耐呢個話題,我地兩公婆舊年去沙灘都無甘多回響,今年就好大、同識到你地甘常下年紀小朋友。佢真係識同人玩,同肯讓人,睇到佢地真係好大感足。晴晴佢都好玩得。佢好似好開心呀!霖霖對腳點呀!好番未?
fanny:
下次真係約你去會所游,聽你講真係好好環境,都想見識呀!

http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

珍珠宮

好媽媽勳章

waiwai1234 寫道:
小豬:唔去泰國去另外一個地方玩,我原本都想去旅行,但係撞正考試要溫書,無得去玩。我諗下去一兩日果d大陸團玩,起碼都可以鬆一鬆。
flora,maggie:
尋日好好玩,我個仔係屋企講唔停,要講一次又去玩,佢仲唔比我收個水泡,佢話未玩完。佢真係未試過講甘耐呢個話題,我地兩公婆舊年去沙灘都無甘多回響,今年就好大、同識到你地甘常下年紀小朋友。佢真係識同人玩,同肯讓人,睇到佢地真係好大感足。晴晴佢都好玩得。佢好似好開心呀!霖霖對腳點呀!好番未?
fanny:
下次真係約你去會所游,聽你講真係好好環境,都想見識呀!

waiwai
霖霖隻腳無咩事啦!損左少少者,我自己都唔記得左,晴晴咁好記性,佢唔提起我都已經唔記得 因為成日跌倒,哈哈!~佢成手成腳都損啦!都唔似囡仔
霖霖都好鍾意一齊玩,我之前都係一個人帶佢游, 不過佢仍然係唔識分享,未出去時仲識同我講,一出到去又唔係咁,而且佢越黎越難教.......... :-( :-( 我真係好頭痛,希望返學會好d!~

fanny,
等埋我 tks!~ 咁早2日通知我帶定游泳衣出去,因為唔會出左九龍又返家拎野,跳完舞就直接搵你地~

9號運動日,晴晴都參加左!

男爵府

waiwai,
會所個環境唔係話十分好,但起碼感覺乾淨d同冇咁多人.

Maggielau,
好開心星期六又可以同霖霖及晴晴一齊玩啦.

男爵府

fanfung 寫道:
Maggielau,
我地可以星期六等埋妳同霖霖先落會所游水,因為下午果場係由2點至6點鐘,所以唔駛咁急.

fanny,
我星期六都要3:00後, 阿女學完ballet先ok. 不過我可以帶阿仔游先. :mrgreen:
工人帶阿女黎, 如果入場唔游水, 收費嗎?

男爵府

小豬,
一入左泳池範圍就要比入場費架啦,就算妳唔係游水都要收費.

子爵府

fw5775 寫道:
mama1210,

而2日touch wood肯玩下, 不過食仲係差過以前
晴晴有得玩實開心, 因為佢好like玩水

如果你晴晴like水, 不如叫工人姐姐帶佢去玩下水, 咁會唔會都有幫助呀?

子爵府

Littlepigpig 寫道:
[quote]
mama1210 寫道:
小豬:
咁岩既, 我又係plan 緊泰國定日本hehe

係咪同安安去呀?可能我最後都去唔成, 日本好貴, 8,000幾, 1家大細24,000, 仲未計導遊, tax & 駛費...
而家唸緊邊度好...[/quote]

未知呀!!! 日本真係好貴...helix都仲話大d, 知下咩係thomas 咩係超人, 我帶細妹去, 佢岩岩過左2歲, 又要比小童$$, 但去到咩都唔知........唸落真係好溶.....

子爵府

fanfung 寫道:
mama1210,
我上次去日本主要去左台場, LaLaPort, Hello Kitty Land, 淺草, 秋葉原, 上野等, 住o係池袋既Toyoko Inn,價錢唔貴,房間算幾大幾舒服(queen size bed),地點又方便.

Flora,
晴晴都開始慢慢適應,妳唔駛咁擔心啦. 食野果方面就慢慢黎啦,起碼佢都冇初頭咁抗拒個新工人,叫做有進步架啦,加油呀.

Toyoko Inn 個地點係咪都ok架 ? 佢附近多唔多野shopping?

係呢, 我仲想問你女女番緊既pg 係邊黎架?

男爵府

fanfung 寫道:
小豬,
一入左泳池範圍就要比入場費架啦,就算妳唔係游水都要收費.

ic. 因為我去人地個clubhouse, 我個女游但我唔游, 只係攞張證, 唔駛比錢.

男爵府

未知呀!!! 日本真係好貴...helix都仲話大d, 知下咩係thomas 咩係超人, 我帶細妹去, 佢岩岩過左2歲, 又要比小童$$, 但去到咩都唔知........唸落真係好溶.....

你有彈藥唔怕la!
細佬都係十下十下架, 我問佢去泰國坐咩去, 佢可以答我坐船! 我唸佢mix up左泰國同澳門! cherry去日本都只係記得disneyland同埋hellokittyland, details真係唔記得晒.

水晶宮

mama1210,

唔會啦, 我個工人一d安全意識都冇, 佢既然行馬路, 過馬路又唔睇車, 你叫我點放心比晴晴跟佢出去呀
[quote]
fw5775 寫道:
mama1210,

而2日touch wood肯玩下, 不過食仲係差過以前
晴晴有得玩實開心, 因為佢好like玩水

如果你晴晴like水, 不如叫工人姐姐帶佢去玩下水, 咁會唔會都有幫助呀? [/quote]

水晶宮

我諗我地都會決定唔要e家個工人, 我地大家都覺得再放時間落去, 只會白費, 因為佢真係冇心記野, 都唔係好想學野...

如果係禁, 晴晴可能要返全日暫托lu, 如果真係唔請工人的話, 到時就返唔到你地個pg啦, 我本來想比佢返半日暫托, 之後再接住你地個pg, e家要再諗下, 如果真係唔用工人, 到時晴晴就要轉全日返禮賢會lu
fanfung 寫道:
Flora,
如果晴晴只係返一個PG既話,應該唔會好辛苦,因為一個星期都只係返兩日,而且返去係同d小朋友一齊玩遊戲同唱下歌仔,佢應該會好開心,庭庭都不知幾鬼鐘意返去玩. 而且晴晴玩到累啱啱好返屋企瞓晏教. 不過,最終都係妳自己決定啦,我覺得晴晴去同d小朋友玩下好過成日困係屋企咋,而且班小朋友佢有d都已經識(例如庭庭同Janet對孖囡),所以唔會感到太陌生,一齊玩開心好多架.

仲有呀,我地個PG係星期二及五,唔係星期一同四呀.

Maggielau,

男爵府

flora,
既然決定左, 就唔好煩, 早d攪掂佢, 你人都輕鬆d. 不過晴晴返全日的話, 係咪奶奶接放學呢? 家務方面, 你應付到嗎? 會唔會好辛苦? 係咪請家務助理?

水晶宮

小豬,

我都未知自己可唔可以應付到, 因為日頭要返工, 晴晴夜晚又唔係一覺訓, 所以我自己都未有好大信心

如果我老公收到早就我老公接, 如果唔係就99接, 家務, 我諗住遲d搵個鐘點
Littlepigpig 寫道:
flora,
既然決定左, 就唔好煩, 早d攪掂佢, 你人都輕鬆d. 不過晴晴返全日的話, 係咪奶奶接放學呢? 家務方面, 你應付到嗎? 會唔會好辛苦? 係咪請家務助理?

男爵府

男爵府

FLORA,
咁都好既早d攪掂佢,唔洗蝕埋下個月人工俾佢呀!

過馬路唔睇車都夠膽c既,點俾個女佢揍呀!其實有冇得投訴佢架,而家洗唔洗賠一個月俾佢?不過寧可賠俾佢都唔好留佢喺度喇!touch wood萬一有咩事,盞自己後悔!
http://hk.myblog.yahoo.com/snowy-tsang
歡迎參觀~~雪雪 & 釨鏸's Blog

[IMG]http://i278.photobucket.com/albums/kk114/babymaggieleung/BBB.jpg[/IMG]

男爵府

mama1210,
Toyoko Inn個地點都算幾方便,係池袋站北口行5分鐘,行返過東口果邊係池袋好旺既地方. 我囡囡而家返緊既PG係大埔舊墟果邊,由611靈糧堂主辨既.

Flora,
如果妳真係覺得而家個工人唔掂既話就寧願長痛不如短痛啦. 拿拿聲炒左佢然後安排晴晴返暫托,等佢順便適應下幼稚園既生活. 可能初頭係會有d唔習慣或者唔開心,但係都要等佢慢慢適應下. 至於家務方面就唔係太大問題,最緊要照顧好晴晴心理/生理上既需要先.

首頁
23456...31

尾頁

跳至