自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

呀仔同學喺麥當當開生日會, 會預幾多budget買生日禮物俾佢?

如題

男爵府

好媽媽勳章

Re: 呀仔同學喺麥當當開生日會, 會預幾多budget買生日禮物俾佢?

around $50-$60

男爵府

好媽媽勳章

Re: 呀仔同學喺麥當當開生日會, 會預幾多budget買生日禮物俾佢?

呢個問題我仔仔k1時問過人......

通常計$30/人
我同仔仔去, 買$60-70
一家3口, 買$90-100

如pizza hut/會所要多d
普通同學價, 如老友d既另計

複式洋房

Budget $30-40

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嘩, 慘lor
一大一細去, 叫野食都唔止$30啦陰公!

珍珠宮

好媽媽勳章

Re: 呀仔同學

起碼要cover到自己叫的食物再加$100幾拾, 無理由要人蝕law.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Me too~

由 YanYan0116 於 2007-05-31 17:40:38

起碼要cover到自己叫的食物再加$100幾拾, 無理由要人蝕
該用戶已被刪除

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

都係叫一份餐喳, 麥記d野咁唔健康, 食得幾多, 老公通常齋坐/映相......quote]
YanYan0116 寫道:
起碼要cover到自己叫的食物再加$100幾拾, 無理由要人蝕law.[/quote]

大宅

c 囉!要預咁多$架!阿仔自己一個人去(p.6),佢用佢d零用錢買咗文具同埋一張生日咭,夾埋30蚊咋,咁咪好寒酸囉!我諗住佢地小朋友之間嘅活動,所以我無問咁多,你地講開我先問下個仔咋!
律己以嚴 待人以寬  仍在努力中

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我多數買50-100囉..真係睇岩乜就買乜

公爵府

幫小朋友開生日會唔會計較, 最重要你囝囝有心囉.
你囝囝d同學小六仍然有興趣係麥記開party??
eeyore0511 寫道:
c 囉!要預咁多$架!阿仔自己一個人去(p.6),佢用佢d零用錢買咗文具同埋一張生日咭,夾埋30蚊咋,咁咪好寒酸囉!我諗住佢地小朋友之間嘅活動,所以我無問咁多,你地講開我先問下個仔咋!
恭賀新禧,迎春接福!

大宅

Mrs.Chan,

係呀!佢地好friend架,就快各散東西,希望多d相聚時間,喺邊度開都無所謂啦!

子爵府

我唔會睇幾多人去而買幾錢野囉~~
最緊要自己心水姐~~
緊係唔好買得咁貴啦~~
我覺得70-150樓下都會接受囉~~
始終都係生日會嘛~~(人地都係想開心先攪生日會)
如果妳自己小朋友開生日會,妳想唔想佢開心吖~~
睇妳自己點睇姐

別墅

父母同小朋友攪生日會都係想仔女開心同埋可以俾佢同同學仔聚吓咁啫,我想佢地都無想過要賺d乜,一份實用的文具已經不錯了,不要太介意,你個仔已好有心,用零用錢去買禮物俾同學而不是問你攞,所以你應讚吓你個仔呀

eeyore0511 寫道:

大宅

octoct,

多謝你嘅掌聲,等我讚下佢先。 :-P

子爵府

我後日都要去參加小b的同學仔生日會,
我到依家都未買野喎.
個小朋友同我一齊生日添架!!!

大宅

$100左右...............

別墅

多謝各位意見, 我諗我會買百零蚊左右嘅禮物, 最緊要睇啱.

首頁

尾頁

跳至