懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

今年7月得7w幾,小x左,但第一次未知中的時候有強烈感覺:胸漲到痛,肚漲,水腫感,仲有感覺下面係有d野,唔會太大動作

相隔幾個月,昨天驗,似中。。但我完全無感覺,胸無痛,無水腫感,但又未來m, 個人又唔熱,反而有點凍凍地感覺。。感覺唔實在,但如中的話,計落都得5w, 知道去睇婦科,都唔會照到。

我現在可以點?

大宅

回覆:小x完,如果再有,感覺係咪不一樣?

希望有人幫到我,假如這段時間未來m, 我其實想到6w幾7w先去照

大宅

小X係物競天擇, 唔到我地控制, 如果今次驗到中, 就盡量休息, 等夠6W-7W先去照, 唔好自己嚇自己呀, 加油。你依家去BOOK左私家個期先啦, 唔使太緊張, 每個人每次的身體反應都唔同架。

大宅

引用:小X係物競天擇,+唔到我地控制,+如果今次驗

原帖由 chanica 於 14-01-06 發表
小X係物競天擇, 唔到我地控制, 如果今次驗到中, 就盡量休息, 等夠6W-7W先去照, 唔好自己嚇自己呀, 加油。你 ...
謝謝你回覆

大宅

回覆 kklee0826 的帖子

妳好, 上年5月我都曾經流失了, 但感恩同年11月再中獎, 剛有既時候都冇特別感覺, 我都有因為上一次o既流失, 唔敢咁早睇醫生, 所以我8w先做產檢, 當見到佢強而有力既心跳, 令我再有希望, 而家11w, 感恩剛做完第二次檢查, 佢健康唔少雖然我明白整個懷孕期仍然有好多變數, 但我地要對bb有信心, (關關難關,關關過) 我o地心情會直接影響佢地發展, 一齊放鬆d, 互相支持, 加油!!

侯爵府

2024勳章

真係唔知喎

大宅

引用:回覆+kklee0826+的帖子妳好,+上年5月我都曾

原帖由 lovebbcy 於 14-01-06 發表

妳好, 上年5月我都曾經流失了, 但感恩同年11月再中獎, 剛有既 ...
恭喜你呀。。我現在成日休息。。盡量食多d野,希望到真係照時會足週數

大宅

多謝...我都覺得訓多d係可以長胎, 我個個足週數, size and 心跳有成176, 好彩醫生話初期係正常, 咁都冇咁擔心

子爵府

畀面勳章

回覆:小x完,如果再有,感覺係咪不一樣?

要心情放鬆。。記得多d休息

水晶宮

如果係有佐真係恭喜曬~~
你宜家要保持心境開朗~~
過多一段時間去醫生check~~

公爵府

如果實在太過擔心,我就覺得最好去醫院check下喇

大宅

引用:如果實在太過擔心,我就覺得最好去醫院chec

原帖由 eTTe 於 14-01-06 發表
如果實在太過擔心,我就覺得最好去醫院check下喇
但現在去都照唔到。。而我更唔想做陰超。。

公爵府

系吖,而家太細,唯有放鬆心情,遲Dcheck

大宅

引用:回覆+kklee0826+的帖子系吖,而家太細,唯

原帖由 eTTe 於 14-01-06 發表

系吖,而家太細,唯有放鬆心情,遲Dcheck
等等等。。。要等多兩星期。。祝我好運吧

公爵府

回覆:lovebbcy 的帖子

恭喜曬,好好休息。養好身體做幸福媽媽

公爵府

回覆:lovebbcy 的帖子

恭喜曬,好好休息。養好身體做幸福媽媽

公爵府

回覆:kklee0826 的帖子

唔好甘心急,放寬心情,再等等。期待好消息

珍珠宮

呢段時間最好系注意多點休息,仲要注意安全。

侯爵府

回覆:kklee0826 的帖子

隔多幾日再驗或者睇醫生。

翡翠宮

放鬆D啦,你依家最緊要系休息多D,唔好諗咁多

首頁

尾頁

跳至