跳至

首頁

尾頁

大宅

你地 BB 鐘唔鐘意食生果丫?

之前丫仔都有食, 不過就唔係太 like, 佢只係食火龍果, 蘋果就一定唔鐘意架啦, 家下仲衰, 乜生果都唔食, 但我唔想佢偏食, 所以次次都 'big' 佢食一 d, 有時唯有比多 d 菜佢食, 你地 BB 係唔係又係咁架?

大宅

Re: 你地 BB 鐘唔鐘意食生果丫?

我個女係所有生果都唔食 , 基本上佢對食係無興趣的(餅餅除外). 我唯有每日俾佢飲fresh orange juice 同埋加多D菜落飯仔度.

大宅

天諾好鍾意食apple, pear, blueberry, banana, grape, orange, water melon..........一d佢未食過嘅生果, 只要我哋响佢面前食仲裝出一副食得好yummy咁, 佢就會走過來要食埋一份(榴槤除外), 你試吓幾個人响佢面前食, 睇吓佢會唔會流口水

大宅

同意,榴槤真係會走架! 唸住度個升仙添!
tammy104 寫道:
天諾好鍾意食apple, pear, blueberry, banana, grape, orange, water melon..........一d佢未食過嘅生果, 只要我哋响佢面前食仲裝出一副食得好yummy咁, 佢就會走過來要食埋一份(榴槤除外), 你試吓幾個人响佢面前食, 睇吓佢會唔會流口水

大宅

我隻b肯食apple, pear, banana。Apple & pear 要刨蓉, 切粒就唔食!! 你地呢??

洋房

我阿B好喜歡食生果,以前也是在他面前食到好滋味,攪到阿B以為有正嘢唔預佢,所以而家很喜歡.

男爵府

我個仔站時都冇乜生果係唔like!

男爵府

倬倬基本係個為食豬, 生果最鐘意火龍果, 提子, 橙, 跟住就啤梨,萍果, 香蕉, 榴槤仲攪笑第一啖就打冷陣, 跟住追食 , 我唔敢比佢食禁多. 西瓜唔鐘意 ?-(

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=large]MoMo以前乜生果都肯食, 而家就唔肯食apple, pear, orange, grape就要好甜先食, banana就以前好愛, 而家麻麻 而呢排鍾意食西瓜, blueberry, peach, 火龍果

子爵府

我阿b好鍾意食生果,最鍾意山竹,橙,blueberry,牛油果,皇帝蕉,提子,蓮霧,西瓜等等...基本上佢任何生果都食

別墅

My daughter likes eating fruit, especially, blueberry, big strawberry, 'Sun Ka See' orange, banana, apple.

大宅

tammy, zero,阿桐俾我哋度咗升仙喇。

zzerong626 寫道:
同意,榴槤真係會走架! 唸住度個升仙添!
[quote]
tammy104 寫道:
[/quote]
[url=][/url]

別墅

Ashley loves fruits, especially pear, blueberry, kiwi, banana, grapes, orange & apple. I've given her cherry recently, & she loves it too.

大宅

我亞囡都唔多鐘意食生果, 每次都係少少咋。
]

別墅

仔仔就無生果不歡,不過一定唔可以係凍嘅,凍少少佢都會吐返出嚟,佢至愛士多啤梨,啤梨,香蕉,日本蜜桃......
btw我老公好like榴槤,但大樹菠蘿就唔like,不過我就相反,而家唔知仔仔會企邊面呢

男爵府

jerry仔最鍾意食kiwi fruit, 每次可以食完一個, 不過佢likey 普通嗰款, 反而金奇異果就麻麻地....另外佢都鍾意食提子, 每次十幾粒都冇問題, 又會食橙, 香蕉, 西瓜, 藍莓, 蘋果, 啤梨, plum, 水蜜桃, 少量木瓜.....

嚟緊我會俾佢試下食蜜瓜, 山竹, strawberry, 龍眼, 車厘子, 同埋我嘅至愛~榴槤

子爵府

妹妹豬試左榴槤啦,佢好鍾意食呀....

子爵府

妹妹豬好鍾意飲益力多.....有時會一枝飲哂,咁樣得唔得呢?

大宅

曈曈好多生果都鐘意食, 但就要成舊自己咬, 如切開就唔食, 由奇係strawberry同提子佢成個食就勁鐘意, 但如切開就一粒都唔食... 比佢激死...

別墅

瞳瞳豬豬勁愛吃 banana, watermelon, mango,
pear, apple, grape .....
一見我吃生果就叫要給她吃

首頁

尾頁

跳至