自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

【BK家傭版】比太陽報老屈,申怨呀...

>請按此>--31/5/07透過【葉劉淑儀女士】與【勞工處處長】會面<<--

我地耐不耐就會做義工幫下BK會員爭取公義,包括上次大陸孕婦來港生仔,我地家傭版媽咪都有做義工,不嬲大家都實事求是,但係今次比太陽報擺上檯,亂咁作新聞,抹黑葉太之餘,亦抹黑香港外傭僱主,大家都知家傭版搞過好多爭取,亦有好多小朋友受傷害,而我地宗旨係將真實帶上政府高層表達訴求。

大家來講句公道說話啦! :-( :-( :-( :-( :-(

禁止訪問

Re: 【BK家傭版】比太陽報老屈,申怨呀...

大宅

:-( 好慘呀.... :-( 太陽報唔幫比外傭虐待既小朋友不突止,仲老屈我地 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( 天冇眼喇 :-( :-( :-( :-(

侯爵府

我真心希望黎個不知所謂記者都有機會請個外傭激下就知味道

別墅

太陽報

水晶宮

呢個記者好不知所謂

侯爵府

愛※是※不※保※留
http://www.hkedcity.net/uploaded_files/eworks/0412/40671_ust.swf

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

睇左一大輪,終於開始明白件事喇!

呢份太陽報,有無攪錯啊,屈得就屈,聽少少野,就作大
咁樣嚴重影響個人聲譽啊

Winnie:
你有無要求佢地公開道歉,唔駛嬲,我地一定企你果邊既

男爵府

同第二間報管報料,搵第二間造大佢

別墅

winnie, fa, 開門...你地有無印象邊個太陽的?
睇下佢d文筆都覺得不知所謂呀...
真係好想投訴佢, 大家知唔知要點做呢???
一大堆不公平情況唔去寫...
只用一篇文章去諷刺一個人...
不知所謂, 本未倒置...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我地歡迎各媒體朋友查詢有關我地今次爭取既原意.
我地都要全港市民知道做雙職媽媽既苦處,我地比HK所制定既過時法例欺壓,向爭取公平公道既對待. :-(

亦希望各位唔好比呢位記者誤導,葉太由day 1接見我地到現在,從無講過佢要參選之類既說話,而該位記者問我地呢d假設性既問題,我地係無回應佢既,因事實葉太係全無講過,咁點解要屈我地咁答呢??
佢只係聽我地既case及建議,然後分析後認為我地爭取既野係合理,才會幫我地約見有關部門,唔該唔好抹黑葉太.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[size=xx-large]咩料呀

[size=medium]我無睇太陽報 gar wor ... 可唔可以轉貼報導比大家睇下佢地點老屈【BK家傭版】呀?
路遙知馬力,日久見人心!

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章

昨晚企係我右邊好後生樣衰的四眼仔!

子爵府

醒目開學勳章

靚靚lady,

第一個post我咪放o左條link囉![img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_326.gif[/img]

點會唔照顧大家了解事情真相呢?見係你咋,post多次過主要賤文章哪![img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1283.gif[/img]
.
.
.
[size=large]重要聲明:
本人沈厚珊於回答記者提問時清楚表明葉太沒有提出參選或組織任何協會,而本人亦清楚回答個人係支持葉太,但並非葉太參選,請勿隨便代表本人亂發言論。

另一方面,作為一個專業新聞報導員及負責報導本地資訊的傳播媒體可以吹噓及於並無事實根據下作出如此一編文章,究竟原意是報導新聞?亦或是娛樂新聞?

如此簡單道理亦不能參透,如何能擔重任去報導真實與事實?我記得昨晚此年青記者向我查詢什麼是【再培訓徵款】?為何滾存29億?本人即時從個人收集之本地新聞媒體所報導近四年有關【再培訓徵款】之前因後果,將為數約10數張A4新聞資料親手交予這記者,並且清楚向他表示若想了解外傭政策上有什麼不合時及其他問題,可以致電及電郵給本人,本人定當盡力協助。

但今天看過報導後,本人著實擔心此記者今後之人生路向是如何於新聞媒體內生存?只能說句祝願:平步青雲!

歡迎任何媒體向我方了解事實真相,請聯絡:
[email protected]

[quote]
太陽報

葉劉同外傭過唔去
01/06/2007

保安局前局長葉劉淑儀前排獻出第一次,去立法會門外請願,要求政府將科技加番入商務及經濟發展局,尋日佢又同幾位外傭僱主去見勞工處處長傾外傭問題。
佢做保安局局長時曾榮膺最佳僱主,試過為屋企

大宅

ellie,
你地知我好怕記者架啦...每次佢地話要同我做訪問,我第一時間走...尋日大合照我都唔影...所以我唔知邊個記者係太陽報架....

別墅

o...dudu地...粗邊0個位呀生呀下...
再有下次見到佢真係旨會忍唔住話佢"筆都唔識ja"

公爵府

我唔會鬧佢,何必同呢d人一般見識呢??
我地只係澄清番,唔好比大家誤會,況且佢支筆唔識揸,我地教佢做咩鬼呀,叫佢返學校搵先生教過啦.

別墅

講係咁講gei...見到就緊係唔會咁講啦...
最多佢問左一律唔回應...(但我諗傑佢都會亂寫)
記者d衰野我都見識過好多次,
不實報導...日日都有...篇篇都有d...
不過呢個咁既文筆都係記者就真係嚇親~!

公爵府

del...BK漏口咋,唔關我事.

首頁

尾頁

跳至