懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我25/5起廣華醫院開刀生左細B仔喇!(歡迎提問)

我25/5起早上起廣華醫院開刀生左細B仔,28/5出院,31/5社康妓娘上門幫我拆線!

男爵府

Re: 我25/5起廣華醫院開刀生左細B仔喇!(歡迎提問)

hihi,

你點解會開刀既? d 姑娘同嬸嬸點呀? 同埋多唔多大陸人呀
三個人, 一 條心

男爵府

係政府生點解會俾你開刀
朗朗B 2010年10月9日出左世勒..

別墅

豬女女,

因為今胎第二胎, 我上胎都係開刀生, 咁我陀第二胎果陣政府e 生會比我選開刀或自己試生!

男爵府

sky_sky,
哦,咁你而家傷口仲痛唔痛呀.
朗朗B 2010年10月9日出左世勒..

別墅

唔係好痛喇
我仲出街呀!~仲要理大仔嫁!~

大宅

好媽媽勳章

恭喜你! 請問b食人奶定奶粉呢? 佢地係未用緊s-26 比食奶粉的bb

複式洋房

若果bb冇調頭,係咪都冇得選開刀,要e生話事o架?

大宅

skysky:

請問廣華開刀生都只是住3 days 醫院?5 days 後就拆線?請問你開刀的傷口是橫開 or 直開?社康姑娘上門幫你拆線駛唔駛比錢?拆完線後姑娘仲會唔會再去你屋企幫你睇傷口?

你陀到幾多週廣華叫你入院開刀?醫院逢星期幾比預早 book 了的大肚婆開刀呢? sorry for many questions.

因我之前兩個都在聯合醫院生,今胎會在廣華生。如在聯合開刀生聯合 就會安排孕婦約37週入院準備開刀生,逢星期二 or 五開刀,而開刀生產的孕婦起碼要住 8-10 days 等媽媽在院拆埋線先準走,所以我想知道廣華會怎樣安排,謝謝!

複式洋房

sky_sky,

生左喇. 而家身體Ok ma? 你預產期前幾耐生. 如果私家醫生同政府既預產期有出入, 佢會唔會睇埋私家個日期.

禁止訪問

禁止訪問

別墅

hayo,
你好呀,我細B係食人奶同奶粉, 不過我冇埋身餵,我泵出黎嫁!佢地係食緊s26呀!

hayo 寫道:
恭喜你! 請問b食人奶定奶粉呢? 佢地係未用緊s-26 比食奶粉的bb

別墅

kingchris,
你幾多週呀?冇調頭多數要開刀,你梗係可以要求開刀, 因為bb冇調頭有一定危險!
kingchris 寫道:
若果bb冇調頭,係咪都冇得選開刀,要e生話事o架?

別墅

Longman,
廣華開刀生唔係住3 日, 我預約開刀都住左5 日4夜,我上一胎就住左6 日5 夜,而當初我問e 生,佢 就話預住一個星期, 其實都係睇你個人情況同埋bb的健康情況,兩個都ok就可以快出院喇!
社康姑娘上門幫你拆線要比錢, 每次$80咩都包埋,其實即係最近你屋企的e 院的姑娘上門睇你,佢地都好好, 不過每次會唔同人,會跟進你的傷口情況同跟進埋bb,基本上冇咩野會上黎3 次!係完哂所冇野先比單你你自己去比錢, 唔係每次比錢咁煩!
我係38週4開刀嫁,,預約係星期一至五的早上至中午時間!

別墅

BigPig ,
我身體好好呀,我都四圍走喇~
我係38週4日開刀生嫁,我其實都有兩個預產期, 私家同政府都唔同,一個話係29/5(私家)一個係4/6(計period),政府e院會睇你period果個,我都有同政府講過話預產期有出入,但政府e 院話只要預產期唔相差多個一個星期, 會照計period果個!相差多過一星期先會更改!

大宅

sky_sky
我上一胎都係私家開刀生; 只係我唔想自己生冇特別原因. 想請問你一胎是否也在正常情況下開刀生呢?

另想問廣華可時才給你選擇自己生or開刀生? 因我上次覆診醫生也不肯直接回答我可否開刀生!!

Thanks

別墅

Carson_mum
我係正常情況下開刀生嫁, 不過因為我上一胎係開刀,咁今次個e 生話我試生得5 成機會,咁我就唔想煩不如開刀生算!
我記得係32週覆疹時, e生開始問我想自己生定係開刀,但只係問唔使即時答實,跟住就到36週時先答實用邊種方式生同埋預約埋日子!
不過你上胎係私家刀生唔知政府肯唔肯比你起政府呢邊都開刀生, 因為有d 人話得有 d 又話唔得,呢方面我唔係好清楚,但如果上胎你係特別情況下要開刀咁政府多數比你開刀嫁!

大宅

sky_sky 寫道:
Longman,
廣華開刀生唔係住3 日, 我預約開刀都住左5 日4夜,我上一胎就住左6 日5 夜,而當初我問e 生,佢 就話預住一個星期, 其實都係睇你個人情況同埋bb的健康情況,兩個都ok就可以快出院喇!
社康姑娘上門幫你拆線要比錢, 每次$80咩都包埋,其實即係最近你屋企的e 院的姑娘上門睇你,佢地都好好, 不過每次會唔同人,會跟進你的傷口情況同跟進埋bb,基本上冇咩野會上黎3 次!係完哂所冇野先比單你你自己去比錢, 唔係每次比錢咁煩!
我係38週4開刀嫁,,預約係星期一至五的早上至中午時間!

skysky

thanks so much on your info.

請問你今次全身 or 半身麻醉?

男爵府

我好想開刀, 但我知道除左係特別情況, 政府e院先幫人開刀生bb :-(
三個人, 一 條心

首頁

尾頁

跳至