跳至

首頁
12345...22

尾頁

別墅

07-08年度-孫方中小學

因我小朋友黎緊會就讀小一

如有請PM我
請提供價錢同新舊程度資料(如可提供相片更好)

可MSN我

[ 本文章最後由 baby.baby 於 08-5-29 00:02 編輯 ]

大宅

Re: 徵 孫方中小學 夏季及冬季校服

Boy or Girl ??

別墅

唔好意思

要GIRL

大宅

我個女都係9月讀孫小,唔知到時會唔會係同學仔呢? 不過夏季運動服都係買全新好D,我大仔o個套已經fade out 曬D色,上個月再買新一套比佢,而加D色都淡曬,好想同校服商投訴。不過其他校服冇問題,質料都好好。

大宅

baby.baby 寫道:

如有請PM我

可MSN我

baby.baby,

等我去搜尋下先 ~ 機會都幾大!
我見有d識得嘅件校服都唔啱著囉 :mrgreen:

如果問到有 ~ 係唔會收錢嘅 ~ 點可以攞d自己
唔要嘅嘢出嚟賣!

仲有,好似 Windex 講,件運動衫d色一定會幾舊架,
到時要有心理準備喎!

今年小一幾開家長會同做校服呀?
即係最遲幾時要話你知有定無呀?

大宅

winkdex 寫道:
我個女都係9月讀孫小,唔知到時會唔會係同學仔呢? 不過夏季運動服都係買全新好D,我大仔o個套已經fade out 曬D色,上個月再買新一套比佢,而加D色都淡曬,好想同校服商投訴。不過其他校服冇問題,質料都好好。

winkdex,

好耐唔見啦 ~ 我以為你地轉咗校 :-|

投訢校服商?投咗好多次啦!都無用嘅!
舊年買冬季校服咪八折嘅 ~ d 料好差!
我舊年買咗件新棉褸俾大女,將佢果件俾咗細佬,
一比之下,件新褸薄咗好多,佢舊果件著咗三年,
仍然好正好暖!

就快考試啦 ~ 努力啦

別墅

真係好開心識到你
咁你覺得你個仔0係度讀書大唔大壓力??
因為我對呢間學校認識唔深
你可唔可以講下ar~

winkdex 寫道:
我個女都係9月讀孫小,唔知到時會唔會係同學仔呢? 不過夏季運動服都係買全新好D,我大仔o個套已經fade out 曬D色,上個月再買新一套比佢,而加D色都淡曬,好想同校服商投訴。不過其他校服冇問題,質料都好好。[/quote]

別墅

因為我之前同個女買二手校服係俾$$買番黎架
不過我其實都無乜所謂
因為唔想0係校服度投資咁多(XDXDXD)
因為我仲有兩個女可能會有機會讀呢間
希望唔使咁重皮0者

你指套校服係咪最新款紫色個d
我覺得好靘ar同埋都幾型下喎

總之真係好多謝你

Marco-ma 寫道:
baby.baby 寫道:

如有請PM我

可MSN我

baby.baby,

等我去搜尋下先 ~ 機會都幾大!
我見有d識得

大宅

marco ma,
我地冇轉校,不過好少上bk,就算上o黎都係睇,好少發表,i'm lazy ah ma! 前幾日上o黎睇o下有冇人派到孫小,同我個女做同學仔。

baby baby,
我個仔一D壓力都冇,因為佢都唔緊張自己D成績,反而我壓力大D,驚佢比老師投訴,佢就o黎收warning letter,不過你放心,其實唔係咁嚴,只係我個仔o既問題,一般小朋友都話讀得開心。 多口問句,你有3個小朋友咁多?佢o地幾大呀?會唔會臭得好辛苦?

大宅

係啦baby.baby ~ 我都想問:仲有兩個女?係咪孖女??
(如果唔係 ~ 一個六歲 / 一個四 / 一個兩歲?)

我諗我湊3個會c得 ..... :mrgreen:

你講紫色嘅應該係校裙 ~ 係幾好架!
走色果件係體育上衫,新嘅時候似藍色多d,
著到舊咗就似 湖水綠 → 灰 → 白

別墅

HI~
我個女係6歲, 4歲半, 3歲
都幾辛苦0架
不過請0左人幫手就無咁辛苦
大個2個女平時返全日制幼稚園
所以都ok la

係啦baby.baby ~ 我都想問:仲有兩個女?係咪孖女??
(如果唔係 ~ 一個六歲 / 一個四 / 一個兩歲?)

我諗我湊3個會c得 ..... :mrgreen:

你講紫色

大宅

baby.baby

你好叻呀 ~ 6歲 → 4歲半 → 3歲 !

原來我自己都有套校服呀!不過係阿女三年級嘅,
我驚會大咗d,運動短褲阿仔竟然有三條,(可能人地俾我
我又唔記得咗) 可以俾一條你。

其實我託咗d媽咪幫你搵 ~ 最好搵到d細件啦!
遲d再話知

係啦 ~ 知道幾時開小一家長會未呀 ?

別墅

好多謝你ar
家長會係7月7日(星期六)開
黎緊星期六(16/6)要返去學校
呢期真係好忙ar

不過呢 .....
乜原來要返7:30(真係晨咁早)仲以為8:00左右
我聽到都有少少嚇親 xdxdxdxd

同埋話9月1日(星期六)係正式返學
......................

我一時之間真係接受唔到咁濟
其實仲有d咩特別野??
可唔可以講下呢
等我有個心理準備0麻..

baby.baby

你好叻呀 ~ 6歲 → 4歲半 → 3歲 !

原來我自己都有套校服呀!不過係阿女三年級嘅,
我驚會大咗d,運動短褲阿仔竟然有三條,(可能人地俾我
我又唔記得咗) 可以俾一條你。

其實我託咗d媽咪幫你搵 ~ 最好搵到d細件啦!
遲d再話知

係啦 ~ 知道幾時開小一家長會未呀 ?[/quote]

大宅

baby baby,
乜你咁快知道家長日係幾時o既?我仲未收到通知 呀 上次聽校長講過返學時間係會跟返上午校時間,只不過上午校放學後全日制學生要留校午餐,之後再上多幾堂先放學,希望放學時間會早D,最好2:30,如果唔係就冇乜時間用,其實我都係鍾意半日制多D

大宅

deleted ~ 傻咗呀 ~ 係甘出....

大宅

deleted

大宅

baby.baby,

點解 16/6 要返學嘅?果日我地學生長週,
不過放 11.00,11.30 到小一插班生面試架?

你做嘜甘緊張呀 ~ 都未返學!

7/7 日係咪唔駛帶小朋友呀,我估學校等埋d插班生,
先收書簿費同做校服。(我記得老師叫果日做繳費日)
到時會介紹埋校車,仲有收家教會會費囉!
係啦 ~ 你地小朋友使唔使拾校車呀!

跟住到8月尾有一日 (可能係 25/8)
家長要帶小朋友試下返學,
小朋友會上自己個課室,家長就聽講座,
到時會介紹邊位係你小朋友班主任,
同埋教主科嘅老師啦!跟住就派新書同攞校服。
(如果你有問題 ~ 果日已經可以捉住班主任問啦)

我暫時記得甘多 ~ 唔使緊張 ~ 好多人陪你架

大宅

deleted

大宅

winkdex 寫道:
baby baby,
乜你咁快知道家長日係幾時o既?我仲未收到通知 呀 上次聽校長講過返學時間係會跟返上午校時間,只不過上午校放學後全日制學生要留校午餐,之後再上多幾堂先放學,希望放學時間會早D,最好2:30,如果唔係就冇乜時間用,其實我都係鍾意半日制多D

係喎 ~ 你咪同我一樣 :大嘅返半日,細嘅返全日

別墅

hello 各位
仔仔今年都係派到孫小,希望佢應付到啦!因為聽講英文科都好深.
幫我註册個日個人話返學返7:30am,放學 3:00pm,真係返好早呀!
仲話家長日會同家長傾下,會唔會放學留係學校做功課,

首頁
12345...22

尾頁

跳至