自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

『六四』圖輯~從和平請願到血腥屠殺...

http://www14.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=4373514&extra=page%3D1 :-( :-( :-(

禁止訪問

Re: 『六四』圖輯~從和平請願到血腥屠殺...

伯爵府

64發生時,我都仲讀緊小學....唔知係乜事,只知事後好多人講,而睇新聞片段只睇到好多坦克車來來回回...thx你個post,等我知道64發生左乜事,而另外更加明白既就係,中央政府係永遠都唔會認佢地有錯,死左咁多人都可以話一個人都無死過
大b駿逸細b駿晞

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

藍藍 寫道:
64發生時,我都仲讀緊小學....唔知係乜事,只知事後好多人講,而睇新聞片段只睇到好多坦克車來來回回...thx你個post,等我知道64發生左乜事,而另外更加明白既就係,中央政府係永遠都唔會認佢地有錯,死左咁多人都可以話一個人都無死過

我諗佢地根本都冇當過果d請願既人係"人"~
其實64我自己都唔係好清楚~
最深印象係中學有位miss上堂講起...眼淚就係咁標...可想而知...一定好慘...

民房

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

或者去呢個 website 睇下啦:

http://www.64memo.com/

大宅

請看六四當時的新聞報導及短片;
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1012680&forum=162&25
由即日起, 超級撒雅人7及大臭B爸爸正式至"親子王國", 簡稱"BK", 退隱江湖, 除了將昔日大部份自己所發表的文章刪除外, 並且不再發表新文章及新回應........

在這裡, 小弟感謝一切"BK"的好友, 他們的回應支持, 雖然捨不得離開, 但這是我唯一選擇的路徑.......

男爵府

畀面勳章

阿女老師今日同佢地講...有良知ge香港人都應該出席今晚ge燭光晚會

男爵府

當年睇住電視報導,好震撼、好心傷難過 :-( :-(
而家再回憶,個心仍好痛,眼淚亦不受控 :-( :-(

伯爵府

畀面勳章

:-( :-( :-(

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至