美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 ac0840 的帖子

THX..我通常早/午共吃 白粥+蛋白2隻, APPLE, 晚餐: 芋絲+菜, 但冬天頂唔到呢...

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章

WIN123 發表於 14-1-13 12:33

THX..我通常早/午共吃 白粥+蛋白2隻, APPLE, 晚餐: 芋絲+菜, 但冬天頂唔到呢...
分早午晚餐,可行嗎?或者行6:1

男爵府

不是一日並吃500就可以的嗎? 我只是將早拖長吃至午餐而已,

男爵府

回覆:我的5:2輕斷食(2個半月踢走9.7磅脂肪)每月數據在#2

我由今天開始試下!
1個月後話你知結果
Thanks for sharing

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章

Vicky1014 發表於 14-1-13 14:23
我由今天開始試下!
1個月後話你知結果
Thanks for sharing
好呀!等您消息,祝您成功!

禁止訪問

子爵府

Hoody_w 發表於 14-1-13 15:25
Thanks,,,係咪姐係冇午餐部分??
作者原要腸胃休息( 讓胰臟休息,降低相關疾病發生率),所以分早晚餐。

如您不需要,可將500或600分早午晚也有瘦身效果!
-----------------------------------------------------------------------------------------------

1. 每週任選兩天斷食,不需要連續。(不是完全不吃,是將分量降到平日的1/4)
2. 其他五天正常飲食
3. 斷食日只吃好食物(優質蛋白質,低醣,蔬菜水果)
4. 久而久之,其他五天飲食習慣也會自然改變,傾向健康飲食 (即使沒有改變也不影響效果)

進行之後的身心變化:

1. 變瘦
  2. 讓胰臟休息,降低相關疾病發生率
  3. 飢餓感會活化體內的修復細胞,讓身體變健康變年輕
  4. 腦部腺體分泌發生變化,促使人精神更好,並產生愉悅感

禁止訪問

別墅

我腸胃都唔好, 等我試下先!

子爵府

引用:Quote:WIN123+發表於+14-1-13+12:33+回覆+a

原帖由 ac0840 於 14-01-13 發表
分早午晚餐,可行嗎?或者行6:1
今日雖然凍左,但都照實行第一天輕斷食!我早午合併食了一只烚旦,乳酪一杯。到了黄昏吃了大半碗芽菜及一條半隻手掌大蕃薯。晚餐食2碗小油炒椰菜,西洋菜半碗,焗瘦雞柳一小件,白汁魚2湯匙!我係咪超過500卡呢但已經覺得自己好叻,從未試過食咁小

子爵府

nc2000 發表於 14-1-14 00:49
今日雖然凍左,但都照實行第一天輕斷食!我早午合併食了一只烚旦,乳酪一杯。到了黄昏吃了大半碗芽菜及一條 ...
您好叻呀!凍到做到。翌日上磅應可減0.5公斤左右(以重磅人仕計算)。
看您的餐饍好好,繼續努力啊!

子爵府

今天1月14日磅數為148.9(↓1.1)。

14X磅應該大約有7年未見過啦!

1月13日(星期一)
52日 DAY 23
早餐 : 酸乳酪1杯﹑水煮蛋1個
晚餐 : 芥蘭一大碗﹑蒜蓉豆豉蒸比目魚﹑6粒杏仁﹑1粒白魚蛋﹑奇異果1個

子爵府

引用:Quote:nc2000+發表於+14-1-14+00:49+今日雖

原帖由 ac0840 於 14-01-14 發表
您好叻呀!凍到做到。翌日上磅應可減0.5公斤左右(以重磅人仕計算)。
看您的餐饍好好,繼續努力啊!
...
多謝鼓勵!我都以為自己唔得,但又ok,可能我食得多左今曰上磅輕1.8lbs, 可能昨晚去了一次舒暢便便今早上磅輕左!我138.4 今早136.6! 今曰正常餐,晚hotpot ,要做下運動+控食,希望明天唔好反彈得咁勁!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

我都有睇那個節目, 都想試下。
但諗住過左凍天先開始,因為又凍又餓好難捱..............

所以我覺得你好叻呀!!!!

子爵府

me920 發表於 14-1-14 10:20
我都有睇那個節目, 都想試下。
但諗住過左凍天先開始,因為又凍又餓好難捱..............
行了23次5:2,真的已經習慣了!

其實瘦身最好的季節是冬天啊!2-3月就見成果!

因為天氣凍,體內自然要消耗熱量來保暖,所以冬天多運動也自然會瘦。為什麼冬天容易致肥,就是多吃而又不運動所致。

子爵府

nc2000 發表於 14-1-14 09:27
多謝鼓勵!我都以為自己唔得,但又ok,可能我食得多左今曰上磅輕1.8lbs, 可能昨晚去了一次舒暢便便:w ...

我通常52後翌日輕1.1至2磅不等。

您1.8磅都幾好成績喎!少少上升實有,因大部份減的是水份。但您晚上要打邊邊呀!咁您要郁動多D啦!

我同其中一個網友,開始一個星期後(即兩次52),排宿便或勁排便,您是否也有這個效果呢?

公爵府

畀面勳章

ac0840 發表於 14-1-14 11:32
我通常52後翌日輕1.1至2磅不等。

您1.8磅都幾好成績喎!少少上升實有,因大部份減的是水份。但您晚上要打 ...

輕食可以全日食蕃薯嗎?

子爵府

Debbie媽 發表於 14-1-14 12:24
輕食可以全日食蕃薯嗎?
也發現有網友全日麵包或代餐。
原作者希望大家吃得健康d,好樣腸胃休息。還是看您自己的需要吧!

子爵府

引用:Quote:nc2000+發表於+14-1-14+09:27+多謝鼓

我一向都有小小便便困難,而且只52了一次、所以未確定是否會勁排宿便,但昨天52,早上吃了乳酪及番薯,又冇乜雜食、晚上的確去得好好同埋52 feel到舒服輕鬆感覺!期待下一次52

子爵府

引用:Quote:Debbie媽+發表於+14-1-14+12:24+輕食

也發現有網友全日麵包或代餐。
原作者希望大家吃得健康d,好樣腸胃休息。還是看您自己的需要吧!
蕃薯好好食,唔駛煩食蕃薯good但知唔知蕃薯卡路里?

首頁

尾頁

跳至