美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章

nc2000 發表於 14-1-14 13:42
蕃薯好好食,唔駛煩食蕃薯good但知唔知蕃薯卡路里?
蕃薯每100g應該大約115卡。

大宅

回覆 ac0840 的帖子

你好叻呀樓主, 想請問你食物卡路里o既 info 有冇 d 咩 app 可以參考?? 本身我唔算太重, 但因為矮, 所以一肥會好肥, 同埋呢幾年新陳代謝好慢, 腰間多咗好多聚肉........ 想試呢個斷食法, 因感覺上好似比其他方法冇咁辛苦, 只係煩緊夜晚食飯問題, 因為個囡同老公會照食...... 變咗要另外整開, 但決定試吓, 多謝分享!!!!!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章

chowkarman 發表於 14-1-14 16:37

你好叻呀樓主, 想請問你食物卡路里o既 info 有冇 d 咩 app 可以參考?? 本身我唔算太 ...
多謝您的讚賞!
其實晚餐不用特別整開食物,我也是和老公亞仔共享食物,只是自已小心卡路里而已!

大宅

輕斷食嗰日都唔駛分開食物??? 即係唔食飯, 只食菜同少少肉??

子爵府

chowkarman 發表於 14-1-14 17:58

輕斷食嗰日都唔駛分開食物??? 即係唔食飯, 只食菜同少少肉??
52曰晚餐通常只吃菜和肉。
知作者早餐吃火腿雙蛋加菜,其間喝黑咖啡、茶、水。至晚餐7:00吃1片三文魚及大量菜類。

子爵府

今天1月15日上磅 149.2磅 (↑0.3)。

1月14日(星期二)

早餐 : 大x活雞扒餐加火腿通粉﹑熱檸水

午餐 : 蒜蓉豆豉蒸比目魚(約半片)﹑豉汁蒸排骨6小件﹑菜芯苖﹑生菜﹑飯一碗﹑橙半個

晚餐 : 雞腿招財福堡﹑芬達少許﹑菜芯苖

餐與餐之小食 : 6粒杏仁

水晶宮

嘗試吓先

子爵府

引用:今天1月15日上磅+149.2磅+(↑0.3)。1月14日

原帖由 ac0840 於 14-01-15 發表
今天1月15日上磅 149.2磅 (↑0.3)。
連續2曰hotpot聽日進行第2日52,打算食蕃薯,yogurt,但雀巢低脂乳酪糖份都幾高,有冇邊隻低糖低脂介紹?

別墅

THX 樓主, 我都好想試下,
請問輕斷食期間會唔會胃痛?

子爵府

nc2000 發表於 14-1-15 15:34
連續2曰hotpot聽日進行第2日52,打算食蕃薯,yogurt,但雀巢低脂乳酪糖份都幾高,有冇邊隻低糖低脂介 ...
果肉乳酪有甜味點都會高D。我吃的兩款乳酪是純酸奶乳酪糖份100g為5.8(左圖一白色),另一款果肉乳酪糖份100g15(中間紅色)。

禁止訪問

回覆:我的5:2輕斷食(2個半月踢走9.7磅脂肪)每月數據在#2

子爵府

lilia0416 發表於 14-1-15 16:04
THX 樓主, 我都好想試下,
請問輕斷食期間會唔會胃痛?
我行了多次52又冇胃痛情況發生喎!

男爵府

我都買左本書,開始左兩星期,暫時減左5磅了

蒙羅麗莎  請問書名係咩啊?  發表於 14-1-15 22:21

子爵府

kk121290 發表於 14-1-15 16:45
成績不錯啊!我頭兩個星期也是減左5磅。

我見好多網友,頭1個月都可以減8-10磅不等!

但要注意頭一個月會同步連水份及肌肉一併減去。但踏入第二個月會好D,減脂肪的比例會高D。

男爵府

我訂左逢一,四做5:2斷食日,不過我另外會做三日運動,減肥係次要,最重要希望改善體質 (因為血糖偏高呢)
睇到你個帖覺得好鼓舞呀!大家一齊努力加油!

子爵府

kk121290 發表於 14-1-15 17:06

我訂左逢一,四做5:2斷食日,不過我另外會做三日運動,減肥係次要,最重要希望改善體 ...
同我一樣喎!大家都是為健康而努力,加油!
我是看了作者有關5:2的紀錄片,發覺可以改善身體健康,所以才試試。現在可健康又瘦身,一擧兩得!

子爵府

ac0840 發表於 14-1-15 16:19
果肉乳酪有甜味點都會高D。我吃的兩款乳酪是純酸奶乳酪糖份100g為5.8(左圖一白色),另一款果肉乳酪糖份100g ...
你個52餐我聽日52 打算早午奇異果X2, 蛋, 蕃薯, yogurt, 晚餐炒椰菜, 焗雞柳!

大宅

回覆:我的5:2輕斷食(2個半月踢走9.7磅脂肪)每月數據在

可以分享下你們斷食日的餐單嗎?

子爵府

kk121290 發表於 14-1-15 16:45
好鼓舞兩星期減5lbs! 我都係為健康及減肥, 其實10月已開始做運動, 但飲食未控制得好好, 12月大茶飯不停, 反彈1月又重新黎過, 但已建立了恒常運動係比較開心, 今星期開始52, 希望可以健康指數及落磅有進展, 但1月尾過年又去旅行, 睇怕又難逃一劫現在總算積穀防飢, 減得一磅得一磅!
但真係要成日上黎提住自己努力加油!

子爵府

蒙羅麗莎 發表於 14-1-15 22:22
可以分享下你們斷食日的餐單嗎?
我每日都有post餐單,您可看看!

首頁

尾頁

跳至