夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 MM99 的帖子

其實很難去控制分寸的。是的,不知道還好。其實處理方式是真的很難每個家庭也一樣,當中涉及的可能是不知道究竟男人和EX的感情去到多深。有很多女人雖然和男人分開了,自己也有另一半了,但就喜歡繼續和前度繼續保持一些曖昧,她們就是想證明自己的魅力無限,就是想由EX身上找回被寵愛和關注的感覺。而男人喜歡和EX做朋友,其實也是一種得不到也要讓對方知道她錯失了的是甚麼人?外遇的他們,就永遠覺得是朋友,但是其實都是用朋友之名來行曖昧之實。外邊這麼多誘惑,除了EX還有很多女人是不會介意做小三的。

你的選擇必經深思熟慮,只要自己知道在做甚麼,也明白會面對的後果是甚麼,為孩子為自己也好,在外國生活一段日子,這段日子中都不要放棄和你C6保持聯絡,不能任由他自己在港自由自在,要讓他明白你出去,不是在放棄他,而是要給他時間去好好處理,要令他知道你不是想和他分開,如果只是做太空人,而又不理他,那真是推他到EX那裡了!

加油!希望你C6可以明白到何人對他是最要的,不要錯失了時機去修補!
mc <()>

大宅

mc 發表於 14-1-10 09:47
回覆 MM99 的帖子

其實很難去控制分寸的。是的,不知道還好。其實處理方式是真的很難每個家庭也一樣,當中 ...

多謝您, c6跟ex不是一般小三的情慾關係, 他們不會以陪伴時間多少去培養感情的. 我相信他們現在沒有肉體關係, 但我最受不了的是他們的感情已經昇華到互相非常關心對方比親人更加親密, 我 c6話過因為真係好擔心好care佢生活可否安好, 因為俾唔到一個家佢, 所以好內疚. 就是因為這樣關心, 出來吃飯見面, 好多時由憐再生愛而翻撻, 就算不能見面也每天出門中午晚的打電話關心ex. 雖然c6話現在是朋友, 但他們這種行為, 跟本跟女朋友無分別. c6說愛的是我及我跟他的家庭, 不會離開, 我就是這樣給他縛死了, 一方面對我好但又對ex好.

另外c6原來也是一個喜歡跟女人flirting去減壓的人, 講埋d好露骨的說話, 玩cyber sex, 也叫過雞, 佢仲話自己唔係一個慣常螵客, 真好笑, 唔通因為佢唔係regular而我會無咁唔開心? 咩歪理.一個咁既人, 如果佢真係跟ex一起, c6一樣也會對唔住ex. 讓ex也受受這種痛吧! 又或者ex 大方, 不會跟他計較既.

mc, 這樣的男人, 真的值得爭回來嗎? 他唯一可取的, 只是在生活及經濟上照顧得我同仔女好好, 等如他照顧ex一樣咁細心. 雖然佢話好愛我及仔女, 但愛我為什麼讓我這樣痛苦

你的選擇必經深思熟慮,只要自己知道在做甚麼,也明白會面對的後果是甚麼,為孩子為自己也好,在外國生活一段日子,這段日子中都不要放棄和你C6保持聯絡,不能任由他自己在港自由自在,要讓他明白你出去,不是在放棄他,而是要給他時間去好好處理,要令他知道你不是想和他分開,如果只是做太空人,而又不理他,那真是推他到EX那裡了!

如果我"要讓他明白你出去,不是在放棄他,而是要給他時間去好好處理, 要讓他明白你出去,不是在放棄他,而是要給他時間去好好處理". 但我的心跟本不是這樣想, 如果咁做咪即係欺騙c6等佢以為有希望?

大宅

mc 發表於 14-1-10 09:31
回覆 hehababy 的帖子

要處理得外遇乾乾淨淨,最基本的方法只有你和C6的感情可以與日俱增,男人都是下半身 ...

c6說不存在回頭這種事, 因為他從未想過離開, 無諗過跟ex 有結果, 只不過佢要繼續關心ex, 只是我不接受而已.

子爵府

回覆 MM99 的帖子

那可以先把他當成提款機了,畢竟你和孩子都需要錢來支持在外地的生活。

mc <()>

大宅

mc 發表於 14-1-10 11:30
回覆 MM99 的帖子

那可以先把他當成提款機了,畢竟你和孩子都需要錢來支持在外地的生活。 ...

多謝您給我分析及支持.
其實ex看來都好可憐, 給c6一直拖下去廿年了, 給予女方無限的希望, 不能好好的去開始新的戀情, 建立自己的家庭, 但一切都是她自己的選擇, 明知對方有家庭都糾纏下去, 又唔抵可憐. 做人真係好矛盾.

複式洋房

不過講真,有時我地冇再理c6佢地就會好容易露出尾巴加,哈哈!就算del阿,佢總有一日吾記得左!所以係咁上次又俾我捉到囉!我依加廢事睇佢電話,睇完個心吾捨服!吾想理,最想儲錢去旅行,佢一聽到話一齊儲一齊去。我聽到佢哩句我都覺得佢仲當我老婆,心目中都有我既存在!不過我老公好依賴我加,我奶奶話係好事,佢會驚我離開佢我都係聽下就算,都係個句,吾好再比男人傷我地心,愛錫自己仔女!

大宅

引用:回覆+hehababy+的帖子不過講真,有時我地冇

原帖由 梁寶寶 於 14-01-10 發表

不過講真,有時我地冇再理c6佢地就會好容易露出尾巴加,哈哈!就算del阿,佢總有一 ...
我c6都成日話一齊去旅行架,成日話想去邊去邊,其實一直以黎佢好多時都會同我講將來既事,揭發時佢都話冇諗過走,一直諗既將來都係有我既,呢點我係知既。只係佢又唔捨得出面果個我接受唔到啫,不過而家都開始努力將重心放喺自己同個仔度

別墅

引用:Quote:mc+發表於+14-1-9+15:30+回覆+MM99+

原帖由 MM99 於 14-01-09 發表
我想分開一段時間,不是讓他去想清楚應怎樣做,而是讓自己去適應沒有他的日子,也不想去再次面對他,因為 ...
我會說一直開給他的門已經関了,他已成了只是自已人生中的一個過客。

大宅

admadm 發表於 14-1-10 14:24
我會說一直開給他的門已經関了,他已成了只是自已人生中的一個過客。

不用這樣說明, 讓他自己猜吧!

大宅

梁寶寶 發表於 14-1-10 12:51

不過講真,有時我地冇再理c6佢地就會好容易露出尾巴加,哈哈!就算del阿,佢總有一 ...

最開心就是C6們, 出面有紅顏知己, 回到家又有個扮無野同佢修補的C9. 所以佢地唔想STOP.JM們, 如果唔想再俾C6傷自己, 一定要將C6在我們心中放在較輕的位置. 不能再以佢為中心圍住佢轉. 自己好好打算下.

男爵府

MM99 發表於 14-1-10 11:02
多謝您, c6跟ex不是一般小三的情慾關係, 他們不會以陪伴時間多少去培養感情的. 我相信他們現在沒有肉體關 ...
如果係甘,即係你C6當左自己係玩家,甘既情況下我好同意其他jm講,攞得幾多錢得幾多錢,保障返自己同小朋友!一來無錢佢無得去玩,二來點知佢ex會吾會扮慘攞佢身家架。

大宅

yukileecc11 發表於 14-1-10 15:56
如果係甘,即係你C6當左自己係玩家,甘既情況下我好同意其他jm講,攞得幾多錢得幾多錢,保障返自己同小朋友 ...

我知佢同ex唔係玩, 佢地係有真感情, 而且根深蒂固, 唔係用金錢去衡量, 咁先難搞難斷. 依家就算佢真係唔contact都係順應民意, 個心唔服因佢覺得只係朋友無再越軌. 只係我連佢呢個"朋友"方式都唔接受.

首頁

尾頁

跳至