跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

亞仔編了入 1A (普通話班)﹗
熙熙&樂樂媽咪

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 HP 於 07-7-12 09:27 發表
亞仔編了入 1A (普通話班)﹗

你咁快知既? 我上網check仲未睇到呀~~~~

民房

原文章由 YuYuMother 於 07-7-12 09:56 發表

http://www.plktkp.edu.hk/main/0607/P1_NEWS/new.htm
↑在這裡可看小一新生編班結果 ^^

我個活躍仔仔...果然不出所料編入1D 班

水晶宮

原文章由 miuszeoo 於 07-7-12 11:12 發表

http://www.plktkp.edu.hk/main/0607/P1_NEWS/new.htm
↑在這裡可看小一新生編班結果 ^^

我個活躍仔仔...果然不出所料編入1D 班

我睇到啦, 原來之前網頁有問題所以睇唔到.........

我覺得唔關小朋友活唔活躍事, 你有無揀到普通話班呀?

大宅

原文章由 YuYuMother 於 07-7-12 09:56 發表

My hubby check it this morning at school!

Which class is your kid?

[ 本文章最後由 HP 於 07-7-12 13:47 編輯 ]
熙熙&樂樂媽咪

大宅

我們在書展中買了一些練習給亞仔 as 暑期作業﹗Hope that it would be helpful.

8月3日取校服﹐你們買了幾多套呀?

[ 本文章最後由 HP 於 07-7-26 13:51 編輯 ]
熙熙&樂樂媽咪

水晶宮

原文章由 HP 於 07-7-16 23:59 發表
我們在書展中買了一些練習給亞仔 as 暑期作業﹗Hope that it would be helpful.

HP,

到時你會唔會陪囝囝返學校攞校服呀?

我校裙同運動服每樣買左2套, 另外買左雨褸同外套.

小學校服比起幼稚園平好多呢!!

水晶宮

原文章由 HP 於 07-7-16 23:59 發表

我校裙同運動服每樣買左2套, 另外買左雨褸同外套.

小學校服比幼稚園校服平好多呢!!

複式洋房

請問明天3/8做校服時間是幾點?

謝謝!!

水晶宮

原文章由 hpcheung 於 07-8-2 12:31 發表
請問明天3/8做校服時間是幾點?

謝謝!!

明天唔係做校服, 係攞校服呀!!
上個月買書0個日已經訂埋校服架啦, 你無去到咩??

大宅

攞校服時間為上午11:00至下午3:00.
熙熙&樂樂媽咪

水晶宮

原文章由 HP 於 07-8-2 13:27 發表
攞校服時間為上午11:00至下午3:00.

唔係喎~~~ 我張單寫 11 am - 1 pm

水晶宮

原文章由 YuYuMother 於 07-8-2 13:32 發表

唔係喎~~~ 我張單寫 11 am - 1 pm

HP,

我打電話去check過, 係11 am - 1 pm 呀!!

大宅

原文章 YuYuMother 於 07-8-2 23:16 發表

HP,

我打電話去check過, 係11 am - 1 pm 呀!!

Yes, U're right!
熙熙&樂樂媽咪

水晶宮

原文章由 HP 於 07-8-2 23:56 發表

Yes, U're right!

各位家長,

大家攞左校服未呀? 覺得點?

我覺得條校服裙都幾薄, 有d似以前讀書"的確涼"d料, 裡面著埋底裙應該都ok既.....運動服就唔錯.

大宅

終於找番個password la~

我小朋友都係1A(普通話)班,大家多d交流下啦~

大宅

原文章由 wylee 於 07-8-6 14:32 發表
終於找番個password la~

我小朋友都係1A(普通話)班,大家多d交流下啦~

Nice to know there is classmate. We may have some 交流 as the existing parents mentioned, we may need to 交流 the homework of our kids!

Maybe we may meet on 25/Aug/07!
熙熙&樂樂媽咪

水晶宮

原文章由 HP 於 07-8-6 15:36 發表

Nice to know there is classmate. We may have some 交流 as the existing parents mentioned, we may need to 交流 the homework of our kids!

Maybe we may meet on 25/Aug/07!

你地就好啦, 同一班有伴.........

我囡囡係1B.

複式洋房

請問25/8家長日由幾點開始?

唔該。

大宅

25/8要8:45am返到學校,學生要穿校服

8:45-11:30及1:30-3:00都要在學校,主要見班主任及聽講座.

hp,

到時見啦~

原文章由 hpcheung 於 07-8-8 17:41 發表
請問25/8家長日由幾點開始?

唔該。

首頁
12345...16

尾頁

跳至