夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 老公介意幫你地買女士用品嗎??

由結婚後都係佢買, 不過要講清楚牌子同係咩野囉
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

絕對介意, 唔會幫我買, 其實甘方便買得到又點會麻煩佢呢 !唯一次佢幫我買就係我係e阮唔夠用產婦衛生巾佢幫我買.

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我老公唔介意幫我買,但好多時都會買錯

男爵府

ansonbbma 寫道:
我老公唔介意幫我買,但好多時都會買錯

我c6 too

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係呀, 唯一一次佢幫我買就係產婦衛生巾, 我本來話等我家姐買, 點知佢話唔好等, 驚我無得用 .

唔知佢介唔介意, 不過平時絕對唔會叫佢幫手買, 我諗佢應該會覺得好尷尬 .

話說有一次拖住阿女(當時2歲)喺萬寧我想買衛生巾, 點知見到一個二十幾歲嘅男仔喺度好仔細咁揀緊衛生巾 , 我即刻就諗起D變態行為, 唯有即刻走人 .

仲有我最憎D男人陪女人買內衣褲, 仲要睇埋一份比意見 .

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係呀, 唯一一次佢幫我買就係產婦衛生巾, 我本來話等我家姐買, 點知佢話唔好等, 驚我無得用 .

唔知佢介唔介意, 不過平時絕對唔會叫佢幫手買, 我諗佢應該會覺得好尷尬 .

話說有一次拖住阿女(當時2歲)喺萬寧我想買衛生巾, 點知見到一個二十幾歲嘅男仔喺度好仔細咁揀緊衛生巾 , 我即刻就諗起D變態行為, 唯有即刻走人 .

大宅

免得過我都唔想老公買, 因為都會尷尬既.

暫時一次就係我作小產要訓床, 咁啱無晒m巾, 佢就唯有硬住頭皮揸住個packing照買... 佢個樣就無咩, 都無講咩, 不過都心知既.

平時如果一齊去supermarket買野, 佢陪我就有既.
小Panda
黎睇下ALVIN小豬B之家BLOG啦http://hk.myblog.yahoo.com/alvinleung0708

別墅

佢唔介意,不過我唔想佢尷尬。

子爵府

醒目開學勳章

Me 3 ar.....老公佢應該唔介意買但我好介意佢去買喎......

選購呢d女性用品,內衣褲我都盡量單獨行動,除非响超市一攞就係,如果要慢慢揀,我都會同佢講佢去第二度睇吓嘢再會合.....

就算佢陪我買餸,我都好怕要佢攞住一袋二袋菜.....好似好難睇咁,我零願自己c9 look 都唔想佢成個.......唔知點講..... "小男人???"咁.....

小bon 寫道:
我都唔鍾意啲男人一齊去揀內衣褲, 特別係嗰啲入到鋪頭都要做連體嬰嗰啲. 有一次聽到個女仔問佢男友 (好細個, 未結婚啩), 呢隻色靚唔靚, 個男仔梗有答佢啦, 跟住仲要伸手摸啲貨! 即走, 諗起都

[quote]
RAA 寫道:

[/quote]
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

複式洋房

我試過一次幫老婆買M巾,唔記得點解係我買。如果有清楚資料都無問題,最怕買錯啫。不過通常老婆都有存貨。
老婆睇內衣褲時,我會係門外等,唔係我怕尷尬,而係怕其他客介意。
小bon 寫道:
我都唔鍾意啲男人一齊去揀內衣褲, 特別係嗰啲入到鋪頭都要做連體嬰嗰啲. 有一次聽到個女仔問佢男友 (好細個, 未結婚啩), 呢隻色靚唔靚, 個男仔梗有答佢啦, 跟住仲要伸手摸啲貨! 即走, 諗起都

[quote]
RAA 寫道:

[/quote]
言論偏激的不惑男士

水晶宮

yywhk 寫道:
Me 3 ar.....老公佢應該唔介意買但我好介意佢去買喎......

選購呢d女性用品,內衣褲我都盡量單獨行動,除非响超市一攞就係,如果要慢慢揀,我都會同佢講佢去第二度睇吓嘢再會合.....

me 4 :-P
天空之城, 快樂之地

侯爵府

唔介意.

for 內衣褲, 因為係我嘅生日禮物, 所以佢會同我一齊揀同埋俾錢.

唔係好明點解有啲人會覺得有問題, 可唔可以講多啲? 等我睇吓下次買呢啲嘢好唔好自己去, 問佢攞錢就算...

別墅

拎'送'都要介意老公拎,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
拎'送都唔似小男人ja,唔駛咁mind掛

民房

采我都傻

子爵府

好媽媽勳章

我老公會幫我買...唔會介意...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

我老公唔介意, 我記得我生B仔時,
因為帶唔夠衛生巾, 佢重要走去買返醫院添

子爵府

醒目開學勳章

咁等於用揹帶揹仔vs bb車,用紅白藍袋 vs 環保袋.....個人喜好啫......我又冇叫人跟我 人地鍾意日日都可以叫老公去做買餸公架... .......

momo_bb 寫道:
拎'送'都要介意老公拎,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
拎'送都唔似小男人ja,唔駛咁mind掛
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

男爵府

介意ga! :mrgreen:

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

完全唔介意,仲陪我一齊睇,揀添,無論內內外外都係一齊去買,記得有左大女時,有次同佢去買孕婦裝,在香港區,過左几星期後我在尖沙咀另一分行,一行入去個售貨員馬上認得我,我問佢點解,佢話,我對你印象好深刻,我從未見過人地黎買野個老婆一入到黎馬上搵張椅坐響鼠,但個老公四維揀,之後叫個老婆入去試,通常搵椅坐個個係老公喎

大宅

平時唔會去買.....除咗1次, 我生完啱啱返屋企....咁啱無晒m巾....

首頁

尾頁

跳至