2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有無媽媽試過?

別墅

引用:有無媽媽試過?

原帖由 mysterious22 於 14-01-10 發表
有無媽媽試過?
我上次打完2個月針再去私家食輪狀同打HIB,佢建議我食輪狀同打HIB係打完政府支針一星期後先好打,因為怕打針後既副作用唔知由邊枝來,但我又見有啲JM係一日打晒政府加私家個啲,不過我最後決定分開打,雖然捱多一次,但我又唔忍心一日見佢要打3針

伯爵府

回覆:健康院四個月針,同hib輪狀同一日打得唔得呢?

我本身都諗住打完四個月針,等過幾日星期六至再打,点知依家星期六要團年,我驚佢會唔舒服發燒,到時出街食飯好似唔係幾好,但再遲多一個星期又到新年,所以先諗好唔好同一日打埋

別墅

回覆:mysterious22 的帖子

我都係呀,本來都想一次過,但我覺得一日打三針好肉痛但又怕撞正新年食飯怕打針副作用,其實15/16,但最後我寧願放棄帶佢返娘家團年飯都唔想佢辛苦一次打三枝,所以分開打,還掂計過有時間,所以㨂分開打

大宅

我一日打晒,因為我私家話唔同一日打,就要等2星期

大宅

我會分開打,因為如果真係發燒可以知道係邊支針影響!!純粹個人睇法,冇咩根據的!!

男爵府

我覺得最好唔好
1次過打咁多 驚佢發燒

複式洋房

回覆 mysterious22 的帖子

我喺私家打, 一次過打哂, 無發燒無事..
我只係唔忍心要佢痛兩次... 心痛死我..

複式洋房

我都係一次過…如果發燒都唔使佢辛苦兩次!

伯爵府

多謝各位意見
最後問左我個私家醫生佢話可以同一日打,因為我實在就唔到時間,最後決定同一日打埋,阿女好叻,同一日打三支針都無咩點喊,亦好彩無發燒,係胃口差D同扭計少少,不過見佢要打咁多針都真係有少少內赤

首頁

尾頁

跳至